Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (X): "Fănico, l-a remediat Paulică pe doi, a luat un patru"
Pe lângă Cezar, Tita mă mai plimba și cu IMS-ul CAP-ului, condus de Nea Fănel (Ștefan Ruscu).
În presă din 1991. Primul contract de muncă l-am avut la Dreptatea condusă de Ilie Păunescu. Am colaborat la mai multe reviste, radio și tv. La ZIUA am lucrat din prima până în ultima zi de apariție. Editorialist Cetateanul.net, partener ActiveNews.
⚊ www.facebook.com/profile.php?id=100072780248996
Pe lângă Cezar, Tita mă mai plimba și cu IMS-ul CAP-ului, condus de Nea Fănel (Ștefan Ruscu).
Tita avea o înjurătură numai a lui: „Fi-ți-ar cheagul al dracului!”.
Că tot am adus vorba de CAP și de „ale Ule”. Era o vorbă în Vădastra: „Ai răcit ca Ule, la secerat”. A intrat în istorie pentru că a fost primul vădăstrean care a răcit la secerat.
Tita, Ion (Oane ale Țasta) Pena, a fost primul președinte al GAC (viitorul CAP) „Cetatea Nouă” Vădastra, nume pe care-l purta și echipa de fotbal, la care am avut prima legitimație de fotbalist...
Nu știu dacă suntem neamuri, dar mi se pare important să amintesc că tatăl lui Petru Dumintriu, autorul trilogiei „Cronică de familie”, pe care îl chema Petre Dumitriu, era fiul unui dulgher originar din Vădastra.
„Referitor la solicitarea dvs, vă informăm că domnul Cristian Bizadea nu și-a dat demisia din SRI, ci a încetat raporturile de serviciu cu instituția noastră, prin valorificarea dreptului la pensie de serviciu, ca urmare a reducerii vârstei standard de pensionare”.
De la prietenul meu din copilărie Marcel Ivan, din neamul ale Bătrânaicu, aflu că Mihalache a avut un copil, pe Marcel, asistent / tehnician medical.
Bodârca era din neamul ale Bătrânaicu, de pe linia Sârbilor din Vădastra.
Mitrică s-a însurat cu Bodârca, și au avut doi băieți, Mihalache (subofițer în Armată) și Virgil (ofițer de intendență care a deținut funcții importante, inclusiv la Academia Militară).
Țasta și Țăstoiaca au avut doi băieți, Dumitru (Mitrică) și Ion (Burtosu).
De la bunicul meu patern, Ion Pena, Oane ale Țasta, născut în 1917, știu această poveste a neamului din care mă trag.
Călin Georgescu la vot cu George Simion: