Av. Gheorghe Piperea: TREBUIE SĂ NE REUȘEASCĂ DEMONDIALIZAREA! (I)

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Nu știm mare lucru despre Forumul Economic Mondial de la Davos. Eu, unul, auzisem ceva despre acest Mecca al progresiștilor prin 2002, când se lăuda Năstase că e invitat să participe (printre alți 4000 de alți invitați).

Dacă întrebi 100 de cetățeni români ce e acest forum, 99 nu vor reuși nici măcar să identifice mental, pe hartă, mica localitate Davos, din Elveția, unde se ține anual. Probabil că, dacă li se spune că majoritatea covârșitoare a liderilor politici progresiști – globaliști de azi au fost școliți la Davos sau că marea re-setare (al cărui imperativ Build Back Better a fost preluat ca slogan electoral al campaniei lui Biden la prezidențialele din SUA din 2020) a fost concepută la Davos ori că de acolo a rezultat orizontul 2030, an în care omul nu va mai avea nimic (nici măcar familie), dar va fi fericit, atunci pesemne că mai mulți de-ai noștri vor pricepe despre ce e vorba și vor avea o sănătoasă repulsie intuitivă. Mai ales că liderul acestui forum, Klaus Schwab, a fost un porte-parole al întregii plandemii, pe care a considerat-o „șansa unică” a resetării societății și a omului, întru transhumanism. Tot el este autorul expresiei naziste „4 miliarde de mâncători inutili”. Mă grăbesc să adaug că tipul nu este un mare filosof, economist sau inginer social, ci un bufon care a îmbătrânit urât, dar care are curajul (sau rolul) să spună pe șleau ceea ce stăpânii neo-feudali ai lumii de azi nu au chef să spună.

Forumul Economic Mondial (World Economic Forum, cunoscut și sub acronimul WEF) de la Davos este la originea sau în preajma tuturor evenimentelor șocante, a crizelor, a pandemiilor, a războaielor sau a „revoluțiilor” digitale care au remodelat lumea și au încercat să facă din om o figurină de plastilină în ultimii 40 de ani. De remarcat că, atunci când sunt invitați, liderii marilor corporații globale vorbesc cca 45 de minute și au parte de o uriașă acoperire mediatică, în timp ce liderii politici pot vorbi doar 5 minute, ulterior pierzându-se în masa mare de știri „oficiale”- asta pentru a fi clar că politicile publice nu se fac de către politicieni, care sunt efemeri și care pot fi, teoretic, trași la răspundere (politică, morală, juridică) pentru deciziile lor, ci prin birocrați, tehnocrați, servicii secrete și manageri de corporații globale, aflați sub controlul și supravegherea cui trebuie, pentru a asigura captivitatea necesară a sătenilor globali și concentrarea averilor și a resurselor în mâini puține, predictibile.

Liberul arbitru este, pentru VIP-urile și fanii WEF, dușmanul imperiului experților, iar rațiunea simțitoare a omului normal este inamicul ireductibil al totalitarismului.

Dacă marea mjoritate a lumii nu știe ce este WEF, știe, în schimb, foarte bine, Joseph E. Stiglitz, fost economist șef al Băncii Mondiale și laureat al premiului Nobel pentru economie. Stiglitz este autorul cărții „Prețul inegalității”, publicată în 2011 (ediția în limba română a fost publicată în 2012, la editura Publica) și al celebrei butade „1% din populație deține 99% din avuția globului, iar 99% din populație deține 1% din avuție”, care a inspirat mișcarea globală de protest anti-bănci din 2011, intitulată Occupy Wall Street. Stiglitz spune că frecventează acest forum încă din 1995, deci îl cunoaște foarte bine și, mai ales, este cunoscut foarte bine acolo, de organizatori, mai ales pentru că e un critic sever, iar nu un lăudător, al ideologiei mondializării și al școlii lui Schwab. Atunci când Stiglitz spune sau scrie ceva, cerberii imperiului globalist intră în agitație maximă, iar actorii și fanii spectacolului annual de la Davos, în panică. De exemplu, după ultima ediție a acestui Forum, Stiglitz a scris un editorial pentru Project Syndicate, care este publicat și în presa franceză*. Titlul editorialului este surprinzător – „Trebuie să reușim demondializarea”. Conținutul articolului este chiar uluitor. Pur și simplu, editorialul lui Stiglitz demolează demolatorii**.

Anul acesta, la Davos, într-un efectiv redus la jumătate față de anii de glorie ai WEF, dezbaterile s-au concentrat nu asupra globalizării, ci asupra eșecurilor globalizării. S-a vorbit despre distrugerea lanțurilor lungi de aprovizionare, despre inflația galopantă, despre explozia prețurilor la alimente și energie (care a lovit țările occidentale și, mai ales, tările UE), despre penuria de materii prime și de mărfuri esențiale (cum ar fi semiconductorii, cipurile și … laptele praf pentru sugari) și despre consecințele grave ale unui sistem de protecție a proprietății industriale deținute de corporații și de chinezi. Vă reamintesc scandalul de anul trecut, stins ca un foc de paie, scandal declanșat de cererea lui Biden, susținută de Macron, ca industria Big Pharma să cedeze gratuit licențele de fabricare și exploatare a patentelor asupra medicamentelor și serurilor experminentale de „prevenție și tratament” ale molimiei pandemice – cerere ignorată de toată „lumea bună” a birocrației și a tehnocrației corporate. De asemenea, vă reamintesc de profitabilele afaceri cu bani publici derulate între lumea „științifică” occidentală și laboratoarele chineze (din care a plecat pandemia, de altfel) în domeniul virusologiei, precum și de aberantele experimente ale armatelor marilor puteri în domeniul armelor biologice. Și în aceste domenii este mare aglomerație de patente industriale, din care se fac bani în cantități sfidătoare, pe seama fricii, a suferinței și a pierderii indentității oamenilor normali, plătitori de taxe, impozite și contribuții la bugetele publice.

Printre altele, la ultima ediție WEF s-a discutat despre finalul relocării producției occidentale în țări cu forță de muncă și resurse ieftine, chestie indicată drept principala greșeală a mondializării. Această relocare a fost panaceul oricărui CEO de corporație de tip occidental din ultimii 25 de ani, decis să facă profit cu orice preț, inclusiv cu prețul sclaviei, al exploatării muncii copiilor cu vârste de sub 15 ani și al distrugerii ne-creatoare a resurselor planetei. Când muți aproape întreaga manufactură a lumii în China, înseamnă că trebuie să te aștepți ca lumea, transformată într-un sat global, să devină dependentă de China, cu tot cu sistemul său totalitar. Este ridicol, dar „marii” manageri de corporații occidentale se fac acum că descoperă că în China este totalitarism comunist, un sistem economic, politic și social care nu dă doi bani pe proprietate, pe drepturi și pe libertăți. Ziariștii, influencerii, expații occdientali din China și comentatorii docți ai civilizației chineze descoperă, stupefiați, că în China poți fi încarcerat timp de 2 luni și jumătate într-un zgârâie-nori, alături de alți occidentali chinezofili și de 26 de milioane de chinezi ultra-tehnologizați, printr-un simplu ordin al unui „împărat” comunist. Este penibil, dar presa main-stream descoperă de-abia acum că, în momentul în care China decide să contingenteze, să suspende sau să închidă producția și comerțul international în și dinspre China, lumea este covârșită de penurie, pe toate planurile, inclusiv cel al inteligenței – prostocrația nu mai știe cum altfel să reacționeze la minciunile, manipularea multristratificată, simulația, strategiile pe decenii și jocurile de șah ale Chinei decât prin pandemii re-inventate și exceptionalism juridic și economic, adică prin permanentizarea crizei, a urgenței, adică prin revoluția continua de tip leninist, unde este hiperbolizat rolul expertului-urgentist, al militarului obtuz și al serviciilor secrete materialicește interesate.

De exemplu, deștepții de la Davos au propus acum „soluția” re-relocării biznisurilor occidentale, din China și Rusia, în teritorii amicale (friend shoring). Nu știu ce teritorii amicale vor mai găsi SUA și UE, unde să poată să producă ieftin, cu ajutorul muncii forțate și al dictaturilor soft/hard, unde să poată consuma nebunește resurse și să covârșească planeta cu deșeuri și reziduuri, și de unde să poată extrage toată plusvaloarea creată de populațiile sau națiunile „pritenoase”, prin remunerații imense ale proprietății lor industriale (patente, mărci, branduri) și prin export de profit și optimizare/evaziune fiscală.

Este cert, însă, că retragerea corporațiilor occidentale din China și Rusia va re-aduce pe lume vechea și sănătoasa cortină de fier de dinainte de 1989. România, desigur, va rămâne, din nou, în spatele cortinei – nu vă faceți iluzii.

* Joseph E. Steiglitz, „Il faut rèussir la dèmondialisation”, Les Echos, numărul din 9 iunie 2022, p.12

** Sloganul WEF și al lui Biden (Build Back Better) înseamnă, literalmente, să demolăm lumea pentru a o reconstrui mai bine, adică visul de peste un secol al marxismului și ținta oricărui nihilist care I se opune lui Dumnezeu

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Tic 26.06.2022 18:33
  Mulțumim d-le Piperea. Sa demondializam cum bine ziceți și mai ales sa refuzam moneda virtuala și dispariția monedei fizice,sa ne face una preferabil argint și aur, dar mai merge și una de hârtie cu acoperire adevărata în aur, serioasă. Minciuna cu asignatele a început în vremea lui Napoleon care avea nevoie de finanțe pt planurile lui și bancherii de un anume fel au venit cu Soluția. Vorba lui Jean Claude Juncker cel cu "sciatica". Iar din '70 încoace (Brenton Woods) lumea o fost aruncata în dezmățul orgiatic al tipăririi de hârtie.
  Cei care au profitat sunt "tipografii" care pe baza dobânzilor banilor fictivi împrumutați statelor, și-au agonisit averi reale, resurse vitale ale Pământului și ale omenirii, pe care acum pe ultima suta de metri a existentei acestui sistem ticălos încearcă sa le mărească și mai mult, și sa le păstreze doar pt ei, dispensandu-se de conlocuitorii "mâncători inutili". Aceștia, profitorii, speculanții, mincinoșii, meschinii și lacomii, denota o foame schizoida de afecțiune, de iubire, pe care o transmit și urmașilor lor. Pe aceștia sa ii scoatem din pozițiile lor de putere, sa le confisca averile și sa le inapoiem tarilor și oamenilor cărora le-au fost furate. Sa ii judecăm și sa le aplicam îndreptare pe măsură faptelor. Unora le-as aplica propria plata:ochi pt ochi, dinte pt dinte. Iar ar trebui interzise averile făcute în crize de orice fel. Dacă tot vor globalizare, sa le dam ce vor, tuturor ăstora in întreaga lume.
 • Mihai_T 26.06.2022 20:22
  Al treilea război mondial pe înțelesul tuturor

  Articol de Gaius Baltar pentru blogul The Saker, 18 iunie 2022

  http://thesaker.is/world-war-3-for-dummies/

  Unii oameni care știu cum merg treburile - aparent incluzându-l pe Papă - încep să suspecteze că în lume s-ar putea să se întâmple mai mult decât războiul din Ucraina. Ei spun că Al treilea război mondial a început deja și că lucrurile se vor înrăutăți de acum încolo. Acest lucru poate fi dificil de văzut în timp ce se desfășoară evenimentele, dacă nu avem beneficiul perspectivei istorice. Este îndoielnic că oamenii din 1939 și-au dat seama că vedeau începutul unui conflict la scară globală, deși unii s-ar putea să fi suspectat asta.
  Actuala situație globală este în multe privințe ca un imens puzzle unde publicul general vede numai o parte mică din imaginea de ansamblu. Mulți nici măcar nu-și dau seama că ar putea fi mai multe bucăți din puzzle, și nu își pun nici măcar aceste întrebări simple: de ce se întâmplă toate astea, și de ce se întâmplă acum ?
  Lucrurile sunt mai complicate decât își dau seama majoritatea oamenilor. Ceea ce li se prezintă la televizor este că vrăjitorul rău Vladimir Saruman Putin a invadat nevinovata Ucraină cu armata lui de orci, fără nici un motiv. Aceasta e o viziune cel puțin simplistă, deoarece nimic nu se întâmplă fără un motiv. Să punem lucrurile în perspectivă și să vedem ce se întâmplă cu adevărat - și de ce lucrurile o iau razna sub ochii noștri. Să vedem despre ce e vorba în Al Treilea Război Mondial.

  Vasul pe foc

  Prin Vest înțelegem aici SUA și UE, plus alte câteva state. Acest Vest a menținut o presiune constantă asupra întregii lumi, timp de decenii. Acest lucru nu se aplică numai țărilor din afara Vestului, ci și țărilor Vestice care au deraiat de la diktatele liderilor Vestici. Această presiune a fost discutată pe larg și a fost asociată cu tot felul de motive - inclusiv neocolonialismul, hegemonia financiară forțată, etc. Ceea ce e interesant aici, mai ales în ultimii 20 de ani, este ce țări au fost presate și ce au ele în comun.
  Printre țările presate găsim Rusia, China, Cuba, Venezuela, Libia, Siria, Serbia, Tailanda, Iran - pentru a menționa numai câteva. Au fost și țări adăugate recent pe listă, precum India și Ungaria. Pentru a înțelege de ce se exercită presiuni asupra lor, trebuie să găsim ce au ele în comun. Acest lucru nu este ușor, deoarece sunt atât de diferite în multe privințe. Printre ele sunt țări democratice și nedemocratice, cu guverne conservatoare și comuniste. Și totuși, multe din ele sunt în mod clar aliate.
  Lucrul pe care-l au în comun toate aceste țări este dorința lor de a-și conduce singuri treburile; de a fi țări independente. Acest lucru este de neiertat în ochii Vestului, și trebuie atacate prin orice mijloc - inclusiv sancțiuni economice, revoluții colorate, sau agresiuni militare pe față.
  Vestul și brațul lor militar (NATO) au înconjurat Rusia cu țări ostile și baze militare; a înarmat și manipulat Ucraina pentru a fi folosită ca ciocan împotriva Rusiei; a folosit sancțiuni și amenințări. Același lucru s-a întâmplat și se întâmplă în continuare în Asia, unde China este înconjurată prin toate mijloacele disponibile. Același lucru se aplică și celorlalte țări independente menționate mai sus, într-o anumită măsură. Cam în ultimii 10 ani, presiunea a crescut masiv asupra țărilor independente, și a atins aproape cote paroxistice în anul de dinaintea invaziei ruse în Ucraina.
  În timpul anului de dinainte de conflictul din Ucraina, SUA au trimis diplomații lor în jurul lumii pentru a amplifica presiunea. Erau ca un circ ambulant sau o trupă aflată în turneu, care duceau cu ei amenințări: cumpărați asta de la noi și faceți ce vă spunem noi, sau vor fi consecințe. Urgența era maximă și palpabilă; dar apoi a venit conflictul din Ucraina și presiunea a crescut la cote amețitoare. În timpul primei luni a conflictului, întregul corp diplomatic al Vestului era complet angrenat în proferarea de amenințări împotriva ”restului lumii”, pentru a orchestra izolarea Rusiei. Asta nu a mers, ceea ce a dus la panică în cercurile politice și diplomatice din SUA și Europa.
  Toată această presiune exercitată de-a lungul anilor, și toată această panică atunci când nu a funcționat, sunt clar în legătură cu evenimentele din Ucraina. Ele sunt parte din același ”sindrom” și au aceeași cauză.

  Dimensiunea datoriei

  Au fost date multe explicații pentru ce se întâmplă, și cea mai comună este că asistăm la o luptă între două posibile viitoruri: o lume multipolară unde sunt câteva centre de putere în lume; și o lume unipolară unde Vestul conduce statele. Această explicație e corectă în ceea ce spune, dar mai există un motiv care explică de ce toate astea se întâmplă acum, și de ce toată această urgență și panică din vest.
  Recent, vedeta tehnologică din Noua Zeelandă, Kim Dotcom, a pus pe Twitter o serie de mesaje (https://forbiddenknowledgetv.net/kim-dotcom-breaks-down-the-true-scale-of-us-government-debt/) despre situația îndatorării în SUA. Conform acestuia,valoarea totală a datoriilor și obligațiilor nefinanțate ale SUA depășesc valoarea totală a întregii țări, inclusiv pământul. Această situație din SUA nu este unică. Majoritatea țărilor din Vest au o datorie care poate fi plătită numai dacă este vândută întreaga țară și tot ce conține (fizic). Colac peste pupăză, majoritatea țărilor non-vestice sunt îngropate în datorie denominată în dolari.
  În ultimele decenii, economiile SUA și Europei au fost falsificate la un nivel care e greu de crezut. Cei din Vest au trăit la un nivel mult deasupra posibilităților lor reale, iar monedele acelor țări au fost masiv supraevaluate. Acest lucru a putut fi realizat prin două mecanisme:
  1. primul e statutul dolarului ca valută de rezervă, și al euro ca valută de semi-rezervă, ceea ce a permis Vestului să exporte bani digitali și să primească în schimb bunuri. Acest lucru a creat o putere financiară imensă a Vestului, și i-a permis să funcționeze ca un parazit al economiei mondiale. Aceștia au primit multe bunuri pe gratis, ca să ne exprimăm blând;
  2. al doilea mecanism de falsificare este prin creșterea datoriei până la un nivel unde vesticii practic au amanetat tot ce au - inclusiv casele și pământurile - pentru a păstra standardul de viață din vest. Occidentul nu mai are nimic după ce se scad datoriile. Datoria a devenit de mult timp neplătibilă; ea e mult deasupra capacității statelor de a plăti dobânzi pe ea, ceea ce explică de ce ratele dobânzilor din vest (pentru împrumuturile contractate de țările vestice) sunt apropiate de zero. Orice creștere a dobânzii ar face ca datoria să devină neplătibilă, iar statele respective ar deveni falimentare în mod oficial, în decurs de o zi.
  Colac peste pupăză, această falsificare a făcut ca monedele vestului să fie puternice în mod artificial, ceea ce a întărit puterea lor de cumpărare față de bunurile cu prețuri în monede non-vestice. Aceste mecanisme au permis de asemenea ca Vestul să opereze cu economii umflate și disfuncționale, unde ineficiențele sunt la un nivel de necrezut. Vestul are în economie grupuri gigantice de oameni care nu numai că nu creează valoare, dar distrug valoare în mod sistematic. Ceea ce menține standardul de viață al Vestului în acest moment este o mică minoritate de oameni productivi, creșterea constantă a îndatorării, și parazitismul asupra restului lumii.
  Oamenii care dețin aceste datorii, de fapt dețin tot ceea ce vesticii au impresia că dețin. Cei din vest nu mai dețin nimic în acest moment (în privința bunurilor) - ei numai au impresia că dețin. Dar cine sunt deținătorii reali ai bunurilor ? Știm mai mult sau mai puțin cine sunt, deoarece îi vedem cum se întâlnesc în fiecare an la Forumul Economic Mondial de la Davos împreună cu elitele politice ale vestului - care de asemenea sunt sub controlul lor.
  Este clar că cei ce dețin datoriile au devenit din ce în ce mai îngrijorați, iar îngrijorările lor au crescut sincronizat cu presiunea crescândă aplicată de Vest asupra restului lumii - în special asupra țărilor independente. În timpul ultimei întâlniri de la Davos, starea de spirit era sumbră și panicată în același timp, cam ca panica din rândul elitelor politice ale Vestului când încercarea de izolare a Rusiei a eșuat.

  Ce urmează să se întâmple în curând

  Panica deținătorilor datoriei și a politicienilor controlați de ei este ușor de explicat, deoarece lumea vestică a ajuns la capăt de linie. Ei nu mai pot să-și mențină standardul de viață prin îndatorare progresivă și parazitism. Datoria ajunge la un nivel mai mare decât ceea ce dețin țările ca bunuri, iar monedele țărilor vestice sunt pe punctul de a deveni lipsite de orice valoare. Vestul nu va mai fi capabil să obțină bunuri gratis de la restul lumii, sau să plătească dobânzile - cu atât mai puțin să plătească datoria. Întregul Vest este pe punctul de a intra în faliment, iar standardul de viață e pe punctul de a scădea cu un procent masiv. Acest lucru e cel ce-i panichează pe deținătorii datoriei, iar ei văd doar două posibilități:
  1. în primul scenariu majoritatea țărilor din Vest - inclusiv toate firmele și toți oamenii de acolo - își declară falimentul, iar datoria este ștearsă prin diktat (un lucru pe care țările suverane pot să-l facă). Acest lucru îi va lăsa fără avere și fără putere politică și pe deținătorii datoriilor;
  2. în a doilea scenariu, elitele preiau în stăpânire bunurile vestului, în timpul falimentului. Aceste bunuri includ tot ce deține vestul;
  Nu trebuie să fii un geniu ca să-ți dai seama ce scenariu a fost ales. Planul pentru al doilea scenariu e pregătit și e implementat în timp ce vorbim. Se numește ”Marea Resetare” și a fost planificată de oamenii care orchestrează Forumul Economic Mondial. Planul nu este un secret, și până la un punct poate fi examinat pe site-ul celor de la FEM.
  Marea Resetare este un mecanism prin care să se pună mâna pe toate bunurile țărilor respective, care includ activele fizice ale oamenilor obișnuiți, activele orașului sau localității, activele statului, și majoritatea bunurilor în proprietatea firmelor care nu sunt deja deținute de elite.
  Acest mecanism de preluare a activelor are câteva componente, dar cele mai importante sub următoarele patru:
  1. abolirea suveranității: o țară suverană (independentă) este o țară periculoasă, deoarece poate alege să intre în insolvență. Reducerea suveranității statelor a fost o prioritate pentru elite, iar pentru aceasta au fost încercate diverse șmecherii precum Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții, și Parteneriatul Transpacific. Fără îndoială, cea mai de succes șmecherie pe acest palier este chiar Uniunea Europeană;
  2. reducerea economiei: economia vestică (și într-adevăr economia globală) trebuie redusă cu un procent semnificativ. Această reducere este necesară deoarece economia vestică este falsificată masiv în acest moment, și trebuie coborâtă până la nivelul ei real - care ar putea fi la jumătate din cât este declarat acum, sau poate mai puțin. Această reducere înceată mai are și scopul de a evita o prăbușire deodată, ceea ce ar putea duce la turbulențe sociale masive care ar constitui o amenințare pentru elite. O reducere controlată este prin urmare preferabilă unui colaps necontrolat. Această reducere controlată deja are loc și se desfășoară de ceva timp. Multe exemple pot fi menționate la această reducere, inclusiv politica energetică a SUA și UE proiectată pentru a sabota economia vestică, și încercările evidente de a distruge cererea în timpul și după plandemie - inclusiv problemele destul de bizare pe partea de logistică, care aparent au venit din iarbă verde;
  3. recoltarea activelor. Planul este ca bunurile imobile din țările respective, care ar putea fi ca considerate ca ipotecă, să fie preluate în contul datoriei publice și private. Acesta e un scop declarat al Marii Resetări, dar e mai puțin clar cum vor face asta. Se pare că pentru asta e necesar să dețină controlul total asupra guvernelor vestice (și chiar asupra tuturor guvernelor). Această precondiție este mai aproape decât ar putea crede cineva, deoarece majoritatea conducerilor din vest par a fi controlate de la Davos în acest moment. Acest proces va fi prezentat oamenilor ca o restructurare socială necesară datorată crizei economice și încălzirii globale, și va duce la o reducere masivă a standardului de viață pentru oamenii obișnuiți, dar nu și pentru elite;
  4. oprimarea: vor fi mulțimi mari de oameni care nu vor agrea acest concept, iar revoltele sunt o reacție probabilă - chiar dacă aceste lucruri sunt făcute gradual. Pentru a preveni acest lucru, este implementat un mecanism de control social care va șterge libertățile personale, libertatea de expresie, și intimitatea. Va crea de asemenea dependența absolută a individului de stat. Acest lucru trebuie realizat înainte să se termine preluarea economiilor, altfel va fi revoluție. Acest mecanism deja este implementat în Vest cu entuziasm, așa cum poate vedea oricine are ochi și urechi.

  Rusia, China, și alte țări independente

  Unde încadrăm Rusia, China și conflictul din Ucraina în această ecuație ? De ce toată această presiune din partea Vestului exercitată de-a lungul timpului, și de ce toată această panică acum ? O parte din explicație pentru presiunea asupra statelor independente - în special Rusia și China - este pur și simplu pentru că s-au împotrivit hegemoniei vestului. Acest lucru este suficient pentru a ajunge pe lista neagră a Vestului. Dar de ce a fost crescută presiunea în ultimii ani ?
  Motivul este acela că Rusia și China nu pot fi subjugate prin falimentare și să li se ia activele. Nu au așa mare datorie în monede vestice, ceea ce înseamnă că cei ce dețin Vestul (prin datorie) nu dețin și Rusia și China în acest moment și nu pot pune mâna pe ele prin plata datoriei. Singurul mod în care pot pune mâna pe ele e prin schimbarea de regim. Conducerile lor trebuie slăbite prin orice mijloace, inclusiv sancțiuni economice și mijloace militare dacă e necesar. De aici folosirea Ucrainei pe post de carne de tun în cazul Rusiei, și folosirea Taiwanului în cazul Chinei.
  Subjugarea Rusiei și Chinei este o problemă existențială pentru elitele de la Davos, deoarece când vor prăbuși economiile vestice, toate celelalte economii trebuie și ele să cadă. Dacă economia vestică este prăbușită și un mare bloc economic nu participă la această prăbușire, va fi un dezastru pentru Vest. Noul bloc va câștiga o mare putere economică - și posibil un fel de hegemonie unipolară - în timp ce vestul coboară într-un ev întunecat de tip feudal și își pierde relevanța. Prin urmare, toată lumea trebuie doborâtă pentru ca Marea Resetare să funcționeze. Rusia și China trebuie subjugate prin orice mijloace, la fel India și alte țări încăpățânate.
  Aceste lucruri sunt cele care alimentează situația în care ne aflăm acum, și vor alimenta continuarea celui de-al treilea război mondial. Elitele vestice recurg la război pentru a-și păstra bogăția și puterea. Toți cei care se împotrivesc trebuie subjugați, astfel încât să urmeze Vestului într-un ev întunecat tip Marea Resetare, așa cum e planificat.
  Motivul pentru care elitele vestice sunt panicate în acest moment este pentru că proiectul Ucraina nu merge conform planului. În loc ca Rusia să sângereze pe câmpul de luptă, Ucraina și Vestul sunt cele care sângerează. În loc ca economia Rusiei să intre în colaps - lucru care să conducă la înlocuirea lui Putin cu un lider compatibil cu elitele de la Davos - economia vestului e cea care intră în colaps. În loc ca Rusia să fie izolată, Vestul e cel care devine din ce în ce mai izolat. Nimic nu merge din planul lor. Colac peste pupăză, Europa a furnizat Rusiei mijloacele și motivația de a distruge economia europeană, prin închiderea parțială a industriei europene. Fără resursele rusești nu există industrie europeană; și fără industrie, nu se colectează taxe pentru a plăti ajutoarele de șomaj, pensiile, banii alocați refugiaților, și cam toate lucrurile care țin societățile europene în coeziune. Acum rușii au capacitatea de a orchestra un colaps necontrolat al Europei, lucru care nu era planificat de cei de la Davos. Un colaps necontrolat ar putea face să cadă capetele celor de la Davos, la propriu; de asta s-au panicat cercurile elitelor. Singura soluție pentru ei este să meargă înainte cu al treilea război mondial și să spere că vor câștiga ei.

  Ce trebuie făcut

  (Notă: În primul rând trebuie ca oamenii să-și îndrepte viața și să se împace cu Dumnezeu. Pentru că aceste probleme au avansat din cauza păcatelor oamenilor)

  Marea Resetare a economiei mondiale este cauza directă a celui de-al treilea război mondial - presupunând că asta e ce se întâmplă. Ce poate fi făcut în această privință ? Din interiorul occidentului, puține soluții. Singura cale este ca Davos-ul să fie cumva scos din ecuație, dar acest lucru nu se va întâmpla, din două motive: primul este că marii resetatori de la Davos sunt prea bine înfipți în economia și politica occidentului. Davos e ca o caracatiță care capturează cu tentaculele ei toate cercurile de elită, media și conducătorii dintr-o țară. Sunt prea bine înfipți acolo pentru a fi îndepărtați cu ușurință. Al doilea motiv este că populația vestică este prea spălată pe creier și ignorantă. O mare parte din ei chiar vor să devină săraci - deși ei folosesc termenul ”verde” în loc de ”sărac”, deoarece sună mai bine. Totuși, există indicii că în rândul elitelor vestice s-ar putea să fie disensiuni. Unii din ei, în special din SUA, s-ar putea să se împotrivească Marii Resetări (în principal proiectată în Europa). Dacă această opoziție e reală sau nu, rămâne de văzut.
  Totuși, în afara Vestului, există anumite măsuri specifice care pot fi luate și trebuie luate. Unele din ele sunt drastice, iar altele sunt luate în timp ce vorbim. Printre măsuri sunt următoarele:
  1. Țările independente - conduse de Rusia, China și India - trebuie să creeze un front comun pentru a se izola pe ei înșiși de Vestul radioactiv. Această izolare trebuie să fie nu numai economică, ci de asemenea politică și socială. Sistemele lor economice trebuie rupte de Vest și făcute autonome. Cultura și istoria lor trebuie apărate de influențele și revizionismul occidentului. Acest proces pare a se desfășura acum;
  2. Țările independente trebuie să interzică imediat în țara lor toate instituțiile și ong-urile sponsorizate de Vest, indiferent că sunt finanțate de state sau de indivizi din occident. Mai mult, trebuie să interzică toate instituțiile media care primesc sponsorizări vestice, și să elimine sponsorizările și influența occidentală din toate școlile și universitățile;
  3. Țările independente trebuie să părăsească toate instituțiile internaționale - inclusiv Națiunile Unite- deoarece toate corpurile internaționale sunt controlate de Vest. Apoi trebuie să le înlocuiască cu instituții noi formate din țări din propriul bloc;
  4. La un moment dat, țările independente vor trebui să declare dolarul și euro ca monede non-grata. Asta înseamnă ca trebuie să anuleze (default) toate datoriile denominate în acele monede, dar nu și alte datorii. Acest lucru va apărea într-un stadiu ulterior, dar este inevitabil;
  Aceste măsuri vor face astfel încât colapsul Vestului și căderea lui în întuneric să nu afecteze și alte țări.
 • aspenter2002 26.06.2022 20:57
  Uniunea Europeană este despre preluarea resurselor naturale ale țărilor colonizate de bună voie. O parte din profit e dat înapoi pentru diverse proiecte îndoielnice. NATO nu este despre armată. Este despre parade gay și educație homosexualizatoare în școli. Trebuie Revoluție ca în '89 dar acum ceaușeștii sunt la Bruxelles.
 • adyyon 26.06.2022 22:10
  tocmai că "revoluția" îi ajută să își împingă planul la nivelul următor. Ceea ce îi deranjează este normalitatea, luciditatea, etc. Deci... cred că exact pe firul ăsta trebuie să continuăm. Să le găsim păpușile și, cu ajutorul Lui Dumnezeu, să demantelăm sistemul de ei. Da', dacă vom ajunge la pasul acela... tare îmi e că se va reactiva rezistul căci na... nu degeaba iau bani, nu?!? Deci... rugăciune către Dumnezeu. Căci Dumnezeu știe cînd este timpul să se scape de ei.
 • Augusta 27.06.2022 01:14
  La puscarie cu toti conspirationistii de la WEF! Pune-le Doamne bete-n roate planurilor sataniste la care politicienii tradatori raspund cu "sa traiti, am inteles", javrele!

  Nu am reusit sa citesc articolul de la Les Echos, ca e pe bani (cam scump 18euro/luna), dar l-am citit pe ziarul iciabidjan.com din Coasta de Fildeș!


  https://iciabidjan.com/2022/06/11/reussir-la-demondialisation/?amp=1
 • UN_OM 27.06.2022 08:16
  '' Nu știu ce teritorii amicale vor mai găsi SUA și UE..', nu zău, căutați o țară ortodoxă mică din sud-est care a adoptat 'copy-paste' sau 'porunca vostră este lege' care se îndatorează frenetic din 2020 încoace, In topic : ultimul român prezent la Davos a fost directorul general al Transgaz (Mai 2022)
 • INJECTIA FINALA 27.06.2022 12:41
  Felicitari, Maestre, si multumiri !

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol