Un nou studiu confirmă: Rata mai mare a mortalității infantile este legată de numărul mai mare de doze de vaccin

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou studiu revizuit de colegi a constatat o corelație statistică pozitivă între ratele mortalității infantile (IMR) și numărul de doze de vaccin administrate bebelușilor, ceea ce confirmă descoperirile făcute de aceiași cercetători cu un deceniu în urmă, scrie The Defender.  

În lucrarea „Reafirmarea unei corelații pozitive între numărul de doze de vaccin și ratele de mortalitate infantilă: un răspuns la critici”, publicat pe 2 februarie în Cureus, autorii Gary S. Goldman, Ph.D., informatician independent, și Neil Z. Miller, cercetător medical, au examinat această potențială corelație.

Descoperirile lor indică faptul că o „corelație pozitivă între numărul de doze de vaccin și IMR este detectabilă în cele mai dezvoltate țări”.

Autorii au repetat rezultatele unei analize statistice din 2011 pe care au efectuat-o și au infirmat rezultatele unei lucrări recente care a pus sub semnul întrebării aceste constatări.

Miller a oferit The Defender detalii cu privire la studiu și implicațiile acestuia privind programele de vaccinare a bebelușilor și copiilor.

Cu cât dozele sunt mai multe, cu atât rata mortalității infantile este mai mare

În 2011, Miller și Goldman au publicat un studiu revizuit de colegi în Human and Experimental Toxicology, care a identificat pentru prima dată o corelație statistică pozitivă între IMR și numărul de doze de vaccin.

Cercetătorii au scris:

„Rata mortalității infantile (IMR) este unul dintre cei mai importanți indicatori ai bunăstării socio-economice și a condițiilor de sănătate publică dintr-o țară. Programul de imunizare a copiilor din SUA specifică 26 de doze de vaccin pentru bebelușii cu vârsta mai mică de 1 an – cel mai mare număr din lume –, totuși 33 de țări au IMR mai scăzute.

Folosind regresia liniară, au fost examinate programele de imunizare ale acestor 34 de țări și a fost găsit un coeficient de corelație de r = 0,70 (p <0,0001) între IMR și numărul de doze de vaccin administrate în mod obișnuit sugarilor.”

În cifrele de mai sus, „r” se referă la coeficientul de corelație, un număr care variază de la -1 la 1. Orice cifră peste zero este înțeleasă ca o corelație pozitivă, cifrele între 0,6 și 0,79 fiind considerate o corelație pozitivă „puternică” și 0,8 și peste - o corelație pozitivă „foarte puternică”.

Valoarea p” indică măsura în care valoarea predictorului, într-o analiză de regresie liniară, este legată de modificările variabilei răspuns.

O valoare p de 0,05 sau mai mică este considerată semnificativă statistic și indică faptul că predictorul și variabila răspuns sunt legate între ele și merg în aceeași direcție.

În același studiu din 2011, care a folosit datele din 2009, cercetătorii au descoperit că țările dezvoltate care administrează cele mai multe doze de vaccin la sugari (21 până la 26 de doze) au avut cele mai grave IMR.

„Analiza de regresie liniară a IMR medii neponderate a arătat o corelație semnificativă statistic ridicată între creșterea numărului de doze de vaccin și creșterea ratelor mortalității infantile, cu r = 0,992 (p = 0,0009)”, au scris cercetătorii.

Miller a spus pentru The Defender:

„În 2011, am publicat un studiu care a descoperit o corelație pozitivă, contrară așteptărilor, r = 0,70 (p < 0,0001), demonstrând că printre cele mai dezvoltate țări (n = 30), cele care impun mai multe vaccinuri pentru copii tind să aibă rate mai mari ale mortalității infantile (IMR).”

Cu toate acestea, „oponenții studiului au susținut recent că această constatare are la bază „excluderea inadecvată de date”, adică eșecul de a analiza „setul complet de date” al tuturor celor 185 de țări”.

Potrivit lui Miller:

„O echipă de cercetători a citit recent studiul nostru și a considerat că este «deranjant» că se află în topul 5% din toate rezultatele cercetărilor. Ei au scris un text de respingere a lucrării noastre pentru a «combate dezinformările din trecut» și a reduce impactul ezitării la vaccin.

Lucrarea lor nu a fost publicată, dar a fost postată pe un server pretipărire.” 

Miller a spus că el și Goldman „am scris lucrarea noastră actuală în care analizăm diferitele afirmații făcute de acești critici, evaluăm validitatea metodelor lor științifice și efectuăm noi investigații pentru a evalua valabilitatea descoperirilor noastre inițiale”.

Lucrarea inițială a studiat SUA și alte 29 de țări cu IMR-uri mai bune „pentru a explora o potențială asociere între numărul de doze de vaccin... și IMR-urile acestora”, constatând o corelație pozitivă puternică.

Cei 10 cercetători – Elizabeth G. Bailey, Ph.D., profesor asistent de biologie la Universitatea Brigham Young și câțiva studenți de la cursul ei de Bioinformatică Capstone, care au scris respingerea studiului lui Goldman și Miller din 2011 – au îmbinat în analiza lor „185 de țări dezvoltate și din Lumea a treia care au rate diferite de vaccinare și disparități socioeconomice”.

Potrivit lui Miller, „În pofida prezenței unor variabile inerent amestecate în lucrarea lor, este raportată o corelație pozitivă mică semnificativă statistic (r = 0,16, p < 0,03), care confirmă tendința pozitivă din studiul nostru (r = 0,70, p < .0001).”
 
Cu alte cuvinte, încă există o corelație pozitivă între IMR și numărul de doze de vaccin, deși mai slabă, în rândul celor 185 de țări studiate de criticii lui Miller.

Cu toate acestea, această corelație pozitivă este „atenuată în «zgomotul de fond» al țărilor cu variabile socioeconomice eterogene care contribuie la rate ridicate ale mortalității infantile, cum sunt malnutriția, sărăcia și îngrijirea necorespunzătoare a sănătății” - ceea ce înseamnă că există factori de confuzie în țările mai sărace, factori care contribuie în mod semnificativ la rate IMR mai mari.

Miller a explicat diferența dintre metodologii:

Am folosit atât noi, cât și ei regresia liniară pentru a analiza o potențială corelație între numărul de doze de vaccin și IMR. Totuși, noi am analizat cele mai dezvoltate 30 de țări cu rate ridicate de vaccinare (în mod constant peste 90%) și o uniformitate a factorilor socioeconomici.

În contrast, criticii noștri au analizat 185 de țări cu rate variabile de vaccinare (variind de la mai puțin de 40% la peste 90%) și factori socioeconomici eterogeni.

Prin amestecarea țărilor foarte dezvoltate cu cele din Lumea a Treia în analiza lor, criticii noștri au introdus în mod neglijent numeroși factori de confuzie. De exemplu, malnutriția, sărăcia și asistența medicală necorespunzătoare contribuie la mortalitatea infantilă, ceea ce duce la confuzia în date și la rezultate incerte.

Miller și Goldman au efectuat, de asemenea, alte trei tipuri de analize statistice: cote, sensibilitate și analize de repetare, care le-au confirmat concluziile. Noul studiu, care a folosit datele din 2019, a constatat o corelație pozitivă ceva mai slabă de 0,45, dar a confirmat totuși existența unei legături între numărul de doze de vaccin administrate bebelușilor și IMR.

Miller a explicat că, spre deosebire de setul de date al criticilor lor, referitor la 185 de țări, nu au fost necesare ajustări pentru ratele de vaccinare pentru setul lor de date, deoarece „ratele de vaccinare în țările pe care le-am analizat au variat în general între 90-99%”.

El a adăugat că analiza cotelor a luat în considerare 11 variabile, inclusiv sărăcia copiilor, și „niciuna dintre aceste variabile nu a redus corelația sub 0,62”.

După cum a declarat Miller pentru The Defender, corelația pozitivă pe care el și Goldman au identificat-o a devenit și mai puternică atunci când datele au fost limitate la țările foarte dezvoltate:

„Când analiza noastră de regresie liniară din 2019 s-a limitat la primele 20 de țări, coeficientul de corelație a crescut (r = 0,73, p < 0,0003), dezvăluind o relație directă puternică între numărul de doze de vaccin și IMR.”

Numărul deceselor în rândul sugarilor a crescut în zilele după vaccinare, potrivit datelor

Miller a studiat anterior asocierea dintre vaccinurile pediatrice și moartea subită a sugarului, într-o lucrare din 2021 intitulată „Vaccinurile și moarte subită a sugarului: o analiză a bazei de date VAERS 1990-2019 și o trecere în revistă a literaturii medicale”.

Comentând rezultatele acestei cercetări, Miller a spus:

„Dintre cele 2.605 decese ale sugarilor raportate în Sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor (VAERS) din 1990 până în 2019, 58% au avut loc în primele trei zile după vaccinare și 78%, în decurs de șapte zile după vaccinare, confirmând faptul că decesele în rândul sugarilor tind să apară în apropierea temporală de administrarea vaccinului.

Excesul de decese în timpul acestor perioade timpurii post-vaccinare a fost semnificativ statistic (p < 0,00001).”

În combinație cu constatările din cea mai recentă lucrare a sa, Miller a subliniat că „vaccinurile nu sunt întotdeauna sigure și eficiente. Morbiditatea și mortalitatea asociate vaccinurilor sunt mai extinse decât se recunoaște în mod public.”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • mihaipopescu 15.02.2023 00:16
    Incet dau si adevarul la TV.

    Acum incep sa spuna si povestea miilor de oameni care au suferit tulburai grave dupa veccin.

    Scopul este desigur:
    - se incepe studii...si se fauresc noi medicamente care cica ajuta (din nou o calcalmea...pe bai buni)
    - se faca propaganda ca acesti oameni nenorociti pe viata trebuie sa fie platiti de socetate...cu tot: femeie de servici, sofer de taxi, tratamente indelungate si costisitoare.

    Deja s-au dat legi de expropiere a oamnilor. Deja se pun pe cerut texe pentru noii nenorociti ai sortii.

    https://www.youtube.com/watch?v=F7mGhUGmVhA
    Arte: program oficial germano-francez.

    Un Profesor are 6000 de pacienti pe lista de asteptate, ca sa fie investigati pentru Post-Vax, si Profesorul inca spune ca oamenii sa se vaccineze....nu se lasa Vestul...rautate dupa Rautate...asta este RELIGIA ADEVARATA a VESTULUI.
Ultima oră

15:48

Zelenski agită din nou apele: Putin va ataca Țările Baltice, Polonia și Germania. Cetățenii Statelor Unite vor lupta în Europa - VIDEO

14:47

Șoc în magistratură! Un judecător de la Curtea de Apel București a murit la nici 40 de ani. Cauza: AVC

13:47

Patru președinți SUA în New York: trei după bani, al patrulea pentru a omagia un polițist ucis de un fost deținut

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul