Pr. Ioan Istrati: Noaptea asta Hristos stă singur în temniță, rugându-Se pentru cei care Îl vor omorî

De Pr. Ioan Istrati  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eu îl iubesc pe Pilat. Și plâng de mila lui. Și Dulcele Iisus l-a iubit. De asta a vorbit cu el, față de viermii imbecili și vicleni Ana și Irod, cărora nu le-a adresat nicio vocală.

Pilat era o brută, într-o lume unde te condamna la moarte pentru nimic, o lume de o cruzime uriașă. Și totuși se chinuie să-L salveze. Putea să-L condamne imediat. Vine, Îl întreabă, ascultă, se cutremură, primește scrisoare de la soția simțitoare de Dumnezeu, zice de trei ori "nu găsesc în El nicio vină". Întreabă ce este Adevărul, când Adevărul infinit era acolo, lângă El. Ascultă despre Împărăția veșnică. Îl îmbracă în hlamidă. Zice profetic: Iată Omul! AMIN, El e Omul prin excelență, Arhetipul veșnic al umanității, Logosul model după care a fost plămădit Adam. Strigă: Iată Împăratul vostru!

Se spală pe mâini de Sângele lui Dumnezeu. Zice: nevinovat sunt de Sângele Dreptului acestuia. Îl pune pe Iisus în talger alături de răufăcătorul Baraba, căci știa că din invidie L-au dat lor. Tot speră că se vor liniști șerpii blestemați, însetați de sânge.

E șantajat de viperele cu doctorat în Tora, că dacă Îl eliberează face lezmajestate Cezarului.

Sărmanul Pilat. Într-o lume de brute. Un păgân cu sute de zei demonici, simte adierea dumnezeiască. E slab, dar nu e rău. De aia e pomenit în Crez până la sfârșitul veacurilor.

*

Noaptea asta Hristos stă singur în temniță, rugându-Se pentru cei care Îl vor omorî. Iubirea infinită se roagă pentru oamenii iadului. Vorbește cu Tatăl. După ce a fost batjocorit, târât de la Ana la Caiafa, de la Irod la Pilat, Dumnezeul iubirii zace cu picioarele în butuci. Plânge pentru Petru care s-a blestemat că nu-L cunoaște. Îl așteaptă pe Iuda să se întoarcă din întuneric. Tremură de dorul Mamei Lui preacurate.

Dumnezeu nu poate suporta păcatul, boala și moartea. El iartă, vindecă și înviază.

În miliardele de gânduri ale Logosului, simte fiecare suflet, fiecare om, care a murit, moare sau va muri, prin ochii Lui trec toate lacrimile din univers. Cuvântul plânge. Așteaptă cu dor Crucea care Îl va sfărâma și care va trage din prăpastia pierzării pe om. Iubirea infinită plânge pentru oamenii iadului, vestind zdrobirea iadului și a morții.

Sudoarea și Sângele Lui adapă cu viață universul.

Am simțit și eu o picătură din greutatea Crucii, cărând o Cruce mică, în micimea mea, până în mijlocul Bisericii. Am căzut și eu sub greutatea ei, oblojind căderea mea în păcat.

Și mi-am dat seama că prin Cruce și prin lacrimi învățăm să nu mai murim niciodată.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre Tratatul OMS - Dr. Anca Nițulescu în dialog cu Dr. Meryl Nass (SUA)

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Davinci 03.05.2024 10:35
    Frumos scris unde durerile ca om ale lui Cristos sint reamintite împreună cu trădarea cu cei ce nu credeau cu aroganțele celor de la putere facind din Iisus jertfa suprema pentru cei ce i-a iubit. Cit sa fi suferit acolo pe cruce unde ddurerile si rănile ii erau uitate la gindul ca tatal nu-L aude si simțea ca îl părăsise. Parca vezi cum îl caută spre cer in anxietate citind pentru o clipa de durerile provocate de cuie de lovirile peste picioare a celor fără de Dumnezeu. Eli, Eli lama sabachtgani ...abandonu , părăsirea ce îl determina sa fie in agonie părăsit, umilit si in agonie. Știți am spus-o multora care nu cred in Isus in Dumenzu ca daca as afla ca Isus a fost un simplu om eu as crede in sacrificiul lui pentru ca nu știu citi ar face asta pentru mine ca om. SInt părinți care își abandonează copii sau ii omora etc... Dar Isus Christos ca om in primul rind îl iubesc restul sa fie acolo si sa fie adevărat. Asta cred eu. NU cred ca va mai fi cineva care a influențat omenirea. Facindu-ne bine, minori, miracole si tot este blamat si jignit. Pentru foarte mulți cuvintele au fost inventate pentru a nu spune adevarul. Știu ca a murit pe cruce in fata mamei lui a Carei durere nu o poți descrie. Iar bunul Dumnezeu pe cind Isus era pe cruce si adunăturile de atunci ii cereau sa se salveze pe El si vor crede L-a lăsat pe cruce pentru a nu impune religia. De aici si liberul arbitru .
    De curried PR-ul lui Schrabb un anume Hariri ce ii este si mentor un gay de inteligent dar in sensul rău afirma ca "timpu liberului arbitru a expirat. Se impune rescrierea BIbliei cu ajutorul inteligenței artificiale. " Pina acolo au ajuns sa vorbească oameni de genul asta care nu au vreo morala vreo știință de Dumnezeu limitindu-se la viața pe care o are. Nu- l judec dar am libertatea de a constata.
    Retrăim fiecare cum putem acele momente tragice unde finalitatea cuvintelor lui Piat cu "sângele Lui sa cada asupra voasra.... a nu știu cité generații ne ataca si azi lipsa de liniște din Israel...

    Sa nu ne pierdem speranda care moare ultima si sa tinem linia credintei atit cit putem. EU unul recunosc multe si sint pe lina paralela avind păcatele mele si recunoscând ca nu as putea sa mă sacrific pentru Isus . NU sint nici Iov nici Brâncoveanu. SI de aici pornire am înțeles unde sint. Teama de a minți pentru ca atunci s-ar putea abate încercarea si ar fi dura... Avem cei ca mine o mare scăpare lăsată in Evanghelia de după Matei. anume " SI AJUTA NECREDEINTEI MELE..." Doamne iartă si ajuta . Si vin momentele binecuvântate ce vor sfirsi cu Învierea cristică. Doamne iartă si ne ajuta!!!
  • Gelu Daniel 05.05.2024 22:35
    Și totuși..... Hristos a murit acu 2000 și ceva de ani, a Înviat și învie în fiecare an, pt fiecare din noi. În fiecare an, ptr fiecare din noi!!! Și totuși.... Suntem unde suntem. Lumea încă e atât de departe de El.. Lumea încă îl răstignește zi de zi, în fiecare zi. Prin păcatele lor. Prin răutățile și invidiile lor. Prin a căuta motive să îl dai jos pe cel de lângă tine ca să urci tu. Să îi iei tu locul. Prin indiferența oamenilor și prin luarea în batjocură a lucrurilor sfinte. Prin tot ce păcătuiesc ei cu gândul, cu cuvântul sau cu fapta. Pro toate astea oamenii Îl răstignesc pe Hristos în fiecare zi și de multe ori în fiecare ceas. Acei oameni suntem noi. Fiecare din noi.
    Pentru ce S-a jertfit Hristos, ptr ce Și-a dat viața pe Cruce și MAI ALES, pentru ce a Înviat, dacă noi după 2000 de ani continuăm să fim răi, indiferenți la toate nebunelile lumii de azi și nu putem să iubim pe aproapele ca pe noi înșine? Pentru ce???
Ultima oră

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare

08:59

Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

08:47

Ion Cristoiu: O nouă victorie a Rusiei: Occidentul nu se mai preocupă de economie, ci de înarmare

08:30

17 mai: Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia

08:10

17 mai: Sfinții Cuvioși Nectarie și Teofan, ctitorii Mănăstirii Varlaam, Meteora, Grecia; Sfântul Dodo, ucenicul Sfântului David din Gareji, Georgia

22:49

Protocolul Dr. Zelenko pentru prevenirea și tratarea Covid, eficient și pentru gripa aviară și alte virusuri. Nu avem nevoie de “soluțiile” dezastruoase ale Big Pharma/OMS. Studii despre eficiența unor suplimente și tratamente naturiste - VIDEO

22:15

Corneliu Vlad: României nu-i e bine

21:39

Războiul din Gaza - șocant: Israelienii au tras în propriii soldați, ucigând 5 dintre ei

20:42

Președintele Slovaciei, Peter Pellegrini, a fost în vizită la Robert Fico: Poate vorbi, dar este în stare critică!

19:53

Simona Halep a abandonat silit turneul Trophee Clarins

19:13

Recunoștința lui Zelenski: "Ofensiva Rusiei de la Harkov este vina Lumii întregi"