VALEA BINELUI - Acasă pentru Părintele Nicolae Tănase și cei 500 de copii ai săi. Nu-i uitați de Sfintele Paști!

De Cititor ActiveNews  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VALEA BINELUI 

Cum ar fi daca intr-o zi ati afla ca aveti de hranit, imbracat, educat cateva sute de suflete - si asta in fiecare zi?

In valea Screzii si Valea Plopului, doua sate din judetul Prahova functioneaza de mai bine de 30 de ani o altfel de Romanie: o Romanie in care se daruieste, se ajuta, se zambeste. Acolo, preotul Nicolae Tanase a adunat copii abandonati, orfani si batrani parasiti de familie, le-a construit case si are grija de ei. Toti alcatuiesc acum o mare familie.

Copiii zambesc, alearga, se joaca in tabara din Valea Screzii. In vara acestui an, in acest loc traiau 400 de suflete. Acum au ajuns la 400 - 500. In mare parte copii si toti sunt cunoscuti drept copiii parintelui Tanase.

Acolo este o lume in care cuvantul "daruieste" e un mod de viata. Toti acesti copii au fost adunati aici de preotul Tanase. Povestea acestui loc incepe in anul 1990 cand preotul, tatal a 6 copii, a inceput un adevarat razboi impotriva avortului iar mamele pe care le convingea sa isi nasca pruncii ii lasau in grija lui.

Unii dintre cei mici au ajuns aici cand aveau doar cateva zile. Nici batranii nu au avut o soarta mai buna: au fost abandonati de familii pe sant, pe marginea drumului. Aici, insa, toti formeaza o mare familie.

E greu, o recunosc si cei de aici. Tot ce se intampla se face cu ajutorul oamenilor. Statul nu ii ajuta, pentru ca, dupa cum spun cei de aici; " noi suntem impotriva avortului si suntem batuti in cap..."

In Valea Screzii si Valea Plopului, preotul Tanase a cumparat si construit de-a lungul vremii mai multe case. Acum sunt aproape 30. Locuri in care si-au gasit adapost copii abandonati, mame ascunse din calea sotilor violenti si batrani neputinciosi. Si povestea nu se termina aici. Acum, asezamantul in care vor locui copii care invata la liceul din Valenii de Munte e aproape gata, s-a amenajat o ferma in care isi produc zarzavaturile, un atelier de croitorie. In facultate sunt 9 tineri, iar multi dintre ei deja au terminat studiile sunt la casa lor. Parintele Tanase este unul dintre unul dintre oamenii care a dovedit ca se poate iar noi toti avem datoria sa il ajutam sa isi duca povestea mai departe si sa-i urmam exemplul.

Vrednic este!
 
Maria Cristea
 
Îndemnul nostru: Nu-i uitați de Sfintele Paști!
 
https://www.asociatia-provita.org/
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre Tratatul OMS - Dr. Anca Nițulescu în dialog cu Dr. Meryl Nass (SUA)

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Bizar 02.05.2024 18:58
    nu stiu cat este de adevarat dar jurnalisti buni pot verifica si chiar scrie srticol despre stirea asta dac este reala :
    "????????????☦️ Congress just passed a bill that will CRIMINALIZE THE BIBLE.
    Reciting the fact that Jews killed Jesus will now be considered CRIMINAL ANTI-SEMITIC HATE SPEECH."

    https://twitter.com/jacksonhinklle/status/1785824888680243584

    "Congresul tocmai a adoptat un proiect de lege care va criminaliza BIBLIA.
    Recitarea faptului că evreii l-au ucis pe Isus va fi acum considerată DISCURS DE URĂ ANTISEMITĂ CRIMINAL."
Ultima oră

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare

08:59

Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

08:47

Ion Cristoiu: O nouă victorie a Rusiei: Occidentul nu se mai preocupă de economie, ci de înarmare

08:30

17 mai: Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia

08:10

17 mai: Sfinții Cuvioși Nectarie și Teofan, ctitorii Mănăstirii Varlaam, Meteora, Grecia; Sfântul Dodo, ucenicul Sfântului David din Gareji, Georgia

22:49

Protocolul Dr. Zelenko pentru prevenirea și tratarea Covid, eficient și pentru gripa aviară și alte virusuri. Nu avem nevoie de “soluțiile” dezastruoase ale Big Pharma/OMS. Studii despre eficiența unor suplimente și tratamente naturiste - VIDEO

22:15

Corneliu Vlad: României nu-i e bine

21:39

Războiul din Gaza - șocant: Israelienii au tras în propriii soldați, ucigând 5 dintre ei

20:42

Președintele Slovaciei, Peter Pellegrini, a fost în vizită la Robert Fico: Poate vorbi, dar este în stare critică!

19:53

Simona Halep a abandonat silit turneul Trophee Clarins

19:13

Recunoștința lui Zelenski: "Ofensiva Rusiei de la Harkov este vina Lumii întregi"

18:32

Rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu, de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța, nu respectă nici carta universitară, nici legile justiției române. ANCHETĂ (DOC)