Va intra Macron în război cu Rusia? – 5 motive de DA

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Macron devine pe zi ce trece tot mai vocal în legătură cu implicarea trupelor francez terestre în Ucraina.

O analiză de John Cody de la Remix News pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

*

Președintele francez Emmanuel Macron aafirmat recent că liniile roșii trasate de Uniunea Europeană pentru a menține țările UE în afara războiului din Ucraina reprezintă un semn de slăbiciune.

Comentatorii și analiștii sunt încă destul de sceptici în ceea ce privește posibilitatea intrării lui Macron în război într-o manieră decisivă cu trupele franceze, dar există cel puțin 5 motive pentru a crede că președintele francez ar putea fi dispus să își asume acest pariu al vieții sale. 

O străpungere a liniei frontului de către Rusia este o posibilitate reală

O rupere a frontului de către Rusia poate într-adevăr avea loc în următoarele luni, deoarece serviciile de informații, politicienii și presa occidentală pregătesc de ceva vreme opinia publică din Occident pentru această posibilitate.

Într-un astfel de scenariu, dacă Rusia ar cuceri întinderi mari de teritoriu, atenția s-ar îndrepta către Macron și avertismentele sale repetate, potrivit cărora Franța ar intra în război în favoarea Ucrainei în aceste condiții.

Ceea ce nu ar face decât să sporească presiunea asupra liderului francez de a reacționa.

Până la urmă, întrebarea care se pune este dacă Macron își etalează retorica pentru scopuri de politică internă sau chiar se gândește serios la trimiterea de trupe franceze în Ucraina, în cazul unei străpungeri rusești.

Cei care se îndoiesc de dorința lui Macron de a trimite trupe în Ucraina au o mulțime de argumente.

De exemplu, imediat după ce a afirmat că francezii ar putea intra în război de partea Ucrainei, Franța a anunțat de asemenea că va trimite un emisar francez pentru a participa la ceremonia de învestire ca președinte a lui Vladimir Putin de la Moscova, în timp ce majoritatea țărilor UE au declarat că boicotează evenimentul.

„Nu suntem în război cu Rusia sau cu poporul rus și nu avem nici o dorință de schimbare de regim la Moscova”, a declarat Macron într-o discuție cu președintele chinez Xi.

Cu toate acestea, Macron ar putea teoretic să intre în război de partea Ucrainei, să se mențină pe poziții defensive și să susțină în continuare că aceste trupe nu reprezintă o amenințare pentru Rusia, atâta timp cât forțele rusești nu le atacă.

Cu alte cuvinte, Putin poate rămâne la putere, dar Franța nu va permite ca Ucraina să fie ocupată. 

Macron aruncă mingea în terenul Ucrainei

Unul dintre elementele cheie care trebuie remarcat este că Macron însuși a aruncat responsabilitatea pe umerii Ucrainei, o mișcare ce i-ar putea forța acesteia mâna.

În mod specific, Macron a spus că, dacă Ucraina „va solicita” ajutorul Franței, Franța ar putea răspunde cu trupe.

În aceste condiții, dacă Ucraina va solicita în mod deschis asistența franceză, iar Macron nu o va oferi, aceasta îl va face să apară slab și timorat.

Există în acest moment nenumărate scenarii pe care le are la dispoziție Ucraina pentru a se folosi de declarațiile lui Macron și a șicana în mod deschis Franța să intre în război.

De fapt, președintele ucrainean Zelenski riscă să fie socotit ca neglijent în îndatoririle sale dacă nu ar cere Franței să intre în război cât mai curând posibil, invocând chiar declarațiile lui Macron.

Iar Ucraina se află sub o presiune extremă, cu un grav deficit de forță umană și de echipamente.

Opinia publică franceză nu contează

Sunt mulți care acordă o importanță exagerată sondajelor de opinie, care arată că francezii se opun în proporție covârșitoare trimiterii de trupe în Ucraina.

De exemplu, un sondaj realizat deOdexa arată că 68% din francezi consideră că afirmațiile lui Macron privind trimiterea de trupe în Ucraina au fost „greșite”.

Mulți ar putea presupune că această poziție a opiniei publice îl va lega pe Macron de mâini și de picioare. Nimic mai greșit!

Realitatea este că opinia publică nu contează prea mult în Occident. Să luăm de pildă problema imigrației. Publicul francez este de decenii, în proporție covârșitoare, împotriva imigrației în masă.

O proporție chiar mai mare decât cea care se opune trimiterii de trupe în Ucraina.

Și care a fost rezultatul? Un număr record de imigranți în Franța.

Macron este un slujitor al opiniei și intereselor elitelor, ceea ce a fost suficient pentru a-i permite să se mențină la putere chiar și în condițiile unor cote de aprobare infime de-a lungul mandatului său.

Macron se folosește, de asemenea, de presa prietenoasă pentru a declanșa o campanie de PR în sprijinul recentei sale atitudini belicoase.

„Dacă Rusia va câștiga, viața francezilor se va schimba”, a declarat Macron cu ocazia unui interviu de o oră televizat la o oră de maximă audiență. „Nu am mai avea securitate în Europa.”

Este destul de improbabil ca Macron să deturneze opinia publică în favoarea sa, dar ar putea fi suficient să reușească acest lucru cu oamenii care contează pentru a se asigura că aventura sa în Ucraina se bucură de sprijinul elitei pro-UE.

Rusia ar avea probleme dacă ar răspunde militar

Acum, când Rusia face progrese pe câmpul de luptă, există unele afirmații potrivit cărora Ucraina ar fi pe punctul de a se prăbuși și de a pierde teritorii importante.

Nu sunt de acord cu această teorie. Cred că Occidentul este cel care a dictat ritmul acestui război. Dacă ar fi dorit, Occidentul ar fi putut asigura o înfrângere strategică a Rusiei într-un timp scurt, motiv pentru care cred în ideea că acesta este un „război fals”, conceput pentru a bloca Rusia și Ucraina într-un impas sângeros.

Cu cât mai mulți slavi morți cu atât mai bine?

Poate că aceasta este o parte din strategie. În același timp, însă, sunt și o grămadă de bani care pot fi făcuți sau spălați în Ucraina.

Rusia se află într-o situație foarte dificilă, în care nu se poate retrage și trebuie să cheltuiască cantități enorme de echipamente  și forțe umane pentru a realiza progrese pe front.

Occidentul este cel care, mai mult sau mai puțin, poate dirija aceste progrese prin fluxul de arme trimis în Ucraina.

Nu trebuie să uităm că Occidentul a livrat cantități foarte limitate de armament. Germania, de exemplu, nu a trimis rachete Taurus. Statele Unite nu au trimis drone Predator, avioane de luptă invizibile și versiuni avansate ale tancurilor sale importante de luptă.

Mai mult, chiar și tancurile de luptă occidentale care au ajuns în Ucraina au fost într-un număr limitat.

De asemenea, Occidentul întârzie să livreze Ucrainei avioanele de luptă F-16 promise.

Dacă Occidentul ar fi dorit, acestea ar fi putut deja fi operaționale pe cerul Ucrainei. Există o mulțime de „explicații” pentru care nu sunt, de la pretinsa scuză a lipsei de „antrenament” la afirmațiile că aerodromurile ucrainene nu au infrastructura adecvată.

În același timp, Rusia și-a jucat cartea. Nu există nici o armă secretă pe care Rusia să nu o fi folosit. Întreaga sa producție militară și internă este dedicată războiului din Ucraina.

Sigurul atu real este arma nucleară, iar Rusia a exclus folosirea ei.

Rusia reprezintă încă o formidabilă amenințare și a făcut progrese uriașe în domeniul militar în ultimii doi ani. Dar cum ar răspunde ea la o escaladare a conflictului de către Franța?

Din punct de vedere militar, există puține opțiuni.

Rusia ar fi nevoită să recurgă la războiul economic, deoarece capacitatea sa de a-și pedepsi dușmanii prin forță este foarte îndoielnică în acest moment istoric.

Franța ar putea pretinde că intervenția sa este una defensivă

Cu siguranță, Rusia ar putea ucide soldați francezi în Ucraina, dar o amenințare reală a Rusiei la adresa Franței este o posibilitate foarte îndepărtată.

Dacă Franța ar intra în război, Macron ar trebui să se asigure că trimite o forță militară capabilă să ducă o luptă reală în caz că este atacată.

În ciuda celor care se opun, o Franță care și-ar desfășura cele mai avansate mijloace militare ar reprezenta o amenințare formidabilă pentru Rusia.

Cel mai probabil, Macron va încerca să desfășoare aceste forțe în cel mai defensiv mod cu putință și va încerca pe cât posibil să se asigure că vor evita un conflict deschis.

De asemenea, este posibil ca forțele rusești să evite să atace direct forțele armate ale unui stat membru NATO.

Dacă Macron ar reuși să împiedice o retragere ucraineană și să oprească o înaintare rusească, steaua sa ar deveni extraordinar de strălucitoare în UE și nu există nici o îndoială că ar repune Franța pe harta internațională ca actor important.

Însă riscurile ar fi imense.

Totuși, criticii au avertizat de mult timp că tancurile și artileria occidentală vor duce la o replică rusească teribilă. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Rusia a permis ca multe „linii roșii” să fie încălcate, ceea ce l-ar putea încuraja pe Macron să treacă peste încă una și să intre direct în conflict.

Pare cert că Macron pregătește terenul pentru a avansa cu trupe în număr limitat, așteptând reacția Rusiei, pentru ca apoi să mărească aceste efective în mod corespunzător.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Alegerile din Duminica vindecării orbului din naștere - 9 iunie 2024

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (13)
  • Christinne Radu 09.05.2024 22:18
    https://www.globalresearch.ca/ukrainian-azov-brigade-fighter-exposes-conscription-situation/5856792

    https://english.almayadeen.net/articles/analysis/growing-numbers-of-ukrainians-are-opting-out-of-compulsory-m
  • Christinne Radu 09.05.2024 22:19
    https://twitter.com/WallStreetSilv/status/1786901974505693452/
  • Christinne Radu 09.05.2024 22:20
    https://www.zerohedge.com/geopolitical/private-us-firm-special-forces-veterans-take-control-rafah-border-crossing
  • Patriot Roman 09.05.2024 22:32
    Citind inf.de pe site straine infinit mai bn informate, decit a.news, spun ca am alta opinie decit redactia.Ca in WW2 la debarcarea aliatilor aveau suprematie aeriana, la fel au rușii de la inceputul razboiului.Lovesc cu rakete hipersonice de la distanța mare țintele ukrainiene.Coordoneaza artileria, cu drone,avioane de vînatoare și satelitii-glonass.Avioanele americane e vinatoare F16 și F35,au fantele de aspiratie jos si pot aspira orice,se pot defecta repede de asta au nevoie de aerodromuri perfect curate ceea ce in razboi e greu.Ukraina nu are așa cv! Daca avioanele de vînatoare ar pleca din orice alta țara(aeroport) ar devenii ținta rușilor instant.Eqivalenta rusa este la MIG35 este eqivalent F16,iarSuhkoy s57 al lui F-35 Raptor.Generatia a V-a..Ați auzit de MIG 40?Este generația a VI-a..Americanii nu au rakete hipersonice ,dar Rusia și Nord Koreea au! Și real nu exista sistem care sa le intercepteze.Cum ziceau gazetele rusești pina-n anii 90? ,,Unii mint ca gazetele americane”...DAR NOI ȘTIAM CA TOATE ZIARELE MINT ȘI CELE DIN WEST ȘI CELE DIN EST..
  • Mihai_T 09.05.2024 22:42
    Se pare că nu va intra. Conform unui articol al lui Hal Turner, ambasadorul Franței la Moscova a fost chemat la Ministerul Rus de Externe, unde a fost avertizat cu privire la implicarea Franței în Ucraina. La numai câteva minute de la ieșirea lui din Ministerul Rus, Ministerul Francez de Externe a emis o declarație în care confirmă că Franța nu va trimite forțe militare în Ucraina.

    Update: Se pare că Franța și-a schimbat planurile. Macron: ”Nu suntem în război cu Rusia sau cu poporul rus, și nu avem nici o dorința de a schimba regimul de la Moscova”.

    https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/flash-france-foreign-minister-warned-by-russia
  • Toth Florin 10.05.2024 09:38
    Gayul Macron Este cainele pudel fara dinti care latra la ursoaica chiar ma pufneste rasul
  • Quo vadis 09.05.2024 22:43
    Il mananca dans le cul...
  • Toth Florin 10.05.2024 09:41
    Macron Este gay, nevasta-sa ( bosoroaga ) Este barbat, daca nevasta-sa vi se parea ciudata Este din acest motiv, macron Este gay.
  • eu-noi 09.05.2024 23:16
    nu macron/ franta, ci OCULTA, prin marionete. E prea vizibil.
  • eu-noi 10.05.2024 06:55
    o alta perspectiva. care de demonstreaza ca diavolul nu are stare:

    https://www.youtube.com/watch?v=SPk5ybl7E2M
  • tomac 10.05.2024 07:12
    Pe francezi îi mănîncă tare , iar rusul îi va scărpina (lejer)... Să sperăm că ai noștri politruci nu vor băga România și mai adânc în acest dezastru din Ucraina... E timpul să vorbim din ce în ce mai tare de Pace, poate cretinii de politicieni (cu egoul până la cer) vor pricepe că nu mai au susținerea popoarelor lor în această aventură prostească.
  • Toth Florin 10.05.2024 09:36
    Ma pufneste rasul, armata gayului macron umple o national arena, hai sa fiu Mai generos, umple 3 stadioane hahahaha apropo Brigitte macron Este barbat, I s-a vazut cocoselul sub rochia alba acum cateva luni, Este filmarea pe internet, am vazut pe bitchute
  • Tic 10.05.2024 12:55
    Se stie de mult.
Ultima oră

23:08

Părintele Nicolae Tănase: ”Să știți că toate imperiile au căzut când au lovit maternitatea și au atacat familia!”

22:40

Marine Le Pen - VICTORIE MAJORĂ ÎN FRANȚA: De două ori mai multe mandate decât partidul președintelui progresist-globalist. Macron dizolvă Adunarea Națională și anunță alegeri anticipate

22:35

Florin Palas: Se trezi și Vasile din Deal să acuze naționalismul! Lămurirea dată de Patriarhului teologiei românești

22:01

VICTORIE SPECTACULOASĂ A AUR. Partidul lui George Simion este pe locul 2, după Partidul Comasaților PSD-PNL. Cioloș și Șoșoacă - OUT! Nicușor Dan recâștigă Primăria Capitalei. Simion: SĂ APĂRĂM VOTURILE - VIDEO. Piperea: SUNTEM 2 MILIOANE!

21:45

Israelienii au ucis 274 de palestinieni, inclusiv 64 copii, pentru a salva patru ostatici evrei. UE cosinderă operațiunea UN MASACRU

21:15

Dreapta ”modernă” și conservatoare câștigă în Grecia și Bulgaria

20:45

Pr. Ioan Istrati: Când vine Antihristul

20:30

România, Germania și Austria, creștere vertiginoasă a dreptei. George Simion îndeamnă românii să voteze: ”Și până la 10 seara, mergeți și votați! De data asta chiar contează!"

20:20

Antihristul de la Patriarhie Vasile Bănescu ne spune cu cine trebuie să votăm

19:50

Atitudini: MOMENT ISTORIC - ROMÂNIA VREA SCHIMBARE

19:35

Gabrielei Firea îi mai trebuie doar 10.000 de voturi ca să câștige! Rezultate strânse la Primăria Capitalei și pe sectoare. Bătălia se dă acum: seara va fi definitorie pentru Gabriela Firea și Nicușor Dan (Surse/Exit Poll)

18:10

Patriarhul Daniel a votat alături de tineri. Și protopsaltul patriarhal Mihail Bucă îndeamnă la vot: ”Adu Doamne bine prin aleșii tai, că de rău și răi suntem sătui!”

18:00

Noi lămuri privind necesitatea dreptei votări în predica Pr. Bogdan Florin Vlaicu de la Duminica vindecării orbului din naștere - 9 iunie 2024. VIDEO

17:00

Lumea se pregătește de al Treilea Război Mondial (2). În țări ale UE se reintroduce serviciul militar obligatoriu

16:20

Moarte subită la 45 de ani chiar înainte de vot