

Comisia Europeană a recunoscut că mesajele pe care Ursula von der Leyen le-a schimbat cu CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, în legătură cu contractul de miliarde de euro pentru vaccinuri au dispărut.
Într-o scrisoare trimisă miercuri de comisarul UE pentru Justiție, Vera Jourova, către ombudsmanul european, Emily O’Reilly, se arată:
„Comisia este în măsură să confirme că cercetările întreprinse de cabinetul președintei în căutarea mesajelor relevante corespunzând cererii de acces la documente nu au dat nici un rezultat.”
Mesajele între Von der Leyen și Bourla au fost schimbate pe fondul negocierilor pentru încheierea contractului-mamut pentru 1,8 miliarde de doeze de vaccinuri, anunțat în luna mai 2021.
Von der Leyen a recunoscut într-o declarație pentru New York Times că negocia contractul cu Bourla prin SMS.
După ce unui ziarist i s-a răspuns negativ la cererea de a avea acces la mesaje, o investigație întreprinsă de ombudsman a descoperit că nu a existat nici un efort din partea Comisiei de a găsi mesajele.
Ulterior, Comisia a declarat că nu a considerat că SMS-urile intrau sub incidența regulilor UE privind transparența, deoarece mesajele „au o viață scurtă”.
Scandalul, botezat „DeleteGate”, a determinat-o pe Emily O’Reilly să acuze Comisia de „proastă administrare” și i-a cerut acesteia să caute din nou mesajele.
Jourova susține în scrisoarea către O’Reilly că SMS-urile nu s-ar mai afla în posesia lui Von der Leyen și că „din cauza vieții lor scurte și a naturii lor efemere, SMS-urile și mesajele instant nu conțin în general informații importante legate de politici, activități și decizii ale Comisiei”.
Reacționând la această scrisoare, Emily O’Reilly a declarat că „este problematică din mai multe puncte de vedere”.
Obudsmanul a refuzat totuși să comenteze mai mult, în așteptarea unui raport care să rezume rezultatele anchetei și care, potrivit The Guardian, urmează a fi dat publicității în iulie.
Contractul dintre UE și Pfizer nu a fost niciodată făcut public în întregime, cea mai mare parte a conținutului fiind cenzurată din cauza „secretului comercial”.
Au făcut vâlvă imaginile cu paginile înnegrite ale contractului pe care Chris Terheș și alți câțiva europarlamentari le-au prezentat presei.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
daca a trimis sms-uri...GHINION....The Short Message Service Centre (SMSC) is an element in a GSM network responsible for the delivery of short messages (SMS).....
Sigur veti spune....ca au acces la retele ca au sters totul.....
Eu Va Spun Asa
Attacks on A5/1 as used in GSM — A5/1 is a stream cipher used to provide over-the-air communication privacy in the GSM cellular telephone standard.....asta era ceva dat de la nato la inceputurile gsm-ului
Doar Ca a fost spart la cateva zile mi se pare dupa ce a fost lansat....
Si ce-i cu asta....Pai e Simplu...prin 2000-2001 un echipament PROFI de interceptare pentru comunicatii mobile,,,,adica GSM costa vreo cateva zeci de mii de dolari....cam cat o masina buna pe vremea aia...
In 2021,,,2022...nu stiu cat mai costa...
Adica ideea e simpla...degeaba au sters aia tot din retele....daca a fost interceptata comunicatia..de catre altii...adica interfata radio...eter cum se spune....stateau pe acolo pe langa unul din astia doi....ERROR...
Toate Bune!!!
"Atunci când ei vorbesc despre inițiative publice-private, vorbesc despre capitalismul Pentagonului. Asta înseamnă că guvernul va da trilioane de dolari firmelor private și le va cere să construiască infrastructura.
Iar dacă acestea construiesc un port sau un drum într-o țară din Sudul Global, vor exploata acest lucru pentru profit și va fi o afacere extrem de costisitoare, enorm de costisitoare, deoarece pentru a face bani din această infrastructură, trebuie să îi stabilești prețul la costul de producție, ceea ce este capitalismul Pentagonului: prețuri hiperinflate; trebuie să plătești comisioane de administrare; trebuie să plătești profituri; trebuie să plătești rate ale dobânzii.
Spre deosebire de modul chinezesc de finanțare sub formă de capitaluri proprii, modul occidental de finanțare este în totalitate o parghie a datoriilor. China ia drept garanție pentru infrastructura pe care o plătește o participație la capitalul social în port sau în orice altă infrastructură din cadrul Belt and Road pe care o construiește.
Astfel, există o diferență între proprietatea de capital, proprietate fără datorii, în care, dacă își permite să plătească, foarte bine; dacă nu are venituri, nu are de plătit dividende.
Sau aveți efectul de pârghie al datoriei, care are ca scop ca guvernul să nu poată plăti, astfel încât guvernul care va fi cosemnatar al datoriei pentru toată această infrastructură va fi cumva obligat să își taxeze întreaga populație pentru a plăti superprofiturile enorme, uriașe rente de monopol, uriașele taxe de îndatorare ale planului de tip Margaret Thatcher al lui von der Leyen.
Von der Leyen crede că poate face Europei și Americii ceea ce Margaret Thatcher a făcut Angliei. Și dacă reușește, atunci America și Europa o merită."
https://www.nakedcapitalism.com/2022/07/michael-hudson-a-depression-is-coming.html
("Vine o mare depresie" -- Michael Hudson)