Mihai Tîrnoveanu a invitat locuitorii din Sfântu Gheorghe la o acțiune românească la care Jandarmii și Polițiștii locali au venit grăbiți ca să bată pasul pe loc. Manifestare In Memoriam Masacrul de la Târgu-Mureș, din 19-21 martie 1990

De Mihai Tîrnoveanu și Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, Calea Neamului și Mișcarea Națională au organizat o acțiune cu rolul de a-i conștientiza și mai mult pe cetățenii din Sfântu-Gheorghe că trăiesc în statul național, suveran și independent, unitar și indivizibil, cu numele de România!

Deși s-a dorit atmosferă plăcută, în care trecătorii să aibă ocazia să stea de vorba cu noi la o cafea și un ceai pe fundalul cântecului românesc patriotic, Jandarmeria și Poliția Locală a venit în șarje încercând să ne împiedice manifestarea legală aprobată chiar de către Primăria orașului vopsit în culorile roșu-alb-verde (VIDEO mai jos).

După cum am spus și în anunțul manifestării, noi nu alungăm pe nimeni de la manifestările noastre și nu apelăm la jandarmi să-i elimine pe etnicii maghiari, dimpotrivă, îi așteptăm pe maghiari să vină la acțiunile noastre pentru a-i conștientiza că trăiesc în România.

Nouă nu ne tremură genunchii de frică că vine vreun ungur pe la acțiunile noastre, spre deosebire de liderii Ungariei și ai UDMR cu gladiole subțirele care nu-si pot tine discursurile dacă sunt "intimidați" de români. Noi nu suntem garofițe finuțe, ci stejari, primim sub coroana noastră milenară, fără să avem "emoții" de rădăcini, toate florile. Suntem siguri pe noi.

În trecut am mai desfășurat astfel de acțiuni, una dintre ele constând în ridicare unui steag tricolor deasupra orașului, astfel încât să fie văzut de cât mai mulți locuitori, inclusiv cei din cartiere, nu doar din centru.

Manifestarea de azi a fost dedicată tuturor românilor care au apărat integritatea teritorială a României în zilele de 19-21 martie 1990, la Târgu-Mureș, împotriva forțelor iredentiste maghiare.

Avand in memorie acele tragice evenimente, milităm pentru pace, iar pacea temeinică înseamnă un lucru atât de firesc, încadrat în cel mai legal cadru, anume Art. 1 din Constituția României.

Timpul păcii, atât de dorit de noi, înseamnă asumarea și recunoașterea Tratatului de la Trianon și a Constituției României de către liderii politici și informali ai minorității maghiare, renunțarea la fantomele unui trecut nefast din timpul unor imperii care asupreau oameni și popoare sau a unor dictate condamnate de istorie pentru crimele comise.

Acești lideri ai comunității maghiare trebuie să renunțe la starea de conflict, să se elibereze de frustrările trecutului pentru a trăi în pace, inclusiv una sufletească, în prezent, anume în România. Haideți cu timpul păcii, lăsați în urmă cenușa imperiilor din conștiința voastră!

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

VIDEO de la manifestarea în care Jandarmeria și Poliția Locală au venit pentru a bate pasul pe loc pe ritmuri românești, așa cum se și cuvine la Mihai Tîrnoveanu FB.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mara Lin 22.03.2024 08:02
    Felicitări pt demersul patriotic
  • Tic 22.03.2024 13:05
    Mor cand îi văd pe jandarmii si polițiștii ăștia ,care abia se știu semna,cum vin plini de importanță sa controleze și să facă ei ordine!
Ultima oră

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate