Ultima Oră: Clotilde Armand se ține cu dinții de scaun și nu vrea să-și accepte înfrângerea. De data asta, Poliția păzește sacii. Centralizarea voturilor a fost suspendată în aproape jumătate din țară

De Andrei Nicolae  /  

Colaj Foto: RTV/A3

Colaj Foto: RTV/A3

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Clotilde Armand cere renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1. Ea spune că diferența de voturi pe numărătoarea paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat.

„Scurt update. Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare. Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat”, anunță Clotilde Armand.

Cel mai tensionat punct al alegerilor locale de duminică este la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, din Piata Amzei, unde George Tuță, candidatul PNL care are câteva mii de voturi în plus față de Clotilde Armand, păzește sacii cu voturi, iar voluntarii de la secțiile de votare electorale nu au dormit de 36 de ore, având nevoie de intervenția Salvării din cauza epuizării fizice.

Clotilde Armand nu își recunoaște înfrângerea și a făcut plângeri penale pentru președinții secțiilor de votare, difuzează Antena3. De data asta, după cum se vede, SRI nu s-a mai lăsat încălecat de Clanul Coldea.

George Tuță cere ca sacii cu voturi sa fie protejați într-o camera specială, păzită de jandarmi și poliție.

Procesul de centralizare a buletinelor de vot a fost suspendat luni seara în aproape jumătate de țară

Președinții birourilor electorale județe și de sector, în majoritate magistrați, nu au fost intimidați de avertismentele lansate de președintele AEP, Toni Greblă, cu privire la presupusa ilgalitate a suspendării, transmite Florin Pușcaș de la ȘtiripeSurse.

Potrivit surselor din teritoriu, s-a suspendat centralizarea proceselor verbale și a buletinelor de vot în județele Călărași, Constanța, Bihor, Giurgiu, Suceva, Ilfov, Arad, Maramureș, Vrancea, Galați, Tulcea și Timiș, iar în Capitală în Sectorul 1, Sectorul 3 și Sectorul 5.

Centralizarea ar urma să fie reluată marți dimineața, la ora 7. Voturile și celelalte materiale vor fi închise în încăperi sigilate și păzite de jandarmi pe parcursul nopții.

Operatorii din birourile județene au depășit 60 de ore de activitate fără pauză. Lor li se adaugă reprezentanții secțiilor de votare, care au așteptat cu sacii cu voturi toată noaptea și toată ziua, în ciuda căldurii extreme.

Președintele AEP a încercat să împiedice suspendarea

Anterior, președintele AEP, Toni Greblă, a transmis tuturor birourilor electorale un document prin care le cerea să nu suspende activitatea. Într-o intervenție la Antena 3, Greblă a mai precizat:

„Unele procese verbale nu au fost completate corect și a trebuit reluată completarea lor. Unele secții de votare au fost organizate în spații mici. Acolo (în Sectorul 1, n.r.) anumiți competitori politici, nu vreau să întru în nicio dispută politică sau partizană, au și făcut presiuni asupra membrilor ba să le întocmească așa, ba să ducă sacii mai puțini și sigilati s.a.m.d, a existat și o presiune făcută asupra lor, dar indiferent de cauze acela nu este spațiu de a procesa 170 de secții de vot, materialul care este acolo.  Eu sper ca procesul electoral să se desfășoare neîntrerupt și să fie finalizat. După finalizare va fi cazul să solicităm organelor în drept să ia măsurile de rigoare, inclusiv AEP își va face datoria așa cum e prevăzută în lege.”, potrivit surselor citate.

Precizările Poliției:

Oficialii Poliției Române au anunțat, luni seară, că procesul electoral a fost suspendat în 22 de județe, iar procesele verbale, sacii cu voturi și toate materialele electorale au fost predate și sunt păzite de personal al Ministerului de Interne până la reluarea procedurilor în cursul zilei de marți.

"La nivel național, în 22 de județe, avem situația în care, deși s-au terminat numărătorile, numărătoarea voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locațiile birourilor electorale (...) Personalul MAI nu are acces în incinta în care sunt ținute materiale electorale, în care sunt ținute voturile, în care sunt ținute procesele verbale sau celelalte materiale electorale”, au transmis, luni seară, oficialii Poliției Române.

Potrivit acestora, toate documentele care țin de procesul electoral sunt depozitate, sunt predate pe bază de proces verbal structurilor MAI.

”Acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încăpere și nici personalul MAI, bineînțeles, până a doua zi dimineață, până mâine dimineață, atunci când aceste locații vor fi predate de către personalul MAI către președinți, bineînțeles tot pe bază de proces verbal", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, citat de ȘtiripeSurse.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Gliguta 11.06.2024 04:41
  Editorialul Domnului Nistorescu in Cotidianul:
  https://www.cotidianul.ro/alegeri-cu-surprize-indoieli-si-minarii/
  In legatura cu participarea la vot pentru europarlamentare si conform cifrelor avansate de BEC, fara catel si purcel,...suntem cam 22-23 de milioane de romani pe teritoriul Romaniei!!!! Uimitor!!!!....si maghiarii cu prezenta de vot de 50% in Harghita, Covasna si Satu Mare au reusit totusi sa ia din 9 milioane de voturi un 6,3% !!!! adica vreo 600 de mii de voturi in conditiile in care minoritatea maghiara se situeaza cam la 1 milion cu tot cu copii. (50% din 800 de mii de votaci maghiari = 400 de mii...). Trebuie sa vina olimpicul in matematica Nicusor Dan sa ne explice calculele! Sau mai bine un fizician cu o teorie a relativitatii extinsa pentru alegerile electorale in Romania unde pentru psd-pnl si udmr "se dilata" si pentru restul "se contracta" in functie de unde "vine lumina".
 • Dorel Timpa 11.06.2024 18:32
  Poate cu teoria conspirației, nu cu a relativității !
 • Nata 11.06.2024 06:39
  Ce mai vrea si lifta asta? Nu a furat destul? Valea!
 • Mircea Dragan 11.06.2024 06:48
  Se pare ca in S1 sunt cetateni care iubesc sobolanii si mizeria. Aveau ce alege dar ei au preferat-o tot pe Armand.
 • radu office 11.06.2024 08:35
  mizerii..doar la noi ''ninsorile ne-au luat prin surprindere''....votam de atata vreme,stim toata procedura si inca mai sunt ,cica,''probleme de logistica,de numarare,de analizat,etc''.la celelelate sectii din tara, cu muuuult mai multi votanti si buletine,CUM AU PUTUT FI NUMARATE SI CONTABILIZATE ???
 • Mars.60 Stefan 11.06.2024 11:04
  La noi ca peste tot "afara" lucrurile se petrec asa:
  https://www.riseproject.ro/investigations/uncategorized/masonii-eternei-usl/

  Studiati putin aspectul acesta caruia putini crestini ii mai dau importanta astazi si din care, consider eu, s-a generalizat coruptia si degradarea spirituala a neamului nostru. Daca acesti oameni raspanditi prin toate serviciile, partidele si institutiile statului intr-o fratie a haosului, care pun banul si faima, parvenirea cu orice pret la baza vietii lor, botezati in marea lor majoritate drept crestini ortodocsi si intrati de buna voie, ritualic, in slujba oculta a zidarilor cu sortulete, mai pot fi ei numiti elemente sanatoase ale Bisericii (ca mireni) si ale societatii dupa ce si-au vandut sufletul banului/mamonei si lui lucifer? Ei construiesc global o lume antagonica celei create de Dumnezeu. Si noi mergem cuminti din 4 in 4 ani, milioane de oameni, crestini cu Dumnezeu in suflet, sa legitimam prin vot puterea lor malefica asupra fiecarui aspect al vietilor noastre. Legitimam faradelegea sa ne conduca "legal" si apoi ne plangem ca nu e bine. Nu exista democratie, acest cuvant e doar o inselare a maselor, o iluzie creata de ei in spatele careia sa se ascunda pentru a crea nestingheriti haosul de care au nevoie pentru noua lor ordine mondiala globala, conform enuntului lor ezoteric «Ordo ab Chao» sau «Ordine pornind de la Haos».

  https://www.riseproject.ro/investigations/uncategorized/masonii-eternei-usl/
  https://rumble.com/v3ao1xp-bill-cooper-a-closer-look-into-the-freemason-jew-haters-who-plot-jesuits-in.html
  https://odysee.com/@childofcydonia:f/The-Simpsons---Freemasons-Run-the-World:e
 • Dorel Timpa 11.06.2024 18:31
  Clătita, aceasta experta in coprofagie,

  maninca rahat cu butoiu și încearcă să ne învețe democrația, ea, aceasta ilustra necunoscuta, venita pe atlantic cu pluta, tocmai din Guadelupa!
 1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

 2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

 3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

 4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

 5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

 6. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

 7. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

 8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

 9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

 10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

12:59

Mitul Eternității pe Internet a murit – Trecutul este în pericol!

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”