Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți parlamentari germani din partidele de guvernământ și din opoziție au susținut ideea ca aliații să apere spațiul aerian din vestul Ucrainei de pe teritoriul NATO, a informat Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) pe 11 mai, potrivit B1Tc și kyivindependent, citate de Cotidianul.

FAZ a scris că unii experți precum Nico Lange de la Conferința de Securitate de la München sau generalul locotenent Heinrich Brauss, fost secretar general adjunct al NATO, au sugerat doborârea rachetelor rusești peste regiunile de graniță ale Ucrainei din Polonia și România.

De asemenea, oficialii polonezi au menționat această posibilitate, dar nu au fost prezentate decizii concrete.

„Apărarea spațiului aerian deasupra Ucrainei de Polonia și România nu ar trebui exclusă pe termen lung”, a spus Anton Hofreiter, de la Partidul Verzilor de guvernământ.

Deputatul a adăugat totuși că chestiunea „nu este în discuție” în prezent, deoarece aliații se concentrează pe furnizarea de ajutor suplimentar pentru apărare Kievului.

Berlinul s-a dovedit a fi lider în sprijinul pentru apărarea aeriană pentru Ucraina, lansând o inițiativă aliată menită să asigure sisteme suplimentare de apărare aeriană și promițând al treilea său sistem Patriot la Kiev.

Agnieszka Brugger, colegul lui Hofreiter de la Partidul Verzilor, a mai spus că ar fi corect să „staționați sistemele de apărare aeriană la granițele țărilor vecine, astfel încât părțile de vest ale Ucrainei să poată fi protejate”.

Roderich Kiesewetter de la uniunea Creștin Democrată (CDU) de opoziție a comentat că țările occidentale ar putea doborî vehiculele aeriene fără pilot rusești lansate în Ucraina.

„Acest lucru ar ușura povara apărării aeriene ucrainene și i-ar permite să protejeze frontul”, a spus Kiesewetter, comparând situația cu momentul când SUA și alte țări occidentale au protejat spațiul aerian al Israelului fără a deveni parte la conflict.

Marcus Faber de la Partidul Liber Democrat (FDP) al coaliției de guvernământ a fost, de asemenea, de acord că, în principiu, „spațiul aerian de peste regiunile de frontieră cu Ucraina” ar putea fi „protejat de apărarea antiaeriană pe teritoriul NATO”.

Faber a remarcat, totuși, că sistemele de apărare antiaeriană și rachetele sunt deja insuficiente, iar aprovizionarea cu muniție pe termen lung trebuie asigurată.

„În aceste condiții, cred că este posibil”, a adăugat Faber.

Orice formă de implicare a forțelor occidentale în războiul ruso-ucrainean rămâne extrem de controversată.

Când președintele francez Emmanuel Macron a spus că nu trebuie exclusă desfășurarea de trupe occidentale, mai mulți lideri, printre care cancelarul german Olaf Scholz, au respins cu tărie opțiunea.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Mihai Enache: Nu cedăm, duminică votăm!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • Christinne Radu 13.05.2024 10:29
    https://expose-news.com/2024/05/12/who-aims-to-control-the-global-food-supply/
  • Christinne Radu 13.05.2024 10:30
    https://mises.org/power-market/nebraska-ends-income-taxes-gold-and-silver-declares-cbdcs-are-not-lawful-money
  • Christinne Radu 13.05.2024 10:31
    https://www.northernvariant.co.uk/p/britain-on-the-brink?publication_id=2416978&r=popli
  • Gabi 1611 13.05.2024 11:41
    Dar de ce sa nu le doboare direct de pe teritoriul Germaniei, daca sunt atat de destepti sa arunce pisica moarta in ograda altora?
  • DANA Q 14.05.2024 17:58
    Absolut de acord,tinînd cont ca rusii s/au luptat cu Hitler,asta asa, ca sa le aduca aminte nemtalailor de razboiul pe care l/au pierdut.
  • Orizont 13.05.2024 12:12
    https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/bulletin-germany-proposes-nato-enforced-no-fly-zone-over-western-ukraine
  • Orizont 13.05.2024 12:22
    ATENTIE - Balet securist la MAPN pe tema "apararii" Romaniei -

    https://www.cotidianul.ro/dezbatere-publica-la-mapn-pe-soarta-apararii-romaniei/
  • CoRin 13.05.2024 13:42
    Cum tot mai spuneau oamenii pe aici...Nu ne dați voi în mana arme! Spre deosebire de voi, noi știm cine sunt adevărații dușmani ai României - și acționam în consecință..Si da, pana atunci ca toț vreți sa declarați război fără vot în Parlamentul (deja capusat de servicii cat s-a putut) de ce nu va înscrieți voi voluntari sa apărați Ucraina (dragostea voastră) ? Ma gândesc ca ar pica bine la "imaginea" din înainte de alegeri, evident în frunte cu Klaus cel Mic & Co și cei Pres- ediniti de la PSD și PNL! Doamne, cat va mai rabdă pământul de nenorociți!
  • The Big One 13.05.2024 12:31
    Parlamentarii Germania sa hotarasca /propuna in dreptul tarii lor daca sa se implice sau nu in razboi.Nici un parlamentar roman nu le "sugereaza"nimic in privinta afererilor interne sai externe.Atunci ,ei cum isi permit sa arunce Tara noastra in razboi?! Iar in politics Romana Nu e prezenta nici o reactie la acest abuz? Pare acestor nazisti -partidul verde-nu le-a ajuns distrugerile provocate in cele doua razboaie mondiale? De cand e Germania capabila din punct de vedere moral SA dea lectii altui stat???
  • CoRin 13.05.2024 13:32
    Foarte recent acesta Germanie - un stat stup, a nenorocit de doua ori planeta - pornind doua războaie mondiale. Ii invit sa opreasca ei rachetele și dronele rușilor aruncând cu gogonele după ele - ucrainienii au putut! (Sic!) Asa ca: fuguța sus pe acoperișul Parlamentului german la antrenament, doua trei butoiașe cu gogonele de anul trecut mai am eu în beci - vi le trimit cu dedicație.
  • Patriot Roman 13.05.2024 13:42
    Parlamentul Jărmaniei? Ăla unde au infipt rușii steagul rusesc? Iar soldatul rus care ținea steagul avea la mîini vreo 4 ceasuri luate cu ,,emoție” de la germanii înîlniți in cale! Aka ,,Davai ceas”..Apoi au editat rușii foto sa apara maxim un ceas..
  • Piatra ► Patriot Roman 13.05.2024 16:37
    https://www.youtube.com/watch?v=UlTUfv5R0C0
    Un film, care nu-i facut de rusi. Dupa ce-l vizionati, chiar daca mai vedeti ceasurile de pe mana soldatului, cred ca vi se v-a parea o gluma in comparatie cu faptele de arme ale ,,jermanilor". Nepotii celor de atunci, conduc azi ue, si partial nato. Si, milioane de ,,jermani" au azi sange rusesc, dupa cum probabil sunt destui rusi si ucrainieni(si nu numai) care au sange german,pentru ca nu-i asa ,,invingatorul ia totul", Sa dea Dumnezeu, sa avem noi sange romanesc cand vom merge la vot.
  • Patriot Roman ► Piatra 13.05.2024 22:00
    Mark Twain quotes; Dacă votul nostru ar conta, am fi împiedicați sa votam..,,Politicienii și scutecele trebuie schimbate des și din același motiv”..S-ar putea dovedi prin fapte și cifre ca nu exista nici o clasa criminala autohtona cu exceptia Congresului(parlamentului)”..Loialitatea față de țara totdeauna,loialitatea față de guvern atunci cînd merită!.,,Avem cel mai bun guvern pe care il pot cumpara banii”..,,Imagineaz-ți daca vrei ca sunt un idiot.Apoi imaginați-va că sunt și congresman.Dar vai mă repet”..Genul meu de loialitate a fost față de țara cuiva, nu față de instituțiile sale sau de funcționarii săi”..Degeaba avem noi sânge românesc ca nu avem pe cine vota..
  • Valter COJMAN 13.05.2024 17:03
    Propriu zis, propun intrarea Romaniei si a poloniei in razboi direct cu Rusia..
    Sa o faca Germania. Isi face baza in Polonia si o face ea.
  • Nata 16.05.2024 00:43
    Cine propune sa o si faca, nu sa ceara altora.
  • Nata 16.05.2024 00:45
    Ba sa le dea drumul din Germania lor ca sa isi aduca aminte de ce a fost odata in timpul razboiului mondial.
    Vor sa transforme Romania in alta Ucraina - sau altfel, sa scoata castanele fierbinti cu mana Romaniei - NU. Pentru asta se iese in strada masiv.
Ultima oră

23:30

Profesorul Gheorghe Buzatu ar fi împlinit 85 de ani. Acad. Ilie Bădescu: Schiță de portret în culorile duhului unui neam

23:10

Viorica Moisuc: Alexandrina Cernov - O floare, o lumânare și măcar un minut de reculegere.....

23:00

”Tată, am cântat Daciei întregi!” - Ciprian Porumbescu, un martir al României Mari. Compozitorul a murit la doar 29 de ani, după ce austro-ungarii l-au întemnițat pentru că milita pentru Unirea Bucovinei cu mama România (2/14 octombrie 1853-6 iunie 1883)

22:28

”ÎNCET, A ADORMIT CA UN SFÂNT” - Ciprian Porumbescu (14 octombrie 1853 - 6 iunie 1883)

21:30

IDENTITATEA - simbol al liberului arbitru. ÎNDEMNUL Mănăstirii Petru Vodă

20:40

Generalul Radu Theodoru a trecut cu bine printr-o operație la Spitalul de Urgență, la cei 100 de ani ai săi: Am prea multă treabă ca să ”dezertez” tocmai acum de pe frontul Țării! Să ne rugăm pentru însănătoșirea sa cât mai grabnică!

20:00

”Sigur și Eficient”. Avocatul Dan Chitic, mesaj tulburător: Prietenul meu a rămas imobilizat la pat în urma vaccinului Covid. Ajutați-mă să-i găsesc o casă de îngrijire permanentă!

19:30

Avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare, atrage atenția asupra pericolelor geoingineriei solare: Demenții mesianici care practică geoingineria pentru a opri încălzirea globală în fapt o accelerează. STUDII

19:24

Joe Biden a dat RECITAL de Ziua cea mai Lungă (VIDEO)

18:49

Iulian Capsali: CLIPE DE RĂSCRUCE ȘI CUMPĂT. Dacă România, unde se concentrează armate continuu, devine teatru de război, așa cum se dorește, vom avea aceeași soartă cu Irakul sau Ucraina

17:44

Comuniștii soroșiști de la PressHub, dezbatere electorală cu iz separatist: ”De ce este important Parlamentul European pentru Banat”. Cum a făcut față eurocandidatul AUR, profesorul Avram Fițiu - VIDEO

16:50

Plagiatorul vrea să fie din nou Rector: Ministerul Educației este nepăsător față de plagiatul cras al lui Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța, și ne răspunde cu greșeli de ortografie

15:50

Povestea lui Ion Cristea, ieșeanul care a avut grijă, timp de 47 de ani, de ceasul din Turnul Palatului Culturii din Iași. La frumoasa vârstă de 82 de ani, acesta așteaptă un brevet de invenție

15:44

PNȚMM se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la candidaturile la euro-parlamentare și București

15:01

Statul în straturi și Marea Resetare: Cum au ajuns Votul inutil și Democrația o formă fără fond