Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În două comentarii pe care le-am întâlnit astăzi pe Facebook actrița Manuela Hărăbor spulberă producția preotului-regizor Ciprian Mega.

Tot astăzi, după difuzarea filmului în spațiul public, s-au pronunțat asupra filmului prezentat recent la Festivalul de Film de la Moscova și Profesorul Ilie Bădescu și Părintele Călin Sămărghițan, recenzii publicate de ActiveNews.

Redăm comentariile actriței Manuela Hărăbor:

Primul comentariu este făcut la postarea relativ apreciativă a publicistului Eduard Dumitrache:

Hristos a înviat! Îmi pare rău că trebuie să te contrazic. Este un film extrem de prost realizat, fără un fir epic logic, cu personaje caricariturizate la maxim și fără rost, cu situații neverosimile, cum e cea de la restaurant cu Patriarhul, Președintele, șeful SRI (bănuiesc că ar fi vrut să fie Coldea) și Michi americanul de la CIA, cu erori majore de timp, cu episoade ale unor personaje care nu se leagă unele de altele. Și ar mai fi multe de spus, dar mă lasă nervii. Este o mizerie neo-marxistă.

Atacul asupra Bisericii Ortodoxe se regăsește în agenda progresistă, bănuiesc că nimeni nu mai are niciun dubiu. Faptul ca s-a filmat în două etape spune multe. La scenariul inițial, filmat acum 5-6 ani, s-a adăugat anul trecut o așa zisă continuare, care nu face decât să amplifice lipsa de coerență a întregului film. Mai mult decât atât, pentru această a doua parte filmată anul trecut, cu actori de talia lui Anthony Delon și Mickey Rourke, finanțarea a fost extrem de mare. Nu se întreabă nimeni de unde au venit banii? Și încă un argument.

Dacă tot se vrea o radiografie a corupției și a jocurilor de putere, mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu.

Cât despre monologul domnului Vișan ce să mai spun. Este discursul dumnealui personal cu care ne-a obișnuit, lipit în film ca nuca în perete.” (foto-captură mai jos)

Într-un alt comentariu, de la postarea lui Dan Chitic, artista reiterează, ceva mai pe scurt, cele deja afirmate mai sus:

„O mizerie neo-marxistă. Și un film ratat din punct de vedere cinematografic, extrem de prost realizat. Denigrarea Bisericii Ortodoxe face parte din agenda progresistă. Faptul ca s-a filmat în două perioade de timp, acum 6 ani si anul trecut, pe un nou scenariu ce se dorea o continuare a celui inițial, spune multe.

Finanțarea importantă a venit anul trecut, nici nu mă întreb de unde, pentru că este evident. Personal mi-e rușine că m-am lăsat păcălită sa fac parte din distribuție.”

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Mihai Enache: Nu cedăm, duminică votăm!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (13)
  • INJECTIA FINALA 08.05.2024 01:12
    Nu l'am văzut...


    Maestre dragă, am urmărit cu atenție interviul. Filmul pr Cristian MEGA (make Europe great again?!) , prin expunerea lui în satrapia lui Putin, sare din categoria cinema în cea de glonț , de vehicul militar, de armă nucleară.
    E ușor de imaginat în spatele ecranului pe care rulează filmul, atrocitățile războiului actual din Ucraina.
    Filmul ăsta e proiectat pe o mare de sânge. Același lucru s'ar întâmpla dacă ar participa la un festival de cinema în Israel, acum, când Gaza e o baltă de sânge, un carnagiu.
    E absolut imposibil să faci abstracție de contextul războiului în care pier, sălbatic, mii , sute de mii de nevinovați.
    Cum tu, un preot Român, al , să ataci corupția din biserică și să îndrăznești să prezinți "capodopera" în spațiul super corupt al lui kirill, generalul KGB, binecuvantatorul tancurilor și trupelor ce aveau să masacreze inocenți.
    Ai fost primit, Părinte, ca o creatură bizară, un propagandist al morții, te'a primit însuși țarul cel roșu, cu mâinile înmuiate în sângele Rușilor, Cecenilor, Musulmanilor din Orient, jurnaliștilor, opozanților.
    I'ai oferit ceasul oprit (de grozăvia măcelului?) unui măcelar de popoare, și inima 'ți nu s'a cutremurat de oroare?
    Ai dat mâna cu un ucigaș, l'ai privit în ochi, i'ai zâmbit unui despot crud, necruțător și sufletul tău creștin ce'a simțit?
    E clar că considerentele acestea te lasă rece, găsești justificări războiului, poți să trăiești și să slujești în biserică fără probleme de constiintă.

    E adevărat că Dl Vișan, masonul de grad înalt, te acompania și-ți șoptea poate cele dulci...

    SA NU UCIZI! E PORUNCĂ DUMNEZEIASCA, SFINȚIA TA!
    Poate de aceea, instinctiv, maestrul Cristoiu prefera apelativul de Dl regizor și nu de Părinte...
    Pt viitorul film, dacă vei mai face, poate ar fi bine să zugrăvești tabloul apocaliptic al unei conștiințe sacerdotale netulburata de sângele copiilor masacrați...
    Ce înseamnă un film în raport cu viața unui mort, sfartecat de bombe, fie el un frate Rus, ortodox sau musulman, o soră Ucraineană, un tânăr Român trimis de Zdrelenski la abator...
    Lupta pt pace, pt stoparea războaielor e datoria oricărui creștin.
    Știm miza planetară din Ucraina, războiul cumplit între dracii din NATO., UE și diavolii kremlinoizi, masacru prin interpuși ce riscă să aprindă o conflagrație atomică.
    Ataci corupția eclesiala, pe bună dreptate, și ești orb la oceanul de sânge din apropierea noastră?

    Dumnezeul păcii și al dragostei să'ți dea minte, Părinte, să te ferești de vărsătorii de sânge!
  • Alex TG 08.05.2024 01:37
    Corectie!
    Nu Vasile Basescu ci Vasile Banescu.
  • oportun 08.05.2024 05:45
    Este Patriahul un securist cu acte in regula
    Un baiat de baiat bine instruit ?
    Pt ce o aburiti ?
  • Alex Postelnicu 08.05.2024 03:21
    Doamna Harabor n-a inteles filmul , acum fiecare dupa posibilitati .Dar as putea sa-i lamuresc cumva chestia cu Banescu. Dupa revolutie , tata a fost cativa ani seful SRI intr-un judet iar eu am avut ocazia sa-i observ anturajul si as putea spune ca Banescu are toate caracteristicile unui ofiter cu grad inalt, iar daca dansa crede ca prea cumva Daniel e sef pe acolo se inseala , probabil ii da raportul lui Vasile lunar, daca nu saptamanal
  • Andri 08.05.2024 04:58
    Bine zis
  • Mihai_T 08.05.2024 08:58
    Oameni buni, înseamnă că e groasă rău cu filmul ăsta. Gândiți-vă că doamna Hărăbor chiar a jucat în film, și tot îl consideră prost. Ce vreți mai mult ? Și jos pălăria pentru Manuela Hărăbor, dacă a avut curajul să zică de film că e prost.
  • Ctin Ctin 08.05.2024 11:35
    Hristos a Inviat!
    Pantecul Desfranatei a fost ok o carticica pe care nu o citeste publicul larg, deci sa zicem.. Dimineata care nu se va sfarsi a fost ok, sa zicem ..un adevar, emotii etc..
    Dar filmul asta chiar a fost de cacao! (Ca sa ma cenzurez)
    Oricum ce a avut de spus a spus..nu trebuia sa mai continue pe acest subiect..plus ca rufele murdare se spala jn familie..
    Daca vezi un rahat pe jos il acoperi sa nu calce si altu in el/sau il cureti..Nu il iprastii sa vada cat mai multa lume caci pe langa faptul ca se intinde murdaria mai si pute!

    Doamne ajuta!
  • Carbid 08.05.2024 14:28
    ".. Atacul asupra Bisericii Ortodoxe..." a inceput cu preoteasa care e îmbracată ca o curvă!
    Nu am vazut filmul si nici nu am de gand! E suficient că-i simt duhoarea in aer...
    Pacat, am crezut ca Pr Mega este altceva...
  • Poenaru2016 08.05.2024 15:40
    Nu va agitati prea mult fratilor ! Guvernul nostru, in marea lui iubire pentru oamenii traitori pe acest pamant, tocmai a donat fo 200 de milioane de euroi catre Netflix si Disney. Veti avea ocazia sa vedeti doar filme bune, de suflet, americanesti, facute cu bani dastia buni, romanesti ! Sa fim sanatosi sa ascundem mai departe gunoiul dupa usa. Cica sa se spele rufele murdare in familie, asa promit unii, dar de fapt nu o fac !
  • Horhina 08.05.2024 20:52
    Profeția ciobanului Petrache Lupu.
    E incredibil cum a putut acest om vedea ceea ce ni se întâmplă nouă azi! O stradă din localitatea Maglavit, județul Dolj, îi poartă azi numele, iar o statuie înălțată lângă Primărie amintește de acest cioban orfan, fără carte și aproape surd și mut, căruia i s-a arătat Dumnezeu, în primăvara anului 1935.

    Momentul a dat naștere unuia din cele mai ample fenomene religioase din România, cuprinzând, de-a lungul anilor, sute de mii de oameni, deopotrivă intelectuali, preoți, politicieni și țărani.

    Iată profeția:

    „Un mare imperiu va cuprinde Europa și România sfântă va fi cucerită fără să se tragă cu tunul. Mai mult, poporul mințit și ademenit, va dori chiar el să fie cucerită țara lui Decebal și a lui Traian.

    Mari nenorociri se vor abate atunci asupra românilor. Se vor băjeni cu milioanele, vor fi multe inundații și cutremure mari, secetă mare, furtuni înfricoșătoare venite din senin.

    Doi ani de zile, România, Europa, și toată lumea o să fie cuprinsă de o nouă boală, o nouă ciumă. Bogatul o să ceară săracului adăpost și mămăligă.

    Țara o să fie trădată chiar de cei care o conduc, iar banul o să fie singura religie a oamenilor. Degeaba preoții și vlădicii or să ridice Crucea lui Hristos, că nu vor mai fi ascultați și lumea o să râdă de ei.

    Hoții or să fie domni și curvele, doamne! Mai mulți ani, România o să fie bârlogul tâlharilor și va avea felinarul roșu drept stemă.

    Războiul o să ne bată la ușă și disperarea își va găsi sălaș în sufletul românilor.

    Când o să piară ultimul trădător de țară și toți românii se vor pocăi, toți se vor întoarce de peste tot acasă, atunci o mare minune se va întâmpla și Maica Domnului o să-și întindă Acoperământul Sfânt peste Grădina Ei, salvându-ne pe toți, pe toți românii, și aducând pace, bunăstare și bucurie. Așa să ne ajute Dumnezeu!"
  • Maria888 09.05.2024 00:30
    “Spune Bisericii”. Foarte multi dintre noi au inteles gresit acest indemn. Cand avem o neintelegere cu fratele, ii spunem tot ce vrem. Dar, daca el nu asculta, atunci folosim acest pasaj (din Evanghelie) – “spune Bisericii” si facem cunoscute si altora greselile fratelui si chiar ajungem pana la aceea ca le publicam in reviste si in ziare. Dar Staretul (Paisie Aghioritul) se amara si nu voia ca fratii – caci noi suntem frati intru Hristos – sa povesteasca altora, si sa se defaimeze unul pe altul. El intotdeauna spunea ca in orice caz nu trebuie, cand un frate vede o murdarie, sa strige, ca si altii s-o vada si sa afle despre ea. Crestinul intelept se straduieste s-o acopere cu orice pret, ca sa n-o observe si altii: si aceasta nu trebuie sa se intample doar pana la un moment anumit, ca dupa aceasta sa descoperi murdaria – deoarece ea, probabil, este si in suflet si sufletul e condus de ea – pentru ca dragostea pe toate le acopera.
    Evanghelia spune si spune fara vreo limitare: nu scrie “de cateva ori” sau “pana la o anumita limita”, ci toate le acopera, toate le rabda … s.a.m.d. Daca cineva descopera, el nu procedeaza dupa Duhul lui Dumnezeu si Duhul nu da roadele Sale, pentru ca rodul Duhului este dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, milostenia, bunatatea …
    Acum, referitor la “spune Bisericii”, trebuie sa stim ca Biserica nu este identica cu toata lumea si daca cineva vrea sa respecte corect porunca trebuie sa-si expuna gandul – cand crede ca este corect – duhovnicului si, daca e vorba de un lucru destul de important, duhovnicul trebuie sa transmita episcopului. Astfel intelege Biserica acest pasaj evanghelic. Dar daca cineva procedeaza altfel si publica pentru toata lumea, atunci acesta nu respecta porunca. Porunca glasuieste “spune Bisericii”, nu zice “spune intregii lumi”, ca sa auda adeptii altor religii, ereticii, paganii s.a.m.d., caci astfel turnam apa la moara lor. Pentru ca ascultatorii sa se incredinteze de cele spuse in aceasta problema, staretul a povestit urmatorul caz:
    “In Egipt, alaturi de locul unde, pe timpuri, s-au nevoit mari parinti, traia un frate care a cazut in pacat si tinea in chilia sa o femeie. Treptat, vestea rea despre acest frate s-a raspandit in acel loc. Asadar, cand localnicii au aflat despre viata lui cea rea, s-au adunat si au hotarat sa mearga la el si sa-l alunge. Dar, prin Pronia lui Dumnezeu, acolo s-a intamplat sa fie episcopul Avva Amon. Deci, ei cu totii s-au dus la avva si l-au rugat sa-i insoteasca, pentru a alunga fratele. Avva Amon nu s-a lasat mult rugat. Cand fratele a vazut gloata care se apropia, a ascuns femeia intr-un vas de lut si a acoperit-o. Episcopul, intrand, a observat femeia, imediat s-a apropiat, s-a asezat pe vasul de lut si a poruncit sa caute peste tot pana cand o vor gasi. Peste un timp, oamenii i-au spus lui avva Amon ca nu au gasit-o si atunci avva i-a dojenit:
    - Vedeti ce ati facut? Pe nedrept ati judecat pe fratele, spunand ca la el este o femeie. Mergeti in sat si altadata sa nu va mai uitati la ce fac altii si sa nu mai judecati!
    Dupa plecarea locuitorilor avva a coborat de pe vas si, cu toate ca el reprezenta “Biserica”, cu mult tact i-a spus fratelui intre patru ochi:
    - Frate, ingrijeste-te de mantuirea ta!
    Astfel procedeaza cei care au Harul Duhului Sfant.”
    (Ieromonah Hristodulos, Σκεύος εκλογής – “Vasul ales”)
  • Davinci 09.05.2024 06:02
    In sfirsit cineva care pune punctul pe 'I." Insa incomplet. Bine si așa zic. Nu de acest Banescu sint intrigatt ci de faptul ca s-a facut film special așa pentru a degrada biserica ortodoxa romana care trece prin multe mizerii daca ne gindim la provaccnarea ținută de Ciobotea azi Daniel sau legătură cu masoneria. Ciobotea a stat in Elveția cu masonul Frunzaverde vreo 10 ani pretind pe acolo. A fost ales sub influența luI Frunzaverde a masoneriei din politica si uite ca pina si Dinescu fost pe la CNSAS spune ca nu are dosar si este uimitor cum sa nu aibă Ciobotea vreun dosar cel puțin din oficiu îl făceau. Cum adică vi si faci film cu excepțiile de la regula si le vinzi ca pe ceva normal adică corupția din biserica ? Da mișcarea Rotary Club masonica a invadat biserica romana si s-a văzut la inmormintarea lui Pittis unde s-a folosit un adevăr conctail de ritualuri ba ortodox ba masonic . Da o mizerie si acolo si totul cu aprobarea bisericii. Se prea poate ca acest film sa facă parte din politica de distrugere a bisericilor ortodoxe si crearea alteia unitariene. Este o mirsavie sa nu faci film nu documentar cu Staniloae, Galeriu, Calciu, Steinhardt si alții dar adevarul supăra. Gafencu a salvat viața evreului uituc Wumbrandt. Alții au fost linșați măcelăriți umiliți in temnițele comuniste. Dece sa începi cu mizeriile si sa nu aduci in fata adevaratii martiri ? NU da bine celor de la UE? Așa ca salut acest comentariu care se apropie de adevăr.Sper ca ați înțeles bine ce am vrut sa spun. Nu începi cu defectele care fac pe mulți sa se îndepărteze de biserica. Este un atac sub centura orchestrat de oameni pe care i-aș minca si mai apoi sa ii... vomit.

    Iata lista preotilor inchisi de comuisti si de care regizorii romani au uitat mai puțin Nicolae Merigineanu care a mai factut film despre alt prelat IULIAN HOSSU etc. Luati aminte si definiți-va de care parte sinteti si nu mai semănați aiureli cu tot felul de comentarii pro... Ilie Bădescu profesorul titrat făce o regretabila analiza a filmului si iată ca la acest comentariu al dumnealui nu poți face comentarii despre cele scrise. O rușine... Ma intreb ce ar fi comentat PETRE TUTZEA in urma acestei mizerii de film?
    Listă de preoți victime ale regimului comunist din România
    • Vasile Aftenie
    • Bartolomeu Anania
    • Ioan Bălan
    • Arsenie Boca
    • Adalbert Boroș
    • Gheorghe Calciu-Dumitreasa
    • Tit Liviu Chinezu
    • Alexandru Cisar
    • Horia Cosmovici
    • Ioan Dragomir
    • Ioan Duma
    • Alexandru Filipașcu
    • Valeriu Traian Frențiu
    • Gheorghe Drăgulin
    • Vladimir Ghika
    • Marcu Glaser
    • Gheorghiță Guțescu, preot gorjean din comuna Bălănești, dar cu parohie în localitatea Pișteștii din Deal. Profesorul Grigore Haidău, din municipiul Târgu Jiu, care a scris o lucrare despre părintele Guțescu.[1]
    • Iuliu Hirțea
    • Iuliu Hossu
    • Vasile Hotico
    • Gherasim Iscu, starețul de la Mănăstirea Tismana, a fost unul dintre principalii luptători împotriva comunismului din Oltenia. Acesta a fost unul dintre liderii Mișcării Naționale de Rezistență din Oltenia (MNRO), alături de generalul Ioan Carlaonț, care a condus această organizație, și a fost exterminat într-o închisoare comunistă.[1]
    • Ioan Iovan
    • Ilie Lăcătușu
    • Grigorie Leu
    • Áron Márton
    • Nicolae Mărgineanu (psiholog)
    • Hieronymus Menges
    • Ștefan Meteș
    • Octavian Moisin
    • Nicodim Munteanu
    • Lucian Mureșan
    • Zosim Oancea
    • Pompeiu Onofreiu
    • Augustin Pacha
    • Liviu Victor Pandrea
    • Arsenie Papacioc
    • Ioan Ploscaru
    • Anastase Popescu [2]
    • Nicolae Popoviciu
    • Visarion Puiu
    • Alexandru Rusu
    • János Scheffler
    • Joseph Schubert
    • Ioan Suciu (episcop)
    • Aladár Szoboszlay
    • Alexandru Todea
    • Sandu Tudor
    • Petroniu Tănase
    • Constantin Voicescu
    • Adrian Cărăușu, preot în satul Nadișa, comuna Strugari, jud. Bacău. [3][4]
    • Alexandru Ghiță [5]
    • Alexandru Nica [6]
    • Alexandru Șendrea [7]
    • Amos Florea [8]
    • Andrei Iancu [9]
    • Aurel Bazilescu [10]
    • Aurel Gliga [11]
    • Aurel Negoescu [12]
    • Axinte Iepure [13]
    • Benedict Ghiuș [14]
    • Boris Răduleanu [15]
    • Constantin Necșulescu [16]
    • Constantin Pătuleanu [17]
    • Constantin Sârbu, ucis în spital [18][19]
    • Cornel Tomescu [20]
    • Crăciun Oprea [21]
    • Dimitrie Balaur [22][23]
    • Dimitrie Bejan [24]
    • Diodor Todea [25]
    • Dumitru Bălașa, istoric, a refuzat să devină membru al Academiei Române [26][27][28]
    • Dumitru Argint [29]
    • Dumitru Biolănescu [30]
    • Dumitru Iliescu Palanca [31]
    • Dumitru Mihăilescu [32]
    • Dumitru Mitoiu [33]
    • Dumitru Moldovanu [34]
    • Dumitru Morega [35]
    • Dumitru Rădulescu [36]
    • Dumitru Uta [37]
    • Emanuel Păsculescu-Orlea [38]
    • Emilian Doicu [39]
    • Enache Graur [40]
    • Evmenie Moraru[41]
    • Honoriu Filimon [42]
    • Gheorghe Beșchea [43]
    • Gavriil Burzo [44]
    • Gavril Branea [45]
    • Gheorghe Cârstoiu [46]
    • Gheorghe Beldiman (preot) [47]
    • Gheorghe Cotenescu (1886-1965) [48]
    • Gheorghe Doară [49]
    • Gheorghe Dragomirescu [50]
    • Gheorghe Giurgiu [51]
    • Gheorghe Lungu [52]
    • Gheorghe Nițu (preot) [53]
    • Gheorghe Perian [54]
    • Gheorghe Popa (preot) [55]
    • Gheorghe Precupescu, unul dintre martirii care au fost prigoniți de comuniști și întemnițați din cauza credinței lor [56]
    • Gheorghe Purdea [57]
    • Gheorghe Vețeleanu [58]
    • Gheorghe Tarcea [59]
    • Grigorie Bogza [60]
    • Florea Mureșan [61][62]
    • Florea Mureșanu [63]
    • Ilarion Felea [64][65]
    • Ilie Imbrescu [66][67][68][69][70]
    • Ioan Coliță [71]
    • Ioan Datculescu [72]
    • Ioan Dovăncescu [73]
    • Ioan Duma [74]
    • Ioan Iovan [75]
    • Preotul Ioan Moldovan [76]
    • Ioan Neagoe [77]
    • Ioan Negruțiu [78][79]
    • Ioan Sărăcuțu [80]
    • Ioan Sevastre [81]
    • Ioan Șandra [82]
    • Ioan Tomuță [83]
    • Ion Băldescu-Popescu [84]
    • Ion Dobrotescu [85]
    • Ion Druțu [86]
    • Ion Iorgulescu [87]
    • Ion Lupșa [88]
    • Ionel Pavel (preot) a îndurat șapte ani de schingiuire și foamete în penitenciarele Jilava, Gherla, Pitești și la Canal.[89][90][91]
    • Ioniță Diaconescu [92]
    • Ilie Cioruță - preot, tuns în monahism [93][94]
    • Ilie Imbrescu [95]
    • Laurențiu Pop [96]
    • Laurian Moraru [97][98]
    • Lazăr Cârja [99]
    • Liviu Brânzaș [100]
    • Liviu Galaction Munteanu [101]
    • Marin Neamțu [102]
    • Marin Tănase [103]
    • Metodie Popescu [104]
    • Mihai Tipa [105]
    • Mihail Toderașcu [106]
    • Nicolae Adam [107]
    • Nicolae Anghel [108]
    • Nicolae Cantaragiu [109]
    • Nicolae Deliu [110]
    • Nicolae Iordănescu [111]
    • Nicolae Petculescu [112]
    • Nicolae Târcă [113]
    • Oprea Crăciun a plătit dragostea pentru credință cu opt ani de închisoare, în lagărele comuniste [114]
    • Panait Iordache [115]
    • Pascu Trif [116]
    • Paul Munteanu [117]
    • Pavel Glavan [118]
    • Petre Focșăneanu [119]
    • Petre Roșu [120]
    • Roman Braga [121][122][123][124]
    • Romul Grecu [125]
    • Sinesie Ioja [126]
    • Ștefan Smărăndescu [127]
    • Ștefan Stoica [128]
    • Toma Chiricuță [129]
    • Toma Gherasimescu [130]
    • Toma Suru [131]
    • Traian Moșic [132]
    • Valerian Zaharia, dat jos din ierarhie de comunisti, pentru ca "vorbea" prea mult, s-a retras la Biserica Podeanu din Bucuresti.[133]
    • Vasile Bârluțiu [134]
    • Vasile Cenușă [135]
    • Vasile Georgescu [136]
    • Vasile Păstrașcu [137]
    • Vasile Samoilă [138]
    • Vasile Țepordei (Basarabia) [139]
    • Viorel Todea [140]
    Susținători ai partizanilor
    • Dumitru Iliescu-Palanca [141]
    • Dumitru Laslău [142]
    • Gheorghe Cotenescu [143]
    • Ștefan Marcu [144][145]
    • Victor Paul [146]
    Autori de cărți
    • Liviu Brânzaș - „Raza din catacombă” [147]
    Preoți prigoniți în Basarabia
    • Vasile Țepordei (1908-2002) [148]
  • INJECTIA FINALA 09.05.2024 21:59
    Davinci

    Hristos a Inviat, frate!

    Multumim pt lista preoților,
    victime ale regimului comunist.
    Da, lor, marturisitorilor și mucenicilor din temnițele comuniste, le trebuie dedicate eforturile celor mai mari artiști din țară, din toate domeniile de activitate.
    Așa se va îndrepta societatea românească, așa se vor trezi multe conștiințe, mai ales tinerii, puternic hipnotizați de tot ce varsă Oculta pe toate canalele.

    Acțiunea masoneriei în România este absolut devastatoare.
    De la corupția generalizată, la șantaj, de la otrăvirea alimentelor , a mediului, la medicamentele chimice toxice, la debilitarea fizică, culturală, morală, spirituală, masoneria e pe toate fronturile. I'am văzut la treabă, din răsputeri, la plandemia de ieri, sunt și acuma la cârmă , să șteargă a Vieții urmă, diavoli ucigași, din umbră.

    Mână în mână cu securitatea, masoneria răvășeste toată normalitatea, dă peste cap ordinea socială firească, șantajează ierarhia BOR, zguduie din temelii istoria, tradițiile, trecutul, prezentul și chiar viitorul nației noastre.

    Diavoli impielițați , intunecați , animați
    Doar de distrugere, de moarte, ahtiați
    De putere, de bani, de slavă deșartă,
    Ei, cu toți sataniștii din Oculta Poartă!

    Dar Grădina română e păzită de Dumnezeu și de Maica Lui!
Ultima oră

23:30

Profesorul Gheorghe Buzatu ar fi împlinit 85 de ani. Acad. Ilie Bădescu: Schiță de portret în culorile duhului unui neam

23:10

Viorica Moisuc: Alexandrina Cernov - O floare, o lumânare și măcar un minut de reculegere.....

23:00

”Tată, am cântat Daciei întregi!” - Ciprian Porumbescu, un martir al României Mari. Compozitorul a murit la doar 29 de ani, după ce austro-ungarii l-au întemnițat pentru că milita pentru Unirea Bucovinei cu mama România (2/14 octombrie 1853-6 iunie 1883)

22:28

”ÎNCET, A ADORMIT CA UN SFÂNT” - Ciprian Porumbescu (14 octombrie 1853 - 6 iunie 1883)

21:30

IDENTITATEA - simbol al liberului arbitru. ÎNDEMNUL Mănăstirii Petru Vodă

20:40

Generalul Radu Theodoru a trecut cu bine printr-o operație la Spitalul de Urgență, la cei 100 de ani ai săi: Am prea multă treabă ca să ”dezertez” tocmai acum de pe frontul Țării! Să ne rugăm pentru însănătoșirea sa cât mai grabnică!

20:00

”Sigur și Eficient”. Avocatul Dan Chitic, mesaj tulburător: Prietenul meu a rămas imobilizat la pat în urma vaccinului Covid. Ajutați-mă să-i găsesc o casă de îngrijire permanentă!

19:30

Avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare, atrage atenția asupra pericolelor geoingineriei solare: Demenții mesianici care practică geoingineria pentru a opri încălzirea globală în fapt o accelerează. STUDII

19:24

Joe Biden a dat RECITAL de Ziua cea mai Lungă (VIDEO)

18:49

Iulian Capsali: CLIPE DE RĂSCRUCE ȘI CUMPĂT. Dacă România, unde se concentrează armate continuu, devine teatru de război, așa cum se dorește, vom avea aceeași soartă cu Irakul sau Ucraina

17:44

Comuniștii soroșiști de la PressHub, dezbatere electorală cu iz separatist: ”De ce este important Parlamentul European pentru Banat”. Cum a făcut față eurocandidatul AUR, profesorul Avram Fițiu - VIDEO

16:50

Plagiatorul vrea să fie din nou Rector: Ministerul Educației este nepăsător față de plagiatul cras al lui Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța, și ne răspunde cu greșeli de ortografie

15:50

Povestea lui Ion Cristea, ieșeanul care a avut grijă, timp de 47 de ani, de ceasul din Turnul Palatului Culturii din Iași. La frumoasa vârstă de 82 de ani, acesta așteaptă un brevet de invenție

15:44

PNȚMM se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la candidaturile la euro-parlamentare și București

15:01

Statul în straturi și Marea Resetare: Cum au ajuns Votul inutil și Democrația o formă fără fond