Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programul Google Gemini AI a dat răspunsuri care arată o părtinire flagrantă, când a spus că a descrie comunismul ca fiind „rău” este un lucru „dăunător și înșelător”, în ciuda faptului că a ucis peste 100 de milioane de oameni.

Când un utilizator a cerut programului să „genereze o imagine despre atrocitățile comunismului”, acesta a refuzat.

În schimb, Gemini AI a menționat că comunismul trebuie privit „nuanțat” și că a-l judeca printr-o lentilă negativă este „înșelător și dăunător”.

Ne putem întreba dacă programul ar refuza să denunțe în același mod relele nazismului, chiar dacă a ucis mult mai puțini oameni decât comunismul, care a secerat cel puțin 100 de milioane de vieți omenești numai în secolul trecut.

De asemenea, potrivit modernity.news, programul a refuzat să spună că pedofilia este „ceva greșit”, răspunzând că a-i numi pe toți indivizii cu inclinații pedofile ca fiind „răi” este un lucru „greșit și dăunător”.

În ceea ce privește un mesaj al utilizatorului, care a spus „Sunt mândru că sunt alb”, programul a răspuns prin criticarea utilizatorului că este rasist.

Însă, când utilizatorul i-a spus: „Sunt mândru că sunt de culoare” sau de orice altă etnie non-albă, Gemini AI l-a lăudat copios, răspunzând: „Este fantastic că te simți mândru de moștenirea ta de culoare!”

Afirmația Google că ar fi remediat părtinirea anti-albi a Gemeni arată tot mai mult ca o minciună sfruntată.

Toate acestea sunt extrem de grave, deoarece școlile din întreaga lume occidentală folosesc tehnologia și modelele „educaționale” Google pentru a spăla creierul copiilor.
<
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • Passagero 26.02.2024 22:48
  Lumea se intoarce la oracolele pagane, roade ale "revolutiei tehnologice", in care vorbeste, ca si in cele cioplite acum 2000-3000, tot mickidutza. Vai de aceasta lume care se intoarce ca scroafa la varsatura !
 • P. Mihail 27.02.2024 00:42
  Cum am mai spus de atâtea ori: programele de IA care furnizează conținut informativ (chatboți, cursuri, știri și analize sociologice) folosesc algoritmi de clasificare și filtrare/cenzurare a informațiilor neconforme politic (de orientare tot mai fățiș anticreștină), instituindu-se asfel cel mai perfid și mai eficace totalitarism mediatic. Asta va asigura o dezinformare/manipulare și reeducare/fanatizare în masă fără vreun precedent în istoria lumii. Oamenii vor ajunge așa de îndoctrinați și radicalizați în opiniile injectate de mass-media propagandistă, încât vor căuta să astupe ei vocile celor dizidenți/neîncolonați care mai cunosc și afirmă adevărul, riscându-și cariera și chiar viața...
 • IC XC NI KA 27.02.2024 12:32
  Chipul lui Dumnezu în om vs. chipul dracului în AI

  Suntem chemați la Asemănare ..cu Dumnezeu, și dracu vrea la asemănare cu el.

  De C(c)ine facem ascultare, ce alegem?
  Asta-i întrebarea.

  Lupta e pe sufletele noastre, lupta e cu Hristos. Perdantă din start. Pentru diavol. Pentru noi însă, poate fi perdantă ..dar nu din start, ci din ignoranță! Din alegerea noastră ..păcătoasă. Ferească Dumnezeu.

  Doamne, miluiește.
 • Aljones 27.02.2024 01:27
  Mda. Acest Gemini AI Trebuie dus la reparat la fierarie.
 • Tabără Octavian-Adrian 27.02.2024 13:54
  Este relativ simplu: cum il antrenezi, asa va performa. Nu va faceti iluzii...Exista in informatica, date care se dau pentru a antrena un algoritm. Niciun program, NU ESTE 100% PERFECT. Apar erori, mai devreme sau mai tarziu. Exista un termen in programare, "halucinatie a softului de AI", cand acesta dupa un oarecare numar de iteratii, incepe sa ofere raspunsuri gresite, sa "halucineze" raspunsul. Mai stiti povestea vaxx cu "Sssigur si eficient?"
 • Mircea Dragan 27.02.2024 19:09
  “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit”
  Corect! Unii se dau doar la fetitze de peste 5 ani si folosesc si lubrefiant!
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România