Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

De Adrian Onciu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii lui Zelensky se retrag din calea rușilor și cedează localități în fiecare zi, iar din mass-media aflăm cu două sisteme Patriot de două miliarde de dolari ar putea salva orașul Harkov. Este noaptea minții!

Ciucă și Ciolacu, în plină campanie electorală, fac la rându-le mici glume de grupa pregătitoare: România încă nu știe dacă ar fi cazul să cedeze Ucrainei unicul sistem Patriot funcțional. ”Este o decizie strategică”, punctează premierul Ciolacu, ferm convins că respectivele rachete americane ar putea proteja România și de undeva de lângă Harkov, de pe linia frontului.

Totul este marketing pur și propagandă sterilă. Suma de 1 miliard de dolari pentru sistemul Patriot este imensă în raport cu ceea ce oferă în materie de protecție. Specialiștii spun clar: un aeroport, o unitate militară, eventual suburbia unui mic oraș din România ar putea fi puse sub umbrela unui astfel de sistem. Cu condiția să avem suficiente rachete a câte 5 milioane de dolari. Ceea ce nu-i cazul. După un atac cu zeci de drone de 10 mii de euro bucata, sistemul Patriot devine la fel de util ca borcanul de murături al gospodinelor din Kiev.

Așadar, despre ce protecție a teritoriului României vorbesc Ciucă și Ciolacu, chiar dacă ar fi funcționale toate cele patru sisteme Patriot cumpărate de la americani? Despre ce apărare eficientă a Harkovului ne povestește Zelensky, în situația fericită în care ar primi două astfel de baterii?!

Războiul merge într-o singură direcție. Se știe încă din prima zi. Nu-ți trebuie studii militare la academia de profil din Londra ca să vezi că ucrainenii vor pierde, într-un fel sau altul.

Aliații NATO au prea puține pârghii la dispoziție pentru a izola Rusia. Nord-coreenii și iranienii sunt deja tăbăciți de la atâtea sancțiuni americane, în timp ce chinezii tocmai au întârit relațiile cu Kremlinul, în urma vizitei lui Putin la Beijing cu o numeroasă delegație de oameni de afaceri. Și asta în pofida șantajului Casei Albe, care a decretat că Xi Jinping trebuie să aleagă: ori continuă comerțul cu Occidentul, ori îi ajută pe ruși.

Marea problemă a lui Joe Biden și a marionetelor din Europa este că ruptura cu China a devenit cvasi-imposibilă pe termen mediu și scurt. Ar duce la colapsul economiilor occidentale. Pe asta se bazează și fermitatea cu care cei doi președinți, Xi și Putin, continuă să dezvolte prietenia ruso-chineză, în ciuda amenințărilor venite de la Washington (ce-i drept, cu jumătate de gură).

În context, încă două aspecte ar fi de subliniat. Mass-media și politicienii-marionetă au renunțat în ultima perioadă la tonul extrem de belicos la adresa Moscovei. Simultan, am aflat despre noile rachete balistice rusești Bulava, cu încărcătură nucleară, amplasate pe șapte submarine din clasa Borei, cu rază de acțiune de peste 8.000 de kilometri și focoase multiple, capabile să lovească zece ținte diferite.

Toate bateriile Patriot luate la un loc nu pot face absolut nimic împotriva acestor arme. Și nici alte așa-zise sisteme de protecție.

O nouă știre vorbește despre ”armele nucleare antisatelit” ale Moscovei, ”devastatoare pentru întreaga planetă”. Oare de ce presa guvernamentală a ținut să promoveze astfel de materiale neavenite? Cu ce moral mai luptă ucrainenii când află că șansele lor sunt efectiv nule? Și că totul pare a fi un joc cinic pe spinarea prostimii.

Pe de altă parte, înlăturarea de la butoanele puterii a celui mai important personaj din sfera serviciilor de informații din Rusia, Nikolai Patrușev, după 16 ani de relații directe cu omologii din Occident, arată că altcineva trage sforile la Kremlin. Există oameni mult mai importanți în spatele scenei. Iar sacrificarea lui Patrușev (unul dintre cei mai vocali critici ai Statelor Unite) ar putea fi o concesie a Moscovei în schimbul unor ”servicii” despre care nu vom afla amănunte vreodată.
 
Parteneriat Opoziția
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Mihai Enache: Nu cedăm, duminică votăm!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Wolf Edmond 17.05.2024 14:59
    Deocamdată, principala preocupare a guvernului democrat al Americii este câștigarea alegerilor care nu se pot câștiga fără sprijinul Israelului. Așa că livrările de armament se centrează acolo. Faptul că nu mai asigură Ukraina cu armament este deasemenea un punct în favoarea democraților. Russia are toate condițiile asigurate pentru a câștiga. Slava!
  • Tic 17.05.2024 17:50
    Se va înlocui curând(vară) acest teatru de război ,cu cel din Asia(China)-etapă nouă in punerea pe butuci a lumii vestice.Până atunci ,mai comandăm niste armament proaspăt(cel de dinainte îl "donăm" Ucrainei ,pardon unora de pe acolo care știu mai bine cum sa-l vândă apoi ,eventual second hand sau piese schimb.),mai creștem inflația.Între timp UE se pregătește să crească taxele la produsele chinezești(toată marfă pt populație,inclusiv virușii cu gainfunction,se fabrică acolo,deci care produse chinezești cand toate firmele din lume au producție acolo si sunt interconectate -vezi TicToc,acționari fiind firme chineze si occidentale(americane),)deci motiv de scumpiri noi. "Sancțiunile" contra Rusiei, taxele pt China,ne vor aduce dezastrul final.Plus penurii !
    SUA deja a crescut taxele inclusiv la seringi si alte materiale medicale.Nu mai vb de automobile,fotovoltaice,etc.
  • Brick 17.05.2024 19:47
    Apropo de antiaeriana
    https://mihailandrei.wordpress.com/2022/06/25/samagon-rachete-si-femei/

    Chiar asa domnule Onciu, ce trebuie valahilor Patriot scula atlantisto-imperialista? Nu-i asa ca era mai bun Volkhov - scula de proletari adevarati? In ciuda ideii precum ca Patriot e prea scump "in raport cu ceea ce oferă in materie de protectie", lucrurile nu stau chiar asa. E confirmat ca Patriot a doborat Kinjal cu PAC 2 GEM. In Ianuarie rusii au pierdut un A-50 (awacs), vinovatul fiind tot Patriot. Parca in Mai 2003 in regiunea ruseasca Briansk au fost lovite ceva elicoptere si un Su34 si un Su35. Ca haholii nu au destule sisteme, si mai ales interceptoare, e alta poveste. In afara faptului ca Patriot e un sistem pe cat de scump, pe atat de performant, la haholi exista destui rusofoni, si chiar nu-i de dorit asumarea unui risc inutil. Chiar daca Jelisnky latra ca turbatul nu inseamna ca restul lumii trebuie sa-i satisfaca poftele. In schimb poate sa primeasca o placuta suedeza cu inscriptia Patriot.
    Coruptia endemica din administratia si armata haholilor genereaza grave riscuri de securitate. Nu e vorba doar de Patriot, tot din cauza riscurilor au cantitati limitate de Storm Shadow (SCALP in versiune frantuzeasca) si cred ca e onest sa presupunem ca utilizarea unur astfel de jucarii sunt supervizate de consilieri din tarile aliantei. Haholii au primit destule, insa nimeni nu are cum sa le puna pe masa cele mai avansate versiuni. Au primit prea multe insa performanta lor ramane subtire. De fapt, si haholii si muskalii au aratat incompetenta pe care au incercat sa o mascheze cu cruzime fata de prizonieri. Revenind la Patriotul romanesc, acesta ar trebui sa faca parte din sistemul de aparare stratificat, altfel spus trebuie sa lucreze cu SHORAD si VSHORAD. Si inca ceva, calcul dvs e gresit, nu se pune pe acelasi palier costul dronei cu costul interceptorului, care apropo, poate sa fie mai ieftin, de ex SkyCeptor. Nu conteaza cat de ieftina drona sau racheta balistica sau de croaziera, conteaza valoarea tintei spre care se indreapta. Imaginativa o tina de importanta celei de la Cernavoda sau una intens locuita. Poate asa o sa intelegeti adevaratul cost al interceptorului si sensul apararii stratificate. Altfel, lasati haholii sa se bata cu muskalii, ambele neamuri sunt josnice.
    p.s
    Nimic depre aventurile muskalesti in Africa?

    https://mihailandrei.wordpress.com/2024/05/17/mii-de-luptatori-rusi-se-aduna-in-libia-fapt-ce-ridica-ingrijorari-cu-privire-la-ceea-ce-ar-putea-planui-kremlinul/
Ultima oră

23:30

Profesorul Gheorghe Buzatu ar fi împlinit 85 de ani. Acad. Ilie Bădescu: Schiță de portret în culorile duhului unui neam

23:10

Viorica Moisuc: Alexandrina Cernov - O floare, o lumânare și măcar un minut de reculegere.....

23:00

”Tată, am cântat Daciei întregi!” - Ciprian Porumbescu, un martir al României Mari. Compozitorul a murit la doar 29 de ani, după ce austro-ungarii l-au întemnițat pentru că milita pentru Unirea Bucovinei cu mama România (2/14 octombrie 1853-6 iunie 1883)

22:28

”ÎNCET, A ADORMIT CA UN SFÂNT” - Ciprian Porumbescu (14 octombrie 1853 - 6 iunie 1883)

21:30

IDENTITATEA - simbol al liberului arbitru. ÎNDEMNUL Mănăstirii Petru Vodă

20:40

Generalul Radu Theodoru a trecut cu bine printr-o operație la Spitalul de Urgență, la cei 100 de ani ai săi: Am prea multă treabă ca să ”dezertez” tocmai acum de pe frontul Țării! Să ne rugăm pentru însănătoșirea sa cât mai grabnică!

20:00

”Sigur și Eficient”. Avocatul Dan Chitic, mesaj tulburător: Prietenul meu a rămas imobilizat la pat în urma vaccinului Covid. Ajutați-mă să-i găsesc o casă de îngrijire permanentă!

19:30

Avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare, atrage atenția asupra pericolelor geoingineriei solare: Demenții mesianici care practică geoingineria pentru a opri încălzirea globală în fapt o accelerează. STUDII

19:24

Joe Biden a dat RECITAL de Ziua cea mai Lungă (VIDEO)

18:49

Iulian Capsali: CLIPE DE RĂSCRUCE ȘI CUMPĂT. Dacă România, unde se concentrează armate continuu, devine teatru de război, așa cum se dorește, vom avea aceeași soartă cu Irakul sau Ucraina

17:44

Comuniștii soroșiști de la PressHub, dezbatere electorală cu iz separatist: ”De ce este important Parlamentul European pentru Banat”. Cum a făcut față eurocandidatul AUR, profesorul Avram Fițiu - VIDEO

16:50

Plagiatorul vrea să fie din nou Rector: Ministerul Educației este nepăsător față de plagiatul cras al lui Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța, și ne răspunde cu greșeli de ortografie

15:50

Povestea lui Ion Cristea, ieșeanul care a avut grijă, timp de 47 de ani, de ceasul din Turnul Palatului Culturii din Iași. La frumoasa vârstă de 82 de ani, acesta așteaptă un brevet de invenție

15:44

PNȚMM se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la candidaturile la euro-parlamentare și București

15:01

Statul în straturi și Marea Resetare: Cum au ajuns Votul inutil și Democrația o formă fără fond