Marta Petreu, clujeanca care L-a înjurat pe Dumnezeu, primită în Academia Română

De Cronicar  /  

Foto (2013): Revista de recenzii

Foto (2013): Revista de recenzii

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista Presei - Cotidianul:

Marta Petreu: „Deschide-ți Doamne gura ta ce pute”, membru corespondent al Academiei Române?!!

În data de 15 aprilie 2024 în Ședința Secției de Literatură și Filologie, spre dezamăgirea și tristețea câtorva membri ai acesteia, cu majoritate de 2/3 de voturi – alături de Matei Vișniec și Eugen Munteanu – Marta Petreu a fost propusă să devină membru corespondent al Academiei Române de Ileana Mălăncioiu.

Marta Petreu

  1. Citat din versurile Martei Petreu: „Deschideți Doamne ochii și mă privește-n ochi/ deschide-ți urechile – respiră/ Desfundă-ți Doamne urechile de ceară și ascultă: îți vorbesc. Îți poruncesc. Îți urlu. Îți bat cu pumnii în timpane./…/ deschide Doamne gura ta nătângă/…/ Da. Gura ta bătrână și știrbă și gângavă/ gura ce-articulase Verbul// Deschide-ți Doamne gura ta ce pute”… (https://www. viataromaneasca.eu /revista/2023 /09/retrospectiva-lirica-marta-petreu/)

Notă: E o blasfemie! Cum poți să vorbesti așa despre Dumnezeu și, vorbind așa, să treci cu succes de furcile caudine ale Secției de Literatură și Filologie, acumuland 2/3 din voturile membrilor acesteia?

  1. Marta Petreu: „(…) Nu pot să exclud ipoteza că împrăștierea nației noastre în Europa (și în restul lumii, dar în Europa în primul rând) face parte, poate, din procesele care vestesc, timid, nașterea lentă și organică a unei realități noi, a unei posibile națiuni europene (sic). În anii interbelici și după al Doilea Război Mondial, Klaus Mann se considera pe sine nu german (a abandonat germana maternă pentru engleză și a scris în limba de adopție), ci de națiune europeană. Poate că această națiune europeană (sic), utopică și inexistentă pe vremea lui Klaus Mann, se naște acum, sub ochii noștri, în extrem-contemporaneitatea noastră, deși noi nu percepem și nici conștientizăm procesul. Poate că-n felul acesta Europa își va mai asigura niște secole de supraviețuire, de existență, poate chiar de strălucire. Nădăjduiesc.” (v. Revista Vatra nr.11/ 2021/ https://revistavatra.org/2021/11/23/marta-petreu-tinta-fixa-i/)

Notă: Națiunea Europeană? Ce-i aia? O aberație antinațională, globalistă și neomarxistă! Europa este o uniune a Națiunilor! De când oare fiul sinucigaș al marelui prozator Thomas Mann, homosexualul Klaus Mann, e oferit ca reper? Un „reper” care debitează inepții…, comentate de „cercetătoarea” clujeană MP, care investighează cu insolență… „trecutul deocheat al lui Emil Cioran”. Marta Petreu vs Cioran?!

O asemenea atitudine față de națiune, identitate, credință intră în flagrantă contradicție cu menirea Academiei Române de a conserva, păstra și promova identitatea națiunii române, care exclusiv păstrându-și identitatea și credința, are șansa de a rămâne un popor european.

Or, acest adevăr simplu, asumat de mari scriitori, e ocolit deliberat, programatic, de Marta Petreu ce și-a făcut o carieră „strălucită” în perioada postdecembristă atacând o parte din personalitățile de vârf din perioada interbelică. Și a completat astfel rândurile oportuniștilor, care practică neomarxismul. Invocatul termen de „națiune europeană” e o față a noului „internaționalism proletar”.

  1. Marta Petreu și patapieviciana „noua tablă de valori acceptate”: „Acum, după atâtea peripeții, aș putea să scriu codul cercetătorului care vrea să trăiască în pace și al celui care vrea să trăiască într-o permanentă hărțuială. De pildă, dacă vrei să fii un autor iubit, ocupă-te de extrema stângă: dacă te ocupi de cea dreaptă, poți să fii sigur că cineva o să te cotonogească. Acum știu lista subiectelor permise și a celor interzise, prin care iriți o bună parte a lumii intelectuale.” (Ziarul de Iași, 26 aprilie 2011/ https://www.ziaruldeiasi.ro/ stiri/marta-petreu-acum-stiu-lista-subiectelor-permise-si-a-celor-interzise–315458.html 26 aprilie 2011)

MP a iritat „o bună parte a lumii intelectuale” tocmai prin atacurile repetate, nenuanțate, împotriva unora dintre cărturarii interbelici de vârf. Atacuri ce sunt la planete distanță de invocatul „cod al cercetătorului”. „Permanenta hărțuială” invocată nu are nici o legătură cu dreapta sau stânga. A invoca politizarea excesivă, transferând-o în domeniul culturii, e un abuz evident și o circumstanță de neacceptat într-un context democratic în care MP a înțeles foarte bine „regulile jocului care se joacă” (vorba lui N. Manolescu), precum și „lista subiectelor premise și a celor interzise”. Dacă ataci valorile de vârf ale națiunii române în perioada postdecembristă, faci carieră rapid, ești apreciat, beneficiezi de toate mecanismele create în scopul clătinării reperelor și modelelor naționale, și, respectiv, a recompenselor pentru serviciile prestate. Dacă le aperi însă…

O bună parte a cărților MP ilustrează patapieviciana „noua tablă de valori acceptate”. Astfel, în versiunea MP, Caragiale, de pildă, devine filosof, pe când biografia eminesciană e falsificată, iar marele filosof Emil Cioran are un „trecut deocheat”.

În perioada postdecembristă, unii intelectuali au ales să servească interesele unor organisme antinaționale. (Revista Apostrof a fost finanțată de Fundația pentru o societate deschisă Soros: „Mulți ani am primit finanțări, desigur parțiale, de la «Fundația Soros»" – Marta Petreu v. Apostrof, nr.6/ 2019/ http://www.revista-apostrof.ro/ arhiva/an2019/n6/a3/)

Unul dintre instrumentele folosite e atacul direct la valorile naționale. Dacă faci eforturi susținute și clatini stâlpii de rezistență ai unei națiuni, ea se surpă din interior prin complicitatea intelectualilor care au trădat.

Ironia amară e că unii scriitori și lingviști din Secția de Literatură și Filologie, prin voturile lor recente, girează asemenea intelectuali. Dacă scriitorii de altădată au înființat Academia Română în scopul de a conserva și promova identitatea națiunii române, o parte din scriitorii și lingviștii de azi, membri ai secției menționate, girează prin voturile lor cărturari autohtoni care, prin cariera lor, își pun umărul la clătinarea identității națiunii române.

„Lista subiectelor premise și a celor interzise” sau patapieviciana „noua tablă de valori acceptate”. Horia Roman-Patapievici: „Pentru noua tablă de valori acceptate, Caragiale a fost găsit «politic corect», în timp ce punerea lui Eminescu la patul lui Procust al noului canon importat din «țările progresiste» a arătat fără dubiu că fostul poet național al României clasice e «politic incorect». Cum ar fi putut fi altfel? Ca poet național Eminescu nu mai poate supraviețui, deoarece noi azi ieșim din zodia naționalului. (!) Poet canonic Eminescu nu mai poate fi, deoarece revoluția sociologică din învățământul superior care a avut loc după 1990 a adus la putere studioși care fac alergie la auzul cuvântului canon și manifestă tendința să pună mâna pe revolver (!) când aud cuvântul tradiție. Profund el nu mai poate fi considerat, deoarece categoria profundului, nefiind postmodernă (!), nu mai e prizată de intelectualii progresiști.” Etc. Etc. (H.-R. Patapievici, Inactualitatea lui Eminescu în anul Caragiale, în Flacăra, nr. 1-2/ 2002)

În concluzie, dna Marta Petreu este incompatibilă cu calitatea de membru al Academiei Române, a cărei menire – de la fondarea acesteia, așezată în pagina istoriei națiunii române de mari scriitori și boieri – este conservarea, păstrarea și promovarea identității națiunii române. E limpede faptul că propunerea Martei Petreu ca membru corespondent și validarea propunerii făcute de Ileana Mălăncioiu intră în coliziune directă cu poziția „Academiei Române de instituție identitară națională, for suprem de consacrare cultural-științifică”, iar limbajul vehiculat uneori-adeseori de dna Petreu poate „afecta principiile și conduita morală promovate și apărate de normele și cutumele academice”. (Regulament de organizare și funcționare a Consiliului de Onoare al Academiei Române)

Dl acad. Gh. Chivu, președinte al Secției de Literatură și Lingvistică, care ține să schimbe proporția voturilor din Secție în favoarea lingviștilor și a neomarxiștilor – recurgând la ilegalități și sfidând unii membri ai Secției de Literatură și lingvistică! – s-ar cuveni să-și dea demisia de onoare din funcția de Președinte al acestei Secții. Desigur, dacă îi este familiară noțiunea de onoare! Motivul? Conduita recentă a d-sale și practicile de neacceptat (!) la care recurge „pot afecta principiile și conduita morală promovate și apărate de normele și cutumele academice”. (Regulament de organizare și funcționare a Consiliului de Onoare al Academiei Române)

COTIDIANUL

Citiți și Marta Petreu – grosolană mistificare pe tărîmul vieții lui Mihai Eminescu

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • Cronicar Ortodox 30.04.2024 06:39
    E trist dacă accederea în acest for a ajuns să integreze și asemenea ... "creaturi".
  • Davinci 30.04.2024 08:14
    La prim a vedere ai spue ca lumea a înnebunit ca mai toți sint USR-isti sau globaliste cochetând cu cel cu cornete care are intenții bune pina te duce spre Iad pavind totul ca sa poți sa mergi ușor citind ba chiar cu o adiere de vina ușoară si stele felinare pentru a te feri de nu știu ce... Eu va întreb retoric chiar va surprinde ce se întîmplă. Credeați ca doar in UE si prin america sint troglodiți prosti cu carte? Ce să-i faci pe Patapievici l-a deranjat existența lui Eminescu si imediat Cartarescu geniul neînțeles a fost rapid in a cere eliminarea lui Eminescu din literatura romana dat fiind ca este antisemit. l-aș întreba si pe el care dintre Palestinieni si Evrei in luptele dintre ei este antisemit? SINt din același tata anume AVRAAM? Ha! Sint oameni care nu merita iertați niciodată. Nu sa ne fie permis sa le dam golaneste niște capete in gura ca mai apoi sa ii arzi cu tigarea sa vezi daca mai simte ceva si in cele din urma cu oglinjoara din dotare pusa pentru a vedea de se mai aburește la gura ăstora. INteresant este ca mulți vorbesc in numele lui Dumnezeu sau împotriva lui Dumnezeu așa cum au făcut-o si comuniștii care au tot terfelit Capitalul de Marx sau despre politica comunista dusă si împrăștiată la ruși nu in Germania sau Anglia. Azi prin Schwabb Marx nu a murit pentru ca este o ruda cu acesta. Dinescu ne învață la o beție cu Marx si apreciez ca nu îl invitase si pe poponarul de NINEL pardon LENIN> SInt popi care sint strâmbi care mint care au gândurile împrăștiate la cité o ibovnica rămas cu gini de tavalire așa cum in Vatican lumea poponarilor este a lor. Deh sint si ei creații ale lui Dumnezeu. CIneva poate Dumnezeu va admite ca a greșit așa cum a spus si despre IOV si despre potop. Mă gindeam oare dece ii "pute gura " lui Dumnezeu? Sa nu ai tu o buna intenție sa îl sfătuiești sa cumpere un Sensodyne , o pasta primăvară comunista un Colgate etc? Sa îl lași sa se facă de ras? Mă gindeam la Sorescu cu Minunea unde un țăran s-a întîlnit cu Dumnezeu intrebindu-l " ce mai faci?" Sa nu fi știut el sau acolo in mișcare Transcendentala nu se învață despre Dumnezeu ci despre dualism. Adepții fiind Plesu si LIICHEANU educați la filozofia școlii de la Frankfurt... azi neo marxiști idioti. Dar Dumnezeu își vede de=ale lui si ni l-a lasta pe Isus pentru alții pe Mahomed sau BUda pentru a comunica. Dar mai avem oare ce sa comunicam cu Dumnezeu ? Nu cumva sintem tare deștepți de .... îngheață apele? Ce să-i faci cu liberul arbitru care se pare ca a expirat dupa spusele pr-ului gay Hariri al lui Schwabb. BIblia trebuie rescrisa cu ajutorul Inteligenței artificiale scutind inteligență sa mai facă prescura sa sfințească vinul de împărtășanie . Poate ca ne va da inteligență un chip la spovedanie. imachetat frumos si cu inscripturi chinezești. PRostia nu doare domnilor. CU draga inima eu unul l-aș pupa pe Dumnezeu așa cu gura ce ii miroase după spusele schizoide pentru ca este mirosul ceresc. Dar gusturile nu se discuta. Eu unul nu maninc peste... poate ea da... Facă-se ca aceste binecuvântate sărbători sa nu se atingă si de distinsă " telectuala" cu toți cu cei din gashka globalista. Dumnezeu nu are timp de papagali cărora le-a dat șansă sa trăiască si sa nu înțeleagă nimic. SI sint momente cind mă gindesc la materialiști nu la idealiști care parca ii respect pentru ca din respect si pentru credință mea cel puțin nu jignesc.

    Ma gindeam ce as face daca as vedea un cine care vrea sa se deșarte pe la mormintele globalistilor si externi si din tara ce as face? l-aș lasă sa sau nu. / Dar pina sa găsesc un raspun ... uite ca a făcut-o. SI se vor ridica bucatele de rinichi pina la soare..... mama lor de idioti.
  • Floros 30.04.2024 08:25
    Dacă o spurcăciune a spurcăciunilor, un hoit mâncat de viermi din viață care scoate din haznaua ei așa zisă fleancă nu gură e primită în acel for superior unde se presupune că ajung elitele literaturii românești, vine sfârșitul, oricum e aproape. Nici nu e de mirare cu o așa conducere de colonie cu origini naziste. Halal românica.....
  • Nick Nickolsson 03.05.2024 05:02
    Nu e româncă, e hoit
  • Dumitru 8915 30.04.2024 08:34
    Nu inteleg de ce atita taraboi : pai daca si dr. ing. de renume mondial soata cismarului era in fruntea hacademiei , acum in bolsevismul reformat este si mai si .Uitati-va citi jenerali , citi dottore , citi analisti , sociologi , pisihatri , pulitologi , ecsperti , influenseri , manelisti ....
  • Nata 30.04.2024 10:25
    Gura nenorocita din care ies numai viermii cuvintelor ei murdare.
  • Tic 30.04.2024 10:29
    Totul este inversat,pervertit ,slugile sunt intr-o concurență teribilă in demonstrarea adeziunii la lucrătura întunecatului ,de aceea poate ar fi bine să le întoarcem spatele si să ne construim cele ale noastre.Nemaiavînd pe cine corupe ,s-ar risipi de la sine toate aceste instituții putrede.Resetarea dorită de criminali se poate face si in sensul bun.Asta este ceea ce nu spun ei,ci propăvăduiesc doar viziunea,dorința lor,de frică să nu vedem noi cealaltă cale.Acest lucru este fatal pt ei.
  • Rusi 30.04.2024 11:34
    Marta Petreu care isi creaza poeziile in wc a devenit membra a Academiei Romane.
  • Simplu-Mihai 30.04.2024 12:32
    Stimată redacție,vă rog din suflet nu ne mai stricați sf. Sărbători Pascale cu specimene hidoase și îndrăcite la cei doi neuroni pitecantropici.
    E păcat să ne întinăm sufletele.
  • eu-noi 30.04.2024 13:36
    Inseamna ca... ii reprezinta pe cei 2/3 din academie. Ne asteptam la altceva?...Apropo, astia cum isi castiga bucata de paine? Pare parazitism / infestare....
  • eu-noi 30.04.2024 13:37
    Atentie: hula NU se iarta, cf canoanelor
  • Alice Stierl 30.04.2024 14:24
    MARCU 3:22..., MATEI 12:31-32; da, este un pacat care nu se iarta. Cititi, va rog in Biblie, inclusiv contextul; cand fariseii i-au spus Domnului ca scoate dracii cu domnul dracilor (fiind vorba de exorcizarea acelui indracit), si, de fapt, prin puterea Duhului Sfant s-a facut aceasta! ATENTIE!
    Bineinteles, si cand omul refuza de atatea ori sa vina la pocainta si credinta in Domnul Isus Hristos, Dumnezeu nu are cum sa 'il mai ajute', caci omul a luat decizia!
  • Alice Stierl 30.04.2024 14:17
    „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!“- LUCA 23:34
    Isus Hristos a murit si pentru pacatele acestei femei.
    Ne rugam sa se pocaiasca si sa-l primeasca pe Isus ca Mantuitor si ca Domn!
    Amin, amin!!
  • Alice Stierl 30.04.2024 14:25
    „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!“- LUCA 23:34
    Isus Hristos a murit si pentru pacatele acestei femei.
    Ne rugam sa se pocaiasca si sa-l primeasca pe Isus ca Mantuitor si ca Domn!
    Amin, amin!!
  • georg xanthu 01.05.2024 00:04
    un moment oameni buni,femeia asta are dreptate sä se certe cu D zeu.Sä scoatä foc pe gurä.In primul rind,este uritä,este urititä chiar ,de propria ei furie impotriva lui D zeu.Atitea bagaboante proaste si frumoase,si ea o poetä si poate si intelectualä, sä fie uritä ..? Nu se acceptä..va fermenta multä vreme,..asta i si conceptul actual al noii
    realitäti,vom scoate uritii,derbedeii,LGBTCuristii ,la inaintare,va creste nivelul apelor murdare..si mai vedem..Ciao..
  • Passagero 01.05.2024 00:08
    Ce scrie asta nu este poezie, are nevoie de tratament la nebuni, nu are ce cauta la Academia Romana, doar daca si acesta a devenit academie de damblageala.
Ultima oră

23:38

Pr. Ioan Istrati: Puterea femeii

22:35

Cristian Botez și ActiveNews: La Mulți Ani, Corneliu Vlad, la 82 de ani, dintre care peste 50 de presă! Din amintirile unui călător cu carnet de reporter pe mai toate meridianele lumii. INTERVIU VIDEO

22:00

Dl. Corneliu Vlad, la aniversară. Cristian Botez: Cum se făcea gazetărie acum 60 de ani în România comunistă. Corneliu Vlad, cel mai vechi comentator de politică externă din țară, martor la apariția revistei Lumea. LA MULȚI ANI!

21:35

Pr. Protos. Dr. Sofian Costea: Hristos a înviat! Femeia credincioasă, având-o ca prototip pe Maica Domnului, reprezintă surâsul Lui Dumnezeu, revărsat peste întreaga zidire - VIDEO

20:30

Enigma Săptămânii. Luminița Arhire: AM GĂSIT UN AVION... CUM PROCEDĂM?

19:50

Declarația Politică a Săptămânii: 14 mai - Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel vs Ziua Națională de Cinstire a Martirilor din Temnițele comuniste

18:23

Baconschi, de la Baha'i la Ordinul Fraților Minori Conventuali catolici. FOTO/INFO

17:00

300.000 de maghiari la rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc, ca întotdeauna, cu însemne ale ”Ungariei Mari” și ”Ținutului Secuiesc”. Revista Profesionistă a Presei 13 – 17 mai 2024

16:00

Liderul AUR George Simion, semne de candidat prezidențial. Formațiunea separatistă UDMR rămâne "o creatură hidoasă, șovină”

14:20

Iulian Capsali: FLORIN PIERSIC - O VICTIMĂ A CRIZEI MEDICINEI

13:48

"Am fost lăsați orbi" – Rușii le-au stins Starlinkul ucrainenilor înaintea ofensivei de la Harkov

12:25

Chestiunea Săptămânii: Dictatul de la Bruxelles privind migrația, adoptat marți, pune între paranteze Constituția României

11:29

Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

11:00

PE 17 MAI 1817 S-A NĂSCUT IOAN IRIMIE/IRINYI JÁNOS INVENTATORUL CHIBRITULUI CU FOSFOR, UNCHIUL LUI IOSIF VULCAN

10:00

18 mai: Sfânta Muceniță Hristina - Cristina și Sfinții Mucenici Petru, Dionisie, Andrei și Pavel împreună cu Sfinții Paulin, Iraclie și Venedim