Studiu publicat în Jurnalul European de Epidemiologie: Vaccinarea nu diminuează infectarea, ba chiar dimpotrivă. Autorii sunt cercetători la Harvard iar redactorul șef al revistei este președintele Departamentului de Epidemiologie al Universității

De Părău Vlad și Victor Roncea  /  

Captură: Israel Today, care se întreabă dacă Vaccinul Pfizer poate fi învinuit pentru nivelul ridicat de infectare cu Covid din Israel

Captură: Israel Today, care se întreabă dacă Vaccinul Pfizer poate fi învinuit pentru nivelul ridicat de infectare cu Covid din Israel

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu al unui profesor de Sănătatea Populației de la Universitatea Harvard realizat împreună cu un stagiar la Centrul de Analiză Geografică al Universității Harvard și publicat de Jurnalul European de Epidemiologie demonstrează că vaccinarea nu diminuează numărul infectărilor cu coronavirus, ceea ce răstoarnă rău de tot carul de vacciniști cu tot cu discursul lor oficial, care acum se poate rezuma probabil doar la textul că vaccinatul decedat a avut o moarte mai ușoară. Statisticile prezentate de cei doi cercetători de la Harvard arată că în țările sau regiunile cele mai vaccinate ale lumii nu numai că nu a scăzut numărul celor infectați dar în multe cazuri acestea au devenit și puternice focare de infecție - realitate expusă, adeseori, și de ActiveNews. Nu mai departe de zilele trecute am arătat că și la nivelul României, cele mai infectate orașe sau/și județe sunt și cele mai vaccinate, în cap cu Bucureștii.
 
Autorii studiului de la Harvard au analizat 68 de țări și 2.947 de comitate/județe ale SUA. Din păcate, România lipsește din studiu dar în schimb sunt prezente vecinele noastre „nevacciniste” Bulgaria, cu 17% injectați și Ucraina, cu doar 9% înțepați, ignorată din narațiunile oficiale pe tema vaccinării deși este aici, peste gard de noi. Dar are și Ivermectină și Arbidol, la farmacii.

Studiul a fost publicat online de Jurnalul European de Epidemiologie la data de 30 septembrie 2021. AICI poate fi vizualizat în format PDF. După ce cunoscutul profesor Didier Raoult l-a răspândit pe contul său Twitter generând un val de reacții, AFP Franța s-a gândit că poate să-l conteste.
 
„Jurnalul European de Epidemiologie, al cărui editor sunt și eu, este cea mai bine cotată publicație de specialitate din lume în domeniul epidemiologiei. Aici, publicația demonstrează lipsa de corelație între politica de vaccinare și numărul de cazuri.”, a scris Didier pe Twitter pe 8 octombrie 2021.
 
Într-o încercare tâmpă de a discredita studiul, un cearșaf întreg semnat de tot „AFP Franța”-ul concluzionează pe 14 octombrie că e „un studiu limitat și greșit interpretat”. Cercetând și noi cine e „AFP Franța”-ul - dincolo de trecutul istoric care prezintă agenția cam penetrată adânc de spionajul sovietic - am găsit o echipă de factcecări de vreo 12 capete, dintre care 6-7 născute între 1989 și 1996. Nici unul nu este însă de formație medic sau sociolog ci majoritatea a terminat jurnalismul, unul dreptul, altul istoria sau limbile străine. Mai lipsea un profesor de fizică. Cu toate acestea echipa semnatară anonim AFP Franța s-a gândit să-l chestioneze pe redactorul-șef al revistei, Dr. Albert Hofman, care este chiar președintele Departamentului de Epidemiologie al micuței Universități Harvard, cea mai veche instituție de învățământ superior din Statele Unite (1636) și una dintre cele mai prestigioase din lume. Dr. Hofman i-a trimis la plimbare pe „controlorii” AFP-iști explicându-le omenește că este vorba de un articol științific care a fost evaluat de colectivul de specialiști al revistei, adicălea e „peer-reviewed”, ceea ce înseamnă pe românește că este de nivel academic. Desigur, probabil nu la nivelul laricsului autohton dar, cum se zice pe la noi, fiecare cu laboratorul lui și eprubeta din care provine.
 
De altfel, chiar producătorul celui mai bine mediatizat ser experimental, Pfizer/Comirnaty, recunoaște în prospectul său oficial publicat de Agenția Europeană a Medicamentului„Impactul vaccinării cu Comirnaty asupra răspândirii virusului SARS-CoV-2 în comunitate nu este încă cunoscut.” De asemenea, „Nu se știe încă cât de mult oamenii vaccinați pot să poarte și să răspândească virusul”. În plus, „În prezent nu se știe cât durează protecția dată de Comirnaty. Persoanele vaccinate în studiul clinic vor continua să fie urmărite timp de 2 ani pentru a aduna mai multe informații despre durata protecției.”
 
Dar hei, cine să mai citească prospectul când avem atâția actori care să-l interpreteze la TV sau în scenetele ieftine plătite cu bani negri unor vedete prostituate și oricum deja bine injectate, ba chiar ciuruite? O să ne mai vedem noi după 2 ani, vorba producătorului dar și a lui Gigi Becali.
 
Studiul cercetătorilor de la Harvard are în prezent (19 octombrie 2021, ora 9.00, ora României) 935.000 de accesări, ceea ce înseamnă că a fost citit de câteva milioane bune de oameni din întreaga lume. Studiul a fost semnalat în premieră în România (tot) de ActiveNews, pe 8 octombrie 2021, printr-o preluare de la publicația The Defender / Apărătorul, a organizației internaționale conduse de Robert F. Kennedy Jr, Children's Health Defense. Având în vedere importanța lui, mai ales în noul context propagandistic dement din România, ActiveNews revine asupra lui pentru a prezenta (probabil tot singular) în limba română, fragmentele cele mai relevante ale Studiului:

Creșterea numărului cazurilor de COVID-19 nu are legătură cu nivelul de vaccinare în 68 de țări și 2947 de comitate ale Statele Unite

Vaccinurile constituie, în prezent, principala strategie pentru combaterea Covid-19 în întreaga lume. De exemplu, se argumentează că relatările despre creșterea continuă a numărului de cazuri noi în Statele Unite (SUA) sunt rezultatul ratelor scăzute de vaccinare din anumite zone. O narațiune similară a fost observată și în țări precum Germania și Regatul Unit. În același timp, Israelul, care a fost lăudat pentru ratele sale rapide și ridicate de vaccinare, a înregistrat, totodată, o revenire în forță a cazurilor de COVID-19. Investigăm relația dintre procentul populației complet vaccinate și noile cazuri de COVID-19 în 68 de țări și în 2.947 de comitate ale SUA. [...]

Constatări

La nivel de țări, nu pare să existe o relație sesizabilă între procentul de populație complet vaccinată și noile cazuri de COVID-19 din ultimele 7 zile (Fig. 1). De fapt, linia de tendință sugerează o asociere marginal pozitivă, astfel încât țările cu un procent mai mare de populație complet vaccinată au un număr mai mare de cazuri COVID-19 la 1 milion de persoane. De remarcat că Israelul, cu peste 60% din populație complet vaccinată, a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 la 1 milion de persoane în ultimele 7 zile. Lipsa unei asocieri semnificative între procentul populației complet vaccinate și noile cazuri COVID-19 este exemplificată și mai mult, de exemplu, prin compararea Islandei și a Portugaliei. Ambele țări au peste 75% din populație complet vaccinată și au mai multe cazuri COVID-19 la 1 milion de persoane decât țări precum Vietnam și Africa de Sud, care au aproximativ 10% din populație complet vaccinată.
 

De asemenea, la nivelul comitatelor din SUA, mediana cazurilor noi de COVID-19 la 100.000 de persoane în ultimele 7 zile este în mare măsură foarte asemănătoare la toate categoriile de procente de populație complet vaccinată (Fig. 2). Se observă, de asemenea, o variație substanțială la nivel de comitat în ceea ce privește numărul de cazuri noi de COVID-19 din cadrul categoriilor de procentaj al populației complet vaccinate. De asemenea, nu pare să existe o sesizare semnificativă a scăderii numărului de cazuri COVID-19 odată cu creșterea procentului de populație complet vaccinată (Fig. 3).
 

Dintre primele 5 comitate cu cel mai mare procent de populație complet vaccinată (99,9-84,3%), Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA identifică 4 dintre ele ca fiind comitate cu transmitere „ridicată”. Comitatele Chattahoochee (Georgia), McKinley (New Mexico) și Arecibo (Puerto Rico) au peste 90% din populație complet vaccinată, toate trei fiind încadrate la categoria cu transmitere „ridicată”. În schimb, dintre cele 57 de comitate care au fost clasificate de CDC drept comitate cu transmitere „scăzută”, 26,3% (15) au un procentaj al populației complet vaccinate sub 20%.

Întrucât se crede că imunitatea completă conferită de vaccin se obține după aproximativ 2 săptămâni de la a doua doză, am efectuat analize de sensibilitate folosind un decalaj de o lună pentru procentul de populație complet vaccinată, pentru fiecare țară (a lumii) și comitat din SUA. Constatările de mai sus privind lipsa unei asocieri vizibile între cazurile de COVID-19 și nivelurile de vaccinare completă au fost observate și atunci când am analizat nivelul de vaccinare completă cu un decalaj de o lună.

Trebuie menționat faptul că datele COVID-19 se referă la cazurile confirmate, ceea ce este o funcție atât a factorilor de ofertă (de exemplu, diferențele în ceea ce privește capacitățile de testare sau practicile de raportare), cât și a celor de cerere (de exemplu, diferențele în ceea ce privește decizia oamenilor în legătură cu momentul în care trebuie să se testeze).

Interpretare

Încrederea exclusivă în vaccinare ca strategie principală de limitare a COVID-19 și a consecințelor sale adverse trebuie reevaluată, în special având în vedere varianta Delta (B.1.617.2) și probabilitatea apariției unor variante viitoare. Este posibil să fie nevoie și de alte intervenții farmacologice și non-farmacologice (...). O astfel de corectare a direcției, în special în ceea ce privește narațiunea strategică, devine extrem de importantă, având în vedere dovezile științifice emergente referitoare la nivelul de eficacitate al vaccinurilor în lumea reală.

De exemplu, într-un raport publicat de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea a 2 doze de vaccin BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) împotriva prevenirii infecției cu COVID-19 a fost raportată ca fiind de 39%, considerabil mai mică decât eficacitatea de 96%, conform studiilor clinice. De asemenea, se pare că imunitatea derivată din vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea să nu fie la fel de puternică precum imunitatea dobândită prin recuperarea din COVID-19. S-a raportat, de asemenea, o scădere semnificativă a imunității la 6 luni după injectarea cu vaccinurile cu ARNm. Chiar dacă vaccinarea oferă protecție împotriva spitalizărilor cu forme grave și a deceselor, CDC a raportat o creștere de la 0,01 la 9% și de la 0 la 15,1% (între ianuarie și mai 2021) a ratelor de spitalizare și, respectiv, de deces, în rândul celor complet vaccinați. [...]”

Iată și țările cercetate, cu rezultatele specificate în tabel:

 
 
 
 
 
 
Date despre autori și publicare:

Autorii studiului - trimis în data de 17 august Jurnalului European de Epidemiologie, acceptat de revistă, după o revizuire inter-pares, la 9 septembrie și publicat online pe 30 septembrie 2021 - sunt S. V. Subramanian și Akhil Kumar. S. V. Subramanian este cercetător la Centrul Harvard pentru Studii ale Populației și Dezvoltării, din Cambridge, Massachusetts, SUA, și profesor la Departamentul de științe sociale și comportamentale al Facultății de Sănătate Publică „T.H. Chan” cât și profesor afiliat la Departamentul de Sociologie din cadrul universității Harvard, din Boston, MA, SUA, iar Akhil Kumar este un student eminent de la Turner Fenton Secondary School, Brampton, Ontario, Canada, și stagiar la Centrul de Analiză Geografică al Universității Harvard și este autor sau co-autor a numeroase studii științifice
 
Bibliografia, în original:

References

  1. 1.

    Vaccinations CDC. CDC COVID data tracker. Centers for Disease Control and Prevention. 2021. https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#vaccinations.

  2. 2.

    Nicolas E. Germany mulls restrictions for unvaccinated as cases soar. EUobserver; 2021. https://euobserver.com/coronavirus/152534.

  3. 3.

    Estrin D. Highly vaccinated Israel is seeing a dramatic surge in New COVID cases. Here's why. NPR; 2021. https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2021/08/20/1029628471/highly-vaccinated-israel-is-seeing-a-dramatic-surge-in-new-covid-cases-heres-why.

  4. 4.

    Ritchie H, Ortiz-Ospina E, Beltekian D, Mathieu E, Hasell J, Macdonald B, Giattino C, Appel C, Rodés-Guirao L, Roser M. Coronavirus pandemic (COVID-19). 2020. Published online at OurWorldInData.org. Retrieved from: https://ourworldindata.org/coronavirus.

  5. 5.

    White House COVID-19 Team. COVID-19 community profile report. 2020. HealthData.gov. https://healthdata.gov/Health/COVID-19-Community-Profile-Report/gqxm-d9w9.

  6. 6.

    Ministry of Health Israel. Two-dose vaccination data. Government of Israel; 2021. https://www.gov.il/BlobFolder/reports/vaccine-efficacy-safety-follow-up-committee/he/files_publications_corona_two-dose-vaccination-data.pdf.

  7. 7.

    Thomas SJ, Moreira ED, Kitchin N, Absalon J, Gurtman A, Lockhart S, Perez JL, et al. Six Month safety and efficacy of the BNT162b2 Mrna Covid-19 vaccine. MedRxiv. 2021. https://doi.org/10.1101/2021.07.28.21261159.

    Article  PubMed  PubMed Central  Google Scholar 

  8. 8.

    Gazit S, Shlezinger R, Perez G, Lotan R, Peretz A, Ben-Tov A, Cohen D, Muhsen K, Chodick G, Patalon T. Comparing sars-cov-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections. MedRxiv. 2021. https://doi.org/10.1101/2021.08.24.21262415.

    Article  Google Scholar 

  9. 9.

    Canaday DH, Oyebanji OA, Keresztesy D, Payne M, Wilk D, Carias L, Aung H, Denis KS, Lam EC, Rowley CF, Berry SD, Cameron CM, Cameron MJ, Wilson B, Balazs AB, King CL, Gravenstein S. Significant reduction in humoral Immunity among healthcare workers and nursing home residents 6 months AFTER COVID-19 BNT162b2 mRNA vaccination. MedRxiv. 2021. https://doi.org/10.1101/2021.08.15.21262067.

    Article  PubMed  PubMed Central  Google Scholar 

  10. 10.

    McMorrow M. (rep.). Improving communications around vaccine breakthrough and vaccine effectiveness. 2021. Retrieved from https://context-cdn.washingtonpost.com/notes/prod/default/documents/8a726408-07bd-46bd-a945-3af0ae2f3c37/note/57c98604-3b54-44f0-8b44-b148d8f75165.

Download references

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • Tic 19.10.2021 09:52
    Foarte binevenit studiul. Îl trimit tuturor cunoscuților. Inclusiv vaccinați lor și vaccinistilor. Asa, sa ii bombardeze cu știri ca aceasta, cum ne bombardează și ei cu retorica oficială.
  • Urruss 19.10.2021 11:49
    Daca zici ca e bun o sa citesc diseara cand plec de la munca, e prea lung.

    Eu nu gasesc o logica la asta, cine poate explica?

    Sa presupunem ca statisticile globale sunt reale: De la inceputul pandemiei in Israel au fost infectati 1.3 mil de persoane la fel ca in Romania. Israel este prima tara cu cei mai multi vaccinati, fata de Romania care are 30%. De ce in Israel au murit in jur de 8mii, iar in Romania 38mii? Daca vaccinul e periculos si mori de ce nu sunt morti la ei? La fel in toate tarile vaccinate cu peste 70% sunt putini morti. Doar in Romania si Bulgaria sunt cei mai multi morti.
  • Back Up ► Urruss 20.10.2021 10:06
    In Romania se murea si inainte de covid pe capete, din varii motive, daca ajungeai in spital, dar nimeni nu comenta nimic atunci si toata lumea a uitat subit, de cand cu covidul, care sunt conditiile din spitale si cum este personalul medical.

    Ce se vede acum la noi este pur si simplu starea de dezastru a spitalelor, nu neaparat virulenta virusului. La noi nu exista medicamente in spitale! iar cea mai comuna metoda de tratament este intubarea, care conform studiilor, facuta prost, omoara 100% din pacienti si facuta bine vreo 85%. Deci intubarea ar trebui evitata pe cat posibil, dar la noi se practica de parca ar fi singura solutie.

    Asadar, ar trebui sa discutam despre numarul de cazuri, cu toate ca si ala este cu cantec la noi deoarece se raporteaza cazuri false pentru bani, nu despre numarul de morti, numar care depinde foarte mult de sistemul de sanatate din tara respectiva samd.

    Logica este foarte simpla. Vaccinul iti scade imunitatea ta naturala si creeaza una indusa. Ei, odata cu acest fenomen creste si probabilitatea de a aparea noi tulpini, creste si virulenta pacientului, pentru ca tu practic produci virus in corpul tau si transmiti mai mult catre ceilalti.

    Mai pe romaneste, vaccinul mai mult rau face si mentine pandemia, in loc de a o opri.
    Singura solutie de bun simt, care bineinteles ca a fost omorata din start este tratamentul medicamentos la spital sau la domiciliu, care este absolut normal si firesc pt orice alta boala, doar pentru covid nu, ca nu s-au "aprobat" medicamentele.

    Cam asta tot incearca lumea sa spuna ... si vaccinatilor, ca ei cred in acest panaceu numit vaccin, insa e o pacaleala. Toata lumea isi doreste sa scape de aceasta pandemie (ma rog, oamenii de rand) inclusiv nevaccinatii, insa nu orice solutie este buna...
  • mariusmioc ► Urruss 20.10.2021 21:22
    În Israel e mai cald decît în România, deci virulența virusurilor respiratorii e mai scăzută (caracteristică generală la viruși respiratorii - de aia oamenii mor mai mult în sezonul rece de gripe și răceli). Compară Israelul cu țările din jur și vei vedea că n-o duce deloc bine.
  • Marius budara ► Urruss 02.11.2021 14:56
    Simplu,dupa mine.Nu sunt bune protocoalele, medicamente nu au fost sau s-au impartit la 2 bolnavi, iar conditiile din spitalele noastre lasa de dorit, in special IGIENA. VEZI CE SPUNE D.NA DOCTOR FLAVIA GROSAN care este denigrata ca tratamentul trebuie dat pentru fiecare bolnav si in etapa diferita a bolii.
  • Orizont 19.10.2021 13:28
    PIlot britanic vaXXinat MOARE in timpul zborului :

    https://www.globalresearch.ca/now-it-has-happened-vaccinated-pilot-dies-in-flight-emergency-landing-and-uproar-in-the-aviation-industry/5758658
  • GigiB 19.10.2021 14:10
    De ce nu ati tradus si ultimul paragraf al acelui material?

    "In summary, even as efforts should be made to encourage populations to get vaccinated it should be done so with humility and respect. Stigmatizing populations can do more harm than good. Importantly, other non-pharmacological prevention efforts (e.g., the importance of basic public health hygiene with regards to maintaining safe distance or handwashing, promoting better frequent and cheaper forms of testing) needs to be renewed in order to strike the balance of learning to live with COVID-19 in the same manner we continue to live a 100 years later with various seasonal alterations of the 1918 Influenza virus."

    Si eventual si articolul de la adresa https://doi.org/10.1016/S2214-109X(21)00260-6, publicat in iunie 2021 de acelasi autor.

    Si daca o analiza pe 7 zile are atata relevanta atunci o putem repeta acum. Ar fi niste rezultate interesante, mai ales in Romania.
  • ActiveNewsRo 19.10.2021 15:19
    Mulțumim pentru observație. O vom adăuga. Doamne, ajută!
  • Orizont 19.10.2021 14:16
    Scamatorul tradator de la PSD danseaza tontoroiul securist si invita parlamentarii PSD sa-si faca a 3-a doza. Un fel de preludiu la votul pasaportului diabolic, anuntat de mega-escrocul Rafila :

    https://www.antena3.ro/actualitate/marcel-ciolacu-ii-indeamna-pe-parlamentari-la-vaccinare-romexpo-617305.html
  • Orizont 19.10.2021 16:59
    Spulberarea iluziei vaxxiniste - La doar cateva luni de la inceputul operatiunii, adevarul este tot mai evident:

    https://evadare.ro/stiinta-si-tehnica/cifrele-care-au-convins-oamenii-sa-se-vaccineze/
  • Lolek Bolek 19.10.2021 17:52
    As dori sa aveti in vedere si o alta perspectiva a acestei situatii de criza mondiala, in care omenirea a fost aruncata:

    ȊNDEPĂRTAREA NUMELUI LUI DUMNEZEU DIN ADN-UL UMAN:

    https://www.bitchute.com/video/HQEwB45qoAv2/

    Este unul dintre cele ma bune si concise materiale, are putin peste 12 minute, pe care le-am vazut de la inceputul plandemiei.

    Dumnezeu sa ne ajute sa intelegem!
    Sanatate tuturor, din redactie si cititorilor!
  • manu_fx 19.10.2021 18:33
    Foarte bun videoclipul. Pentru ortodocsii care stiu despre ce este vorba, sunt convins ca toata draciile astea care transforma genele, pot fi indreptate prin spovedanie si impartasanie curata. Altfel, faceti orice pentru preventie cum zice in acest articol: https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/dr-stella-immanuel-whole-pandemic-trojan-horse-vaccines-fauci-epitome-evil/
  • Andrei-NicolaeMihai 19.10.2021 20:19
    Un precedent mai mult decât periculos:

    Săptămâna trecută, o femeie din Piatra-Neamț a făcut un live pe Facebook în curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

    În postare, respectiva persoană a afirmat că spitalul modular ATI este gol.
    Spitalul a reacționat, precizând că în ziua respectivă erau internați 25 de pacienți în stare gravă în secția ATI.

    Polițiștii din Neamț au întocmit un dosar penal după ce o femeia respectivă a afirmat, într-o filmare postată pe o rețea de socializare, că spitalul modular ATI de la Piatra-Neamț este gol.

    „Urmare a apariției în spațiul public a unor imagini, în care o persoană prezintă informații cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra-Neamț, Compartimentul Relații Publice al IPJ Neamț precizează că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora și fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, subinspectorul Ramona Ciofu.

    https://m.mediafax.ro/coronavirus/cum-a-fost-pedepsita-o-femeie-din-piatra-neamt-care-a-distribuit-pe-facebook-un-fake-news-despre-un-spital-ati-20306583
  • peanutspotatochips 20.10.2021 21:15
    https://www.statnews.com/2016/09/13/moderna-therapeutics-biotech-mrna/
  • peanutspotatochips 20.10.2021 21:15
    https://www.statnews.com/2016/09/13/moderna-therapeutics-biotech-mrna/
  • Nata 24.10.2021 12:55
    IATA CE CONTIN VACCINURILE "SALVATOARE":

    https://nobulart.com/covid-19-vaccine-ingredients/
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!