Mihai Tîrnoveanu: Imnul României și celelalte cântece patriotice s-au auzit ”prea tare” la Sfântu-Gheorghe! Aceasta a fost marea problemă a primarului Antal Arpad!

De Mihai Tîrnoveanu  /  

FOTO: Tuchiluș Alex / Székelyhon.ro

FOTO: Tuchiluș Alex / Székelyhon.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manifestarea nu a putut fi oprită însă nici de Jandarmerie, nici de Poliția locală, deși s-a încercat acest lucru, după ce primarul Antal Arpad a dat această directivă în cadrul unei „ședințe fulger”, cu toate că instituția domniei sale a emis aviz pozitiv pentru desfășurarea activității noastre. Organele de ordine nu au putut să ne prezinte o dovadă obiectivă în sensul încălcării unei anumite legi. Doar au avut impresia subiectivă că sonorul este prea tare. Noi am fost convinși că este foarte bun!

Ne-am atins pe deplin obiectivul, anume, conștientizarea cetățenilor orașului Sfântu-Gheorghe, că trăiesc in România și nu într-un așa-zis ținut secuiesc. Foarte mulți dintre aceștia au avut prilejul să audă bine de tot Imnul Național al României. Sonorizarea performantă a fost amplificată de ecoul datorat clădirilor înconjurătoare, Primărie, Consiliul Județean Covasna, Prefectura și Teatrul Maghiar, iar condițiile meteo favorabile (vântul puternic) au dus acordurile muzicii românești până în mai toate colțurile orașului. Instituții locale conduse de membri UDMR, sau aflate in sfera de influență a acestei formațiuni, precum si cetățeni români sau cu dublă cetățenie, de etnie maghiară au făcut reclamații la poliție pentru că nu-si pot desfășura diferite activități fiind perturbați de cântecele patriotice românești. Sunt sigur că au tresărit la auzul acestora. Asta era și ideea, să conștientizeze că trăiesc în România și să se trezească din visul nefast al autonomiei unui "ținut secuiesc". Nădăjduim că vor reveni cu picioarele pe pământ, cel românesc, desigur.

La categoria "fapt-divers", dar destul de interesant, e de menționat faptul că printre noi a apărut la un moment dat o doamnă destul de revoltată, care spunea ceva de genul că este româncă și că manifestarea noastră ,,nu este în regulă si nu face cinste, pentru că deranjam". Nu am intrat in polemică cu ea. Pe moment nu am recunoscut-o...am identificat-o însă, citind mai apoi un comentariu de-al domniei sale de pe un site maghiar, unde spunea că s-a oprit să ne certe pentru ceea ce facem. Doamna revoltată era de fapt directoarea Teatrului "românesc" Andrei Mureșanu din Sfântu-Gheorghe, care de 1 Decembrie 2018, a găsit de cuviință să pună în scenă piesa „Nu chiar 1 Decembrie 1918”.

Îmi aduc aminte că și atunci, când împreună cu Frăția Ortodoxă am protestat spontan în foaierul teatrului față de această blasfemie la adresa Zilei Naționale a României, era la fel de agitată. Ca element comic, rememorez, că ne-a întrebat disperată, văzând peste 100 de oameni îmbrăcați în costume naționale: voi de unde veniți? Dan Ciprian Grăjdeanu a fost tare de tot, răspunzându-i cu o naturalețe dezarmantă, care a "năucit-o" și mai mult: venim de la Odorheiu-Secuiesc!

Stimată doamnă de etnie mixtă, stimați domni, de toate etniile posibile, venim de unde vrem noi și când vrem noi „pentru că putem”, asta pentru a-l cita, îi facem „onoarea” asta, pe dl. primar Antal Arpad din Sfântu-Gheorghe care nu a putut să lucreze la capacitate maximă din cauza sonorului românesc...pun și eu o întrebare retorică, dacă în boxe răsuna imnul Ungariei, mai era un așa de mare deranj?

Trăiți în România, obișnuiți-vă cu asta!

FOTO: Tuchiluș Alex / Székelyhon.ro

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 24.03.2024 22:03
    Multă tărie v-a dat Dumnezeu!Doamne ajută domnule Târnoveanu!
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?