”Unde ești Adame?”. Luni, Ora 18.00. la Patriarhie
Filmul „Unde ești Adame?” va fi difuzat în premieră națională pe 18 septembrie la Palatul Patriarhiei în Aula Magna Teoctist Patriarhul, informează Basilica.
Traducere, Parteneriat, Preluare, Comunicat primit la Redacție sau Corespondență ActiveNews
⚊ www.facebook.com/activenewsro
Filmul „Unde ești Adame?” va fi difuzat în premieră națională pe 18 septembrie la Palatul Patriarhiei în Aula Magna Teoctist Patriarhul, informează Basilica.
Se împlinesc 201 ani de la moartea pedagogului, teologului, traducătorului și inginerului Gheorghe Lazăr, considerat fondatorul învățământului în limba română din Țara Românească. În 1818, a înființat, în București, prima școală cu predare în limba română
După partida România - Kosovo, unde suporterii români au afișat un banner pe care scria: ”Kosovo e Serbia”, suporterii sârbi au au afișat un banner la meciul Steaua Roșie Belgrad- Cukaricki prin care le mulțumesc suporterilor români.
Se spune că cei șapte ani de acasă sunt cei mai importanți. În acești șapte ani se poate forma bagajul de cunoștințe, deprinderi, comportamente, atitudini și valori.
Aici toată țara este în paragină, iar tinerii noștri pleacă în lume. De ce? Pentru că în școală nu s-a fixat noțiunea de dragoste de neam și de țară. Manualele de istorie sunt cele ale lui Roller și funcționează până astăzi.
Dacă ne-am vaccina acum cu toții, am putea crește prețul acțiunii Pfizer, de la 33 de dolari, cât este acum, înapoi la peste 60 de dolari, cât era în urmă cu doi ani. Dar nu se vrea.
Alianța Părinților a luat cunoștință de semnarea de către opt ministere a unui Plan Cadru de Acțiune privind siguranța școlară.
„Echipa națională a României a jucat cu un sat din Iugoslavia, iar suporterii n-au avut voie să-și spună părerea. În acel sat din Iugoslavia, imnul României a fost huiduit. Asta-i tot. Nu e voie să susții Serbia, dar trebuie să susții Ucraina.”
Moștenitorul în vârstă de 37 de ani al imperiului financiar de 25 de miliarde de dolari al globalistului George Soros a fost ținta unui atac dur din partea fostului președinte Donald Trump.
Preafericirea Sa a fost ales, în 12 septembrie 2007, de Colegiul Electoral Bisericesc, în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al tronului Cezareei Capadociei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române
Vom boicota cele două meciuri cu așa zisa "națională" kosovară. Dorim însă să facem un apel la spectatorii care vor intra totuși pe stadion: susțineți grupurile ce vor fi prezente în peluză, în afirmarea adevărului, chiar dacă acesta nu convine mafiei UEFA
Guvernul României nu alocă niciun leu pentru burse, copiilor români care trăiesc la granițele țării. În jurul frontierelor, în țările vecine, trăiesc cel puțin un milion de români, dar care sunt privați de drepturi naționale.
Marți,12 septembrie 2023, orele 11.00-13.00 Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului va organiza la Casa Academiei, unde se gasește acum sediul INST, sesiunea comemorativă dedicată lui Radu Ciuceanu, la un an de la trecerea la cele veșnice.
O echipă de arheologi a descoperit ceva incredibil care a stat ascuns mai bine de 2.000 de ani în Ierusalim. Un proiect de excavare a scos la iveală treptele unui sit istoric biblic unde Iisus a vindecat un om care era orb din naștere, a relatat Breitbart.
Kevin McKernan vorbește despre contaminarea cu ADN a vaccinului COVID și despre promotorul SV40 al virusului maimuțelor și despre ceea ce se află de fapt în vaccinuri.
Tema consumului de droguri în rândul tinerilor va fi discutată în următoarea ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), a declarat președintele Klaus Iohannis, care în prima zi a noului an școlar a mers, alături de ministrul Educației.
Refugiații ucraineni nu s-au dus încă să-i ajute pe românii din Chilia Veche, dar sunt convins că vor da dovadă de solidaritate.
Potrivit unui studiu global realizat de Școala de Medicină a Universității Zhejiang din China, cancerul în rândul persoanelor de sub 50 de ani a crescut cu 80% în 30 de ani - Science Alert, 8 septembrie
În duminica a douăsprezecea după Rusalii, care în anul 2019 coincide cu duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Biserica Ortodoxă este rânduit să se citească din Sfânta Evanghelie după Ioan un fragment din capitolul al III-lea, versetele 13-17, în care Mântuitorul Iisus Hristos prevestește înălțarea Lui pe Cruce
Prezentăm câteva mărturisiri de taină despre comunism și așa-zisa democrație, din relatările Pr. Constantin Catana, care l-a cunoscut îndeaproape, la mănăstirea Văratec.
Col. (r) Daniela Tobă, fost purtător de cuvânt al STS, dă glas unor supoziții vehiculate deja de mai mulți specialiști. Redăm integral opinia expertei:
Subiectele dezbaterii: reintroducerea restricțiilor sanitare, varianta Eris, reluarea inoculărilor, noua lege a UE privind Serviciile Digitale, care introduce cenzura și controlul asupra Internetului, și semnificația praznicului Nașterii Maicii Domnului.
Grupul Tronos Junior ne oferă extraordinar de rara ocazie ca expresia cea mai înaltă și mai melodioasă a acestei rugăciuni, cântarea răsădită din sufletul copiilor, să poate fi auzită și chiar și văzută cum se înalță către Ceruri.
Ucraina minte, așa cum o face mai tot timpul, iar vectorii băștinași de propagandă, în cazul în care nu sunt pe delirium tremens, joacă pentru orice altă echipă, dar nu pentru cea locală.
O capsulă a timpului, cu un document vechi de aproape un secol, a fost găsită în zidurile dărâmate ale școlii din cartierul năsăudean Lușca.
Ce mai of și ce mai vaiet s-a auzit din tabăra intelectualoizilor neocalendariști după ce Vasile Bănescu, „Câinele Patriarhului”, după cum l-a poreclit IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților, a fost pus la punct de noul purtător de cuvânt
Publicistul Anghel Buturugă face câteva aprecieri simpatice vizavi de reacțiile yesmenilor și sicofanților care roiesc ca muștele în jurul marelui ratat de la Patriarhie, Vasile Bănescu, după ce acesta a primit o smetie intelectuală de la noul
Gheboasă se ocupa cu traficul de droguri încă de când era în Târgoviște, cu implicații serioase în sferele traficanților din București și cu posibile conexiuni către filiere care vindeau droguri către copii.
Marți, 5 septembrie, de la ora 7.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.
Eroii români nu vor fi uitați niciodată! În satul Țânțăreni, din raionul Telenești, a fost ridicat un monument în amintirea celor zece ostași din localitate, căzuți pentru apărarea patriei în Primul Război Mondial.
Eleonora Gafencu, sora Sfântului închisorilor, Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul la venerabila vârstă de 98 de ani, transmite revista Mănăstirii Paltin-Petru Vodă, Atitudini, fondată de Sfântul Părinte Justin Pârvu:
Ionel Trandafir ne oferă un nou documentar video tradus pentru cititorii noștri și nu numai: „"Oppenheimer" face parte din spiritul cultural al momentului și primește multă atenție din partea mașinăriei mediatice.
Arafat era îmbrăcat, la intervenție, în haine civile cu mult sintetic în compoziție, rapid inflamabile dacă ar fi ajuns vreo scînteie la el. Așa încît, pentru ce naiba purta cască?? Îi era frică să nu-l pocnească cineva peste scăfîrlie sau de ce??
Pianistul Alexandru Petrovici și-a descoperit o nouă pasiune: scrisul - un scris antrenant reliefat într-o proză scurtă plină de umor. Cu note memorialistice importante, Alexandru Petrovici suprinde în cartea sa de schițe literare
Comisia Europeană a autorizat vaccinul COVID-19 adaptat la Comirnaty XBB.1.5, dezvoltat de BioNTech-Pfizer. Acest vaccin marchează o altă etapă importantă în lupta împotriva acestei boli, susține site-ul Comisiei.
În plin centrul Capitalei României, la Palatul Dacia de pe Lipscani, care se dorea a deveni „Muzeul Holocaustului din România”, tronează de trei luni de zile o blasfemiei sinistră la adresa Mântuitorului și a Maicii Sale
Vă oferim o serie de dezvăluiri despre acest factotum universal care „are acces la urechile celor care sunt sus” - citat din emisiunea de la Spălătoria Zachmann - furnizate de un colonel în rezervă al STS, persoană bazată
Era o femeie-lumină. La propriu. Pur si simplu radia. Din păcate, nu a putut să îsi valorifice talentul, pentru că a avut tot felul de piedici. Lumea nu a cunoscut-o la adevărata ei valoare, pentru că - ăștia suntem mulți dintre noi - nu suportăm oamenii-lumină.
Părintele Simeon a trăit retras, departe de ochii lumii. În vârstă de 95 de ani, i-a cunoscut pe părinții Cleopa și Paisie. Acestea sunt cuvintele pe care le considera, în urmă cu un an, ultimul său mesajul către lume.
Cel mai nou discurs al lui Călin Georgescu: PLEAVA ÎȘI CERE DREPTURILE!
Cine este George Simion: