CDC și FDA recunosc, într-o declarație comună: rapelurile anti-Covid pot declanșa incidente de accident vascular cerebral

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe lângă evenimentele cardiace, un alt efect secundar care pune viața în pericol a fost asociat cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

Un risc crescut de evenimente de accident vascular cerebral a fost identificat în legătură cu vaccinul bivalent Pfizer COVID-19, potrivit unei declarații comune a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA, relatează Epoch Times

Intervalul până la debut la persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste această vârstă a fost de 1-21 de zile după rapel, un grup semnificativ de evenimente fiind observate la 11-21 de zile după rapel.

64% au primit vaccinul antigripal în aceeași zi în care au primit rapelul anti-COVID-19.

Boosterul bivalent conține codul proteinei spike, contribuind la creșterea riscului de cheaguri de sânge. Persoanele cu risc ridicat trebuie să evite rapelurile.

Pe 13 ianuarie 2023, FDA și CDC au emis o declarație comună în care au menționat că un nou „semnal privind siguranța” pentru accidentul vascular cerebral ischemic a fost detectat în unul dintre sistemele de supraveghere ale agenției privind siguranța vaccinurilor.

În comunicat se menționează: „[Sistemul] Vaccine Safety Datalink (VSD) de la CDC, un sistem de supraveghere aproape în timp real, a îndeplinit criteriile statistice pentru a determina investigații suplimentare pentru a se stabili dacă există o problemă de siguranță pentru accidentul vascular cerebral ischemic la persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste care au primit vaccinul bivalent Pfizer-BioNTech anti-COVID-19.”

Sistemul VSD monitorizează înregistrările electronice legate de sănătate ale 12,5 milioane de americani deserviți de nouă sisteme de sănătate integrate.

CDC a declarat că nicio altă bază de date de siguranță nu a detectat acest semnal (inclusiv seturile de date de la Medicare și Veterans Affairs). Pfizer a emis o declarație în care a precizat că nu a detectat acest semnal în bazele de date.

Riscul de formare a cheagurilor pare să fie mai mare în zilele 11-21 după primirea rapelului, în special în cazul celor care au primit o doză mare sau un vaccin adjuvant antigripal în aceeași zi.

O întâlnire ulterioară a avut loc pe 26 ianuarie 2023. În ciuda riscului identificat, CDC continuă să recomande vaccinurile de rapel pentru toate persoanele cu vârsta de peste șase luni.

Risc crescut de accident vascular cerebral, observat mai ales la 11 până la 21 de zile după rapel

Descoperirile prezentate pe 26 ianuarie 2023 sugerează că au avut loc mai multe evenimente de accident vascular cerebral în zilele 1-21 post-vaccinare decât în zilele 22-42 după primirea vaccinului.

Persoanele cu vârsta de 65 de ani sau peste această vârstă care au primit rapelul bivalent Pfizer au suferit 130 de evenimente în timpul „intervalului de risc” (1-21 de zile după rapel) și 92 de evenimente în timpul „intervalului de comparație” (22-42 de zile după rapel). A existat un risc crescut de accident vascular cerebral ischemic de 47% în decursul a 1-21 de zile după rapel, în comparație cu evenimentele care au survenit în 22-42 de zile după rapel (p = 0,005). În studii, când valoarea P este mai mică de 0,05, înseamnă că diferența este semnificativă statistic.

Este important de reținut faptul că evenimentele de accident vascular cerebral au avut loc pe parcursul întregii perioade de urmărire de 42 de zile după rapel; un grup de evenimente de accident vascular cerebral a avut loc între 11 și 21 de zile după primirea rapelului.


Într-o analiză preliminară asupra a 22 de cazuri de accident vascular cerebral la persoane de 65 de ani sau mai mult în zilele 11-21 după primirea rapelului, niciuna dintre persoane nu a avut antecedente de atac ischemic tranzitoriu (AIT). 64% au primit vaccinul antigripal în aceeași zi cu rapelul anti-COVID-19 (13 vaccinuri antigripale cu doze mari și un vaccin antigripal adjuvant).

Datele rezultate ale acestor evenimente arată că 59% dintre persoanele care au suferit un AIT au fost externate acasă, 18 la sută au fost externate cu tratament la domiciliu, 9% au fost externate într-o unitate de îngrijire medicală calificată și 14% (trei din 22) au murit. CDC notează că un deces a fost probabil legat de un accident vascular cerebral.

Nu a fost detectat niciun semnal de siguranță în baza de date VSD pentru Moderna; cu toate acestea, VAERS a raportat cazuri de accident vascular cerebral legate de rapelul Moderna. Diferența ar putea avea legătură cu numărul de doze de rapel administrate pentru cele două vaccinuri. Până în 7 ianuarie 2023, au fost administrate aproape de două ori mai multe doze de rapel Pfizer decât Moderna (549.943 față de 285.706).

Până în 8 ianuarie 2023, 40 de cazuri de accident vascular cerebral ischemic/atac ischemic tranzitoriu după vaccinarea bivalentă ARNm anti-COVID-19 au fost detectate în Sistemul de Raportare a Evenimentelor Adverse legate de Vaccinuri (VAERS). Vârsta medie a fost de 74 de ani. 19 au fost bărbați, iar 21 femei. Timpul mediu până la debut a fost de patru zile. 25 de cazuri au apărut după vaccinul bivalent Pfizer-BioNTech și 15, după vaccinul bivalent Moderna.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Dorel Timpa 14.02.2023 16:28
    Pai bine bre,

    acuma veniți și voi, cînd știe asta toată lumea?
    Bineînțeles că voi nu sunteți vinovați, nu? Că doar vaxul era ""experimental""!!!
    Aveți curajul sa vă uitați în ochii celor care au murit (pardon, a rudelor lor), și a celor care au reacțiile astea adverse și afecțiunile astea post-intepare?
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!