Războiul din Gaza - șocant: Israelienii au tras în propriii soldați, ucigând 5 dintre ei

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a anunțat că cinci soldați ai săi au fost uciși de tirurile propriilor tancuri israeliene în nordul Fâșiei Gaza, într-unul dintre cele mai mortale incidente de acest gen de la începutul războiului, în octombrie, relatează BBC, citat de stiripesurse.ro

O anchetă inițială a constatat că două tancuri au tras asupra unei clădiri din tabăra de refugiați Jabalia, unde se adunaseră trupele.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că cinci soldați care serveau în Batalionul 202 al Brigăzii de Parașutiști au fost uciși în tabăra Jabalia miercuri seara ca urmare a tirurilor trase de propriille forțe. Două tancuri aflate în zonă au tras două obuze asupra unei clădiri folosite de comandantul adjunct al batalionului, potrivit unui comunicat.

"Din investigația inițială, se pare că luptătorii tancurilor, din compania ultraortodoxă de parașutiști Hetz, au identificat o țeavă de armă care ieșea de la una dintre ferestrele clădirii și s-au îndrumat reciproc să tragă asupra clădirii", se arată în comunicat.

Alți șapte soldați au fost răniți de tirul tancurilor, dintre care trei grav.

Potrivit site-ului IDF, 44 dintre soldații uciși în Gaza până miercuri - 15% din total - au murit în urma a ceea ce descrie ca fiind "accidente operaționale". Douăzeci și doi dintre ei au fost uciși de "focuri prietene", cinci au murit din cauza unor "nereguli de tragere", iar 17 în urma unor "accidente", inclusiv incidente legate de armament și de busculadă.

Soldații israelieni au revenit în nordul Gaza săptămâna aceasta, după ce anterior se retrăseseră, spunând că Hamas s-a regrupat acolo.

Luptele au făcut ravagii și în jurul orașului Rafah din sud, de unde aproape 600.000 de persoane au fugit de la începutul operațiunii israeliene în urmă cu 10 zile. Peste un milion de persoane strămutate se refugiaseră acolo.

Joi dimineață, agenția oficială palestiniană de știri Wafa a raportat că au avut loc atacuri aeriene israeliene intense în zona străzii al-Hoja din tabăra de refugiați Jabalia, provocând "distrugerea completă" a acesteia. Între timp, cinci persoane au fost rănite într-un atac cu dronă în zona al-Faluja, a adăugat agenția.

Wafa a citat, de asemenea, surse medicale care au declarat că peste 30 de civili, inclusiv 10 copii, au fost uciși în lovituri aeriene israeliene asupra unor clădiri rezidențiale din orașul Gaza din apropiere. Fotojurnalistul de la Palestine Post Mahmoud Jahjouh și mai mulți membri ai familiei sale s-ar fi aflat printre cei morți.

Aproximativ 300.000 de persoane blocate în regiunea devastată se confruntă, de asemenea, cu o "foamete în toată regula" din cauza lipsei de ajutoare, potrivit șefului Programului alimentar mondial.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Mihai Enache: Nu cedăm, duminică votăm!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Constantinescu Valentin-Ionut 17.05.2024 14:22
    תנחומים tanhomim condolences
Ultima oră

09:12

Breaking! Kate Middleton s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la atribuțiile regale, după ce a fost diagnosticată cu cancer

08:56

Olanda a dat tonul la europarlamentare! 2024 pare să fie anul partidelor de dreapta

08:39

Frica tinichelelor de ascensiunea AUR. Rupeți lanțurile!

23:30

Profesorul Gheorghe Buzatu ar fi împlinit 85 de ani. Acad. Ilie Bădescu: Schiță de portret în culorile duhului unui neam

23:10

Viorica Moisuc: Alexandrina Cernov - O floare, o lumânare și măcar un minut de reculegere.....

23:00

”Tată, am cântat Daciei întregi!” - Ciprian Porumbescu, un martir al României Mari. Compozitorul a murit la doar 29 de ani, după ce austro-ungarii l-au întemnițat pentru că milita pentru Unirea Bucovinei cu mama România (2/14 octombrie 1853-6 iunie 1883)

22:28

”ÎNCET, A ADORMIT CA UN SFÂNT” - Ciprian Porumbescu (14 octombrie 1853 - 6 iunie 1883)

21:30

IDENTITATEA - simbol al liberului arbitru. ÎNDEMNUL Mănăstirii Petru Vodă

20:40

Generalul Radu Theodoru a trecut cu bine printr-o operație la Spitalul de Urgență, la cei 100 de ani ai săi: Am prea multă treabă ca să ”dezertez” tocmai acum de pe frontul Țării! Să ne rugăm pentru însănătoșirea sa cât mai grabnică!

20:00

”Sigur și Eficient”. Avocatul Dan Chitic, mesaj tulburător: Prietenul meu a rămas imobilizat la pat în urma vaccinului Covid. Ajutați-mă să-i găsesc o casă de îngrijire permanentă!

19:30

Avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare, atrage atenția asupra pericolelor geoingineriei solare: Demenții mesianici care practică geoingineria pentru a opri încălzirea globală în fapt o accelerează. STUDII

19:24

Joe Biden a dat RECITAL de Ziua cea mai Lungă (VIDEO)

18:49

Iulian Capsali: CLIPE DE RĂSCRUCE ȘI CUMPĂT. Dacă România, unde se concentrează armate continuu, devine teatru de război, așa cum se dorește, vom avea aceeași soartă cu Irakul sau Ucraina

17:44

Comuniștii soroșiști de la PressHub, dezbatere electorală cu iz separatist: ”De ce este important Parlamentul European pentru Banat”. Cum a făcut față eurocandidatul AUR, profesorul Avram Fițiu - VIDEO

16:50

Plagiatorul vrea să fie din nou Rector: Ministerul Educației este nepăsător față de plagiatul cras al lui Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța, și ne răspunde cu greșeli de ortografie