Articole de
Cătălin VușcanRedactori

Cătălin Vușcan este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai.

radiochisinau.md

Limba română studiată la Academia Națională din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei

Andri Cerniak, colonel și rector la Serviciului de Sercuritate al Ucrainei, a afirmat că, pe lângă cele 12 limbi străine studiate la centrul lingvistic al Academiei, se numără și limba română. "Printre acestea, se numără limbile de bază - germana, engleza și franceza, dar și limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza" , a spus Cerniak, potrivit românia-actualități.ro.

agora.md

În plină stare de urgență, românii din Chișinău au protestat împotriva restricțiilor impuse de autorități

Românii s-au adunat, duminică, 4 aprilie, în Piața Marii Adunări din Chișinău pentru a manifesta pașnic împotriva măsurilor adoptate în contextul instituirii stării de urgență, care figurează din 1 aprilie și va dura până la 30 mai. Oamenii s-au arătat nemulțumiți pentru că li se îngrădește dreptul la libera circulație, precum și la opțiunea de a alege între tratamentele naturiste și cele medicamentoase anti-covid, dar și împotriva obligativității măștii, informează agora.md.

ebihoreanul.ro

Sportivii orădeni au tras de fiare în piață în semn de protest. Luptătorul Sandu Lungu: "Trebuie să tragem un semnal de alarmă: nu e bine să oprim sportul!"

Pasionații de sport din Oradea s-au adunat joi seara în Piața Unirii pentru a protesta împotriva restricțiilor referitoare la închiderea sălilor sportive. Manifestația a fost inițiată de luptătorul Sandu Lungu, care a îndemnat tinerii să-și aducă echipamentele sportive, pentru a demonstra că "Sportul crește oameni sănătoși, educă tineretul, îl face mai viguros", menționeză ebihoreanul.

bfmtv.com

Facebook va marca utilizatorii care au fost vaccinați împotriva Covid-19 și le va prioritiza postările. "Vom prezenta în feedul dvs. o compilație a prietenilor, familiei sau persoanelor pe care le urmăriți și care au adăugat filtre legate de vaccinarea Co

Campania de vaccinare s-a mutat pe Facebook! Platforma de social media va marca utilizatorii care au fost vaccinați împotriva Covid, prin implementarea unui filtru pentru fotografia de profil, astfel sperând să convingă cât mai mulți oameni să se îndrepte spre vaccinare.

facebook.com/StareaDeLibertate

Miercuri s-a iesit în 44 de orașe! În ciuda sancțiunilor, românii continuă să iasă la proteste pentru drepturile și libertățile garantate de Constituție

Reprezentanții Jandarmeriei Române au anunțat printr-un comunicat că la manifestațiile publice din 30 martie au protestat 44 de orașe.  În 10 dintre cele 44 de localități în care s-au desfășurat protestele, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv de 100 de persoane, potrivit știripesurse.

ew.com

Facebook a interzis până și vocea lui Trump! Un videoclip al fostului Președinte, realizat alături de nora sa, Lara, a fost șters de pe platforma de socializare

Câțiva reprezentanți ai fostului președinte Donald Trump, au primit un e-mail de la un angajat Facebook, avertizând că orice conținut postat pe Facebook și Instagram „în vocea președintelui Trump nu este permis în prezent pe platformele noastre (inclusiv noile postări cu președintele Trump vorbind)” și a avertizat că „va fi eliminat dacă este postat, rezultând limitări suplimentare pentru conturile care l-au postat”

yle.fi

Prim-ministra Finlandei, Sanna Marin, nevoită să suspendă propunerea de CARANTINARE, pentru că era NECONSTITUȚIONALĂ

Printr-un comunicat pe Twitter, premierul a declarat că "Datorită avizului Comitetului Constituțional, propunerea de restricționare temporară a libertății de circulație trebuie retrasă din Parlament... Mulți cetățeni acționează responsabil de mai bine de un an și au respectat conștiincios instrucțiunile și recomandările autorităților. Mulțumim fiecăruia dintre voi!", a fost mesajul Sannei Marin.

usnews.com

Italia a decis VACCINAREA OBLIGATORIE anti-COVID, momentan pentru lucrătorii din domeniul sanitar

Premierul Mario Draghi a prezentat noul decret semnat miercuri seară, prin care vaccinarea va deveni obligatorie în rândul personalului medical. "Scopul măsurii este de a proteja pe cât posibil atât personalul medical, cât și cel paramedical, precum și pe cei care se află în medii care ar putea fi mai expuse riscului de infectare", transmite guvernul, potrivit smartradio.ro.

cnn.com

Texas înregistrează cel mai mic număr de spitalizări COVID din octombrie. Statul american a renunțat de curând la obligativitatea purtării măștii în spațiul public

La doar două săptămâni după ce mass-media a prezis o catastrofă din cauza ridicării mandatului de obligativitate al măștii din Texas, iar Joe Biden a etichetat această mișcare drept o „gândire neanderthaliană”, cazurile COVID din Texas au scăzut la un nivel record, în timp ce spitalizările sunt la cel mai scăzut nivel din octombrie.

cnn.com

Vaccinarea cu AstraZeneca va fi suspendată în rândul persoanelor sub 60 de ani din Germania după ce a provocat 31 de cazuri de cheaguri de sânge în creier

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, și cei 16 miniștri de stat ai sănătății au decis marți, la o întâlnire de urgență, să suspende utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Autoritățile din orașele Berlin și München au decis anterior să limiteze utilizarea vaccinului.

marketwatch.com

Mike Pompeo denunță mascarada OMS asupra originii COVID-19: "Institutul de virusologie din Wuhan rămâne sursa cea mai probabilă a virusului, iar OMS este complice"

Fostul secretar de stat a scris pe twitter-ul său că "Raportul OMS este o continuare falsă a campaniei de dezinformare a PCC(Partidul Comunist Chinez)-OMS. De aceea am recomandat să părăsim OMS. Dr. Tedros a colaborat cu Xi pentru a ascunde transmiterea de la om la om într-un moment critic. WIV(Institutul de Virologie Wuhan) rămâne sursa cea mai probabilă a virusului - iar OMS este complice."

IMAGINI: Și clujenii au protestat pașnic în 29 martie. Protestatarii au înconjurat centrul orașului pe versurile "O dorință sinceră/România LIBERĂ!" Demonstrațiile continuă azi în toată țara

La ora 17.00, presa locală din Cluj-Napoca descria că s-au adunat în fața prefecturii o mână de oameni, sub 50. Deși așteptat să fie un protest politic, sub tutela partidelor, clujenii au demonstrat că în fața abuzurilor comise de hotărârile absurde tronează societatea civilă și nu interesele politice. 

www.thenationalnews.com

Profitorii pandemiei: Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg s-au îmbogățit considerabil de pe urma pandemiei, încă din martie 2020

În urmă cu un an, Insitutul pentru Studii Politice a publicat "Miliardarul Bonzana 2020: cascade de bani, impozite care se scurg și profitorii pandemiei" și a început să urmărească câștigurile de avere ale miliardarilor, în timp ce șomajul a crescut. Creșterea extraordinară a averii celor trei menționați a fost observată într-un raport făcut de americanii de la Corectitudinea taxelor .

national.ro

POLIȚIA MILITARĂ ANTI-CIVILI se întoarce. Ciucă a înaintat o noua propunere legislativă prin care militarii ar putea avea dreptul de a legitima persoanele civile și de a verifica motivul deplasării

În ultima ședință a Executivului, printre prioritățile legislative pentru luna aprilie, a fost prezentat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale. Proiectul se referă la prevederile referitoare la legitimarea și stabilirea identității persoanelor, dar și a verificării motivului deplasării, în condiții de carantinare sau izolare pe timpul pandemiei, potrivit national.ro.

stiripescurt.ro

Sindicaliștii de la metrou reacționează după amenințările lui Cîțu: „Oamenii nu vor uita niciodată ce faceți acum. Nu veți scăpa de rigorile legii. Că tot invocați că nimeni nu e mai presus de lege. Nimeni, deci nici voi!"

Florin Cîțu a cerut măsuri pentru recuperarea prejudiciului din ziua protestului spontan, în care circulația Bucureștiului a fost paralizată. „În mandatul meu, nu voi permite să fim șantajați de un grup de oameni organizați în stil mafiot. Așa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. Reforma companiilor de stat continuă", a precizat premierul.

b1.ro

În Era Covid, medicii nu mai pot fi acuzați de malpraxis, anunță Vlad Voiculescu. Ce părere aveți?

Potrivit unei decizii luate de Guvern, prin ordonanța de urgență de modificare a Legii sănătății, medicii de alte specialități decât boli infecțioase sau ATI , vor putea îngriji pacienții COVID-19 , prin respectarea protocolului medical, fără a mai fi răspunzători pentru daunele și prejudiciile produse în exercitarea meseriei, anunță știripesurse.ro, citând Agerpres.ro.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

În centrul atenției

Alegeri 2024

230 de articole

  1. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  2. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  3. Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

  4. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  5. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  6. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  7. George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

  8. Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

  9. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  10. Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

Ultima oră

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat