Maeștrii
Nimic suprinzător să aflăm, chiar de la ministrul PSD-ist al Apărării, „argumentele” cu care militarilor le-a fost interzis să
Valerian Stan este editorialist ActiveNews. Autobiografie: M-am născut în anul 1955 în satul Conțești, comuna Sascut din județul Bacău. Bunicii și părinții mei au fost țărani înstăriți ("chiaburi"), suportând și ei toate rigorile pe care această categorie le-a suportat sub regimul comunist. Școala primară și gimnazială am făcut-o în satul natal. În anul 1974 am absolvit Liceul "George Bacovia" din Bacău (dupa 1997, Colegiul Național "Ferdinand I") iar în 1977, Școala militară de ofițeri activi de infanterie "Nicolae Bălcescu" din Sibiu. La absolvire am primit gradul de locotenent și am fost repartizat la o unitate militară din București. Timp de aproape opt ani am îndeplinit funcții de comandant de pluton și de companie. Ulterior, până la sfârșitul anului 1989, am ocupat funcții administrative, în domeniile logistic și protecției muncii, inclusiv în cadrul unor unități militare de construcții în "economia națională". Între 1982 si 1987, am urmat cursurile Facultății de drept din cadrul Universității București. Biografia integrală este disponibilă aici: http://www.valerianstan.ro/biografie.html?pagina=2.
⚊ www.facebook.com/profile.php?id=100014836697206
Nimic suprinzător să aflăm, chiar de la ministrul PSD-ist al Apărării, „argumentele” cu care militarilor le-a fost interzis să
Tocmai ce spusesem că vizita Papei va fi greu digerată de neo-marxismul mondial, că Europa liberă s-a și apucat
Solidaritatea dintre ortodocși și catolici, reafirmată mai categoric ca oricând de vizita Papei la noi, va fi foarte greu digerată de neo-marxismul revanșard.
*La europarlamentarele tocmai încheiate europenii au dat Bruxellesului un cartonaș galben-portocaliu (mai ales italienii, britanicii, francezii, polonezii, ungurii ș.a.).
*Când copiii ne mai și supără, trebuie să știm că ei sunt sinteza, recapitularea noastră (a părinților), a bunicilor și străbunicilor lor.
*S-a aflat de ce Pleșu și Liiceanu n-au publicat, în 1990, Ordinul prin care-au pus cu japca mâna pe Editura Politică.
*Unii s-au mirat că trecutul abia recent descoperit al fostului procuror general Augustin Lazăr n-a stârnit nicio reacție din partea președintelui Iohannis.
Solicitat de prezidentul Dodon să se intereseze ce capitală are Marea Britanie, consilierul său pe politică externă i-a răspuns sigur pe el că mările nu au capitale.
La zi.
La zi.
La zi
La zi.
Aminteam săptămâna trecută de Declarația celor 11 miniștri de externe, între ei și cel român, de condamnare a agresiunilor Rusiei împotriva Ucrainei, din urmă cu cinci ani.
*Și totuși, revin și spun, s-ar putea să se dovedească a fi o mare greșeală să-l fi judecat deja definitiv pe președintele Iohannis.
Continui să mă minunez ce carieră lungă și strălucită face și azi la noi clișeul pretinsei lipse de modele.
Politica, la zi.
Se apropie de final mandatul actualei guvernări a UE. O perioadă în care disensiunile și tendințele centrifuge din cadrul Uniunii s-au înmulțit și agravat periculos.
Kovesi candidează la două demnități UE deodată. Te cred și eu, zornăitul cătușelor e sinistru, poți să și avortezi din asta.
Rezolvându-se parcă toate problemele, iar în Occident credincioșii parcă nu mai încap în biserici și catedrale, una dintre principalele biserici creștine urmează să modifice rugăciunea Tatăl nostru.
Zilele trecute, un fost fruntaș țărănist, student la Cluj în aprilie 1964, îmi descria atmosfera din acea lună, în care conducerea Partidului comunist adoptase bine știuta „Declarație de independență” față de URSS (urmare Planului Valev).
Începând mai ales cu anul 2016, în România au fost aduse în mod repetat acuze grave cu privire la implicarea
Nici nu știu cum a mai trecut și anul ăsta. Am cunoscut atâția oameni interesanți că nici măcar de-o bere n-am avut timp.
Cât respect a avut față de lege și instituția pe care a condus-o știm deja
Călin Georgescu la vot cu George Simion: