Despre rachetele din Damasc
După șapte ani războiul din Siria nu ar mai trebui să dureze o singură zi în plus!
Eduard Dumitrache este licențiat în cibernetică și în teologie, PHD în istorie bizantină.
⚊ www.facebook.com/eduard.dumitrache
După șapte ani războiul din Siria nu ar mai trebui să dureze o singură zi în plus!
Constatarea mea este că filmele românești de regulă ne pun cenușă în cap, cu kilogramul!
Pe lângă amestecul de energii, chakre și alte concepte esoterice, m-a deranjat apelul la ideea că „religia îndoctrinează prin ritual și condiționare”.
Intoleranță și manipulare de partea celor ce strigă, în numele umanismului, scoaterea oricărei religii din școală și societate.
Conform noii legi zgomotul măsurat la nivel de locuință nu trebuie să depășească valoarea de 30 dB între orele 14-16 și 23-7, respective 35 dB în celelalte intervale.
Nu, nu Evul Mediu a fost „cel întunecat” ci secolul XX: veacul genocidelor, revoluțiilor comuniste și al ateismului științific.
Unii elevii au fost nedumeriți cum de se poate acorda mai mult respect profesorilor decât părinților...
Orice discuție despre conflictul de la MȚR este viciată de prezența nefericită a unui cinema care propune revoluția sexuală într-un muzeu de etnografie cu accente spirituale.
Pe 31 ianuarie 2018 se aniversează 600 de ani de la trecerea la cele veșnice a domnitorului Mircea cel Bătrân.
Asociațiile cadrelor didactice, semnatare ale acestui comunicat, protestează împotriva umilirii publice a profesorului Ioan Adrian Circa din Copșa
Mă întreb: o fi normal să pui la Muzeul Țăranului pornografii gen „120 BMP” ori „Nymphomaniac”? Cu ecranul în spatele catapetesmelor aduse din satul Mintia și satul Bejani... Cred că se întoarce Horia Bernea în mormânt.
Matilda: Vreau să citesc, tati.
Tatăl: Cum, adică, televizorul nu-ți mai place? Avem un televizor grozav cu diagonală de treizeci de centimetri și tu vrei o carte? Ești cam răsfățată, domnișoară!
Regele a avut toată răbdarea din lume în fața mitocanilor istoriei. De la cei care discutau cu pistolul pe masă în 1948 la stăpânii noștri de după 1989.
Provocare în această seară pe scena Teatrului Bulandra: dramatizarea anchetei deținuților din lotul Rugul Aprins.
Nea Costel își conducea atent camionul spre covorul roșu. Era vizibil emoționat, nu mai dusese 3.000.000 de români, cu jalba, la Senat...
Sunt 59 de texte care curg precum cafeaua într-o dimineață ploioasă de primăvară.
„Există copii care trăiesc cu părinții lor firești, dar iubesc mai mult pe alți oameni pentru că părinții lor nu au dragoste.”
Nu conta ce funcție aveai, dacă erai sclav sau guvernatorul unei cetăți ca Sfântul Dimitrie din Salonic,
Femeile nu erau oameni, pentru că nici un om nu poate pune degetele nu știu cum în formă de pieptene când îți mângâie capul....
Suntem foarte zgârciți cu cele pentru Biserică… Să fie dacă se poate din lemn și cât mai mici.
,,Să renunțăm o dată pentru totdeauna la socotelile mercantile din seria tu mie, eu ție, deprinderea de a ne uita mai mult la cât ni s-a dat decât la cât am dat noi înșine. Iubirea nu caută la ale sale, cel care iubește se gândește mai mult la celălalt decât la el însuși... Nu există nici un lucru făcut de mâna omului care să se poată lua la întrecere cu un om cu adevărat bun...”
La 13 ani Ana Blandiana a descoperit o bibliotecă ferecată, munte de cărți la propriu, dosite maldăr într-o cămară prăfuită din Oradea.
„Să dedicăm timp suficient copiilor, să discutam, să glumim cu ei, să dezvoltăm dialoguri. Pentru a exista dialog e nevoie de iubire, răbdare, timp, înțelegere, deschidere. Când va dispărea dialogul, atunci să ne temem...”
Când și de ce încep copiii să dorească cu disperare siguranța? Copiii nu par să se nască temători… Se molipsesc încetul cu încetul, în doze foarte mici.
Sper să se termine mardeala politică (scuzați cuvântul desprins din contextul real) iar politicienii să se concentreze pe România copiilor noștri!
Nu ne dăm seama dar pe zi ce trece Bucureștiul devine un oraș fără copii.
Practic în București o moschee deservește acum în medie 588 de credincioși musulmani și avem în proiect una dintre cele mai mari din Europa.
Cu noapte în cap Nea Vasile și-a burdușit mașina cu bunătăți și a coborât la capitală. Făină integrală din grâu organic, mălai bun, să semene mămăliga cu luna plină, ouă de țară, găini zburătăcite prin curte...
A ieșit măcel, pentru cuvintele sale Clotilde a fost catalogată ca homofobă și linșată ideologic
La început scriitorul Florin Iaru ne-a numit 3 milioane de proști, pentru ca să devenim în timp 3 milioane de fanatici
Homeschooling-ul nu este un experiment cum a fost numit în presa de pe Dâmbovița. Sau dacă este, este unul reușit
Din păcate unii dintre noi au călcat însă pe aceste cadavre
Sâmbătă românii au ieșit pe străzi, mii, în peste 100 de orașe. Agențiile de știri au rămas mute...
Zilele trecute am văzut cum un ministru poate să ruineze cu zâmbetul pe buze un producător local de lactate.
Mâinile se ridică. „Bum! Ne trebuie adevărați patrioți/ în loc de guvernanții ce sunt mafioți!”
„România Furată” este albumul ce urma să fie lansat pe 31 octombrie în Club Colectiv.
Deși mesajul campaniei a fost unul pozitiv, de promovare în Constituția României a familiei prin referendum,
Pe 9 decembrie Comisia Europeană a făcut publică decizia sa de a înregistra inițiativa cetățeneasca Europeană "Mama tata si copiii" care va fi înregistrata oficial de către Comisia Europeană la 15 decembrie 2015.
Suntem o mare familie chiar dacă unii dintre noi au ales sau au fost siliți să plece departe.
Joi, 26 noiembrie, a avut loc la Palatul Cotroceni dezbaterea „Educație pentru sănătate” inițiată de Administrația Prezidențială.
Călin Georgescu la vot cu George Simion: