Președintele Columbiei anunță ruperea relațiilor diplomatice cu Israelul ”pentru că are un guvern care comite un genocid” în Gaza

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele columbian Gustavo Petro a anunțat miercuri că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul din cauza acțiunilor acestuia în Gaza, relatează Reuters, citată de ȘtiripeSurse.

Petro l-a criticat deja aspru pe premierul israelian Benjamin Netanyahu și a spus că vrea să se alăture demersului Africii de Sud care acuză Israelul de genocid la Curtea Internațională de Justiție.

„Aici, în fața voastră, guvernul schimbării, al președintelui republicii, anunță că mâine (joi - n.r.) vom rupe relațiile diplomatice cu statul Israel, pentru că are un guvern care comite un genocid”, a declarat Petro în fața mulțimii care a aplaudat la Bogota, la capătul unui marș organizat pentru a marca Ziua Internațională a Muncii și pentru a susține reformele sociale și economice ale lui Petro.

Țările nu pot fi pasive în fața evenimentelor din Gaza, a adăugat Petro.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre Tratatul OMS - Dr. Anca Nițulescu în dialog cu Dr. Meryl Nass (SUA)

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mars.60 Stefan 02.05.2024 15:53
    Nu stiu de ce unii oameni numesc sfant ceva ce nu prea e sfant, anume o tzara/stat/inchisoare infiintata de miliardari satanici.

    Cartea a treia a Regilor
    Capitolul 9, 1-9

    1. După ce Solomon a sfârșit de zidit templul Domnului și casa regelui și tot ce Solomon a dorit să facă,
    2. S-a arătat Domnul lui Solomon a doua oară, la Ghibeon,
    3. Și i-a zis Domnul: "Am auzit rugăciunea ta și cererea ta cu care te-ai rugat către Mine și ți-am îndeplinit toate după cererea ta; am sfințit templul pe care l-ai zidit, ca să petreacă numele Meu acolo în veci și vor fi ochii și inima Mea acolo în toate zilele.
    4. Dacă tu te vei purta înaintea feței Mele, cum s-a purtat tatăl tău David, cu inimă curată și cu dreptate, împlinind tot ce Eu ți-am poruncit, și vei păzi rânduielile și legile Mele,
    5. Atunci voi întări tronul regatului tău peste Israel în veci, precum i-am grăit lui David, tatăl tău, zicând: Nu vei fi lipsit niciodată de un urmaș pe tronul lui Israel.
    6. Iar dacă voi și fiii voștri vă veți depărta de la Mine și nu veți păzi poruncile Mele și rânduielile Mele pe care Eu vi le-am dat și vă veți duce și veți sluji și vă veți închina la alți dumnezei,
    7. Atunci Eu voi stârpi pe Israel de pe fața pământului pe care i l-am dat, iar templul pe care l-am sfințit în numele Meu îl voi lepăda de la fața Mea și Israel va fi de pomină și de râs între toate popoarele.
    8. Și de acest templu înalt, oricine va trece pe lângă el se va îngrozi și va fluiera și va zice: Pentru ce Domnul a făcut așa cu acest pământ și cu acest templu?
    9. Și se va zice: Pentru că au părăsit pe Domnul Dumnezeul lor, Care a scos pe părinții lor din pământul Egiptului, din casa robiei și au primit în schimb alți dumnezei și s-au închinat lor și au slujit lor; pentru aceasta a adus Domnul peste ei toată această nenorocire".
    ...

    Sfânta Evanghelie după Matei
    Capitolul 24, 1-2

    1. Și ieșind Iisus din templu, S-a dus și s-au apropiat de el ucenicii Lui, ca să-I arate clădirile templului.
    2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Vedeți toate acestea? Adevărat grăiesc vouă: Nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu se risipească.
    ...

    Sfânta Evanghelie după Luca
    Capitolul 13, 34-35

    34. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine, de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar n-ați voit.
    35. Iată vi se lasă casa voastră pustie, că adevărat grăiesc vouă. Nu Mă veți mai vedea până ce va veni vremea când veți zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!
    ...
  • Floreas 02.05.2024 17:20
    Președintele columbian Gustavo Petro va fi o tinta iminenta pentru Mosad!
    Cum sa arunci manusa 'poporului ales'?
Ultima oră

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare

08:59

Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

08:47

Ion Cristoiu: O nouă victorie a Rusiei: Occidentul nu se mai preocupă de economie, ci de înarmare

08:30

17 mai: Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia

08:10

17 mai: Sfinții Cuvioși Nectarie și Teofan, ctitorii Mănăstirii Varlaam, Meteora, Grecia; Sfântul Dodo, ucenicul Sfântului David din Gareji, Georgia

22:49

Protocolul Dr. Zelenko pentru prevenirea și tratarea Covid, eficient și pentru gripa aviară și alte virusuri. Nu avem nevoie de “soluțiile” dezastruoase ale Big Pharma/OMS. Studii despre eficiența unor suplimente și tratamente naturiste - VIDEO

22:15

Corneliu Vlad: României nu-i e bine

21:39

Războiul din Gaza - șocant: Israelienii au tras în propriii soldați, ucigând 5 dintre ei

20:42

Președintele Slovaciei, Peter Pellegrini, a fost în vizită la Robert Fico: Poate vorbi, dar este în stare critică!

19:53

Simona Halep a abandonat silit turneul Trophee Clarins

19:13

Recunoștința lui Zelenski: "Ofensiva Rusiei de la Harkov este vina Lumii întregi"

18:32

Rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu, de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța, nu respectă nici carta universitară, nici legile justiției române. ANCHETĂ (DOC)